Marley Exodus elimizdeydi! İşte sonuçlar!

Stil sahibi müzikseverler tarafından tercih edilebilecek Exodus elimizdeydi! İşte sonuçlar...

CHIP Online Notu 93
  • Stil sahibi tasarım
  • Ses kalitesi
  • Ekstra bas
  • Ses izolasyonu
  • Kırılgan yapısı

Kulaklık ve ses sistemleriyle başarılı ürünlere imza atan Marley, farklı bir kulaklık setiyle daha bizlerle. Exodus ismi verilen kulaklık setiyle yine ahşap bir malzemenin tercih edildiğini gördüğümüz kulaklık, elbette diğer Marley ürünlerinde olduğu gibi özenli hazırlanmış tasarımıyla dikkat çekiyor. Pek çok kullanıcı tarafından stil sahibi tasarımı ve ses kalitesi ile tercih edilen Marley kulaklıklar, özellikle tasarımları ve konforlu yapıları sayesinde dış kullanımlar için tercih edilebilecek yapıda. Üstelik son günlerde trend eğilimleri dış kullanımlarda kulak içi kulaklıklardan kulak üstü modellere doğru bir geçiş yaşamakta. Elbette Marley'in kulak içi modelleri de bulunuyor, fakat bugün inceleyeceğimiz Exodus büyük ünitelere sahip ve eminiz bu yönde kulaklık arayan kullanıcıları memnun edecek düzeyde bir ses performansı sunuyor. Bakalım bu konuda ne kadar haklıyız... Şimdi kulaklığa biraz daha yakından bakalım.

Stil sahibi müzikseverlere özel

Sahip olduğu şık tasarımıyla özellikle stil sahibi müzikseverlerin dikkatini çekecek olan Exodus, diğer Marley ürünlerinde de karşılaştığımız gibi ahşap malzemeye sahip. Çift kanal kafa bandına sahip olan Exodus'un dış katmanı tamamen ahşap. İnce ahşap bir malzemeden oluşan yapısıyla Exodus'un göze güzel görünmesine sebep olduğunu söyleyebiliriz. Ancak bu noktada kırılgan bir yapıya sahip olduğu da açık. Her ne kadar esnek olsa da dikkat edilmesi gerekiyor. İkinci katmandan bahsedecek olursak, iki kulaklık ünitesi arasındaki kabloları süet bir malzeme içinde tuttuğunu söyleyebiliriz. Süet malzeme kabloların titreşmesini engellemesi açısından iyi seçim. Ayrıca tam olarak başınıza temas edeceğinden hissiyat ve konfor açısından da gayet başarılı. Fakat süet malzemenin şöyle bir dezavantajı var. Uzun kullanımlarda deformasyona açık. Bu da elbette görünümü olumsuz yönde etkileyecektir diye düşünüyoruz.

Yavaş yavaş Exodus'un kulaklık ünitelerine gelecek olursak, Exodus'da 40 mm'lik sürücülerin tercih edildiğini söyleyebiliriz. Yapısı itibariyle hareketli bir mekanizmaya sahip olan üniteler, her ne kadar sabit gibi görünseler de aslında değiller; çıtçıtlı düğmelerle tutturulmuşlar. Böylece üniteleri tutup çekerek çıkartabiliyor ve üç farklı yuvaya yerleştirerek kulaklığın yüksekliğini ayarlayabiliyorsunuz. Kullanım kolaylığı açısından iyi düşünülmüş bu özellik, aynı zamanda yine stile de artı puan kazandırıyor.

Müzikal dünya

Kulak yastıklarıyla rahat bir kullanım sağlayan Exodus, böylece başınızdayken kulaklıklarınıza baskı yapmıyor. Uzun kullanımlar için gayet uygun yapıda olan kulaklık seti, kulaklık yastıklarında kullanılan deri malzemeyle konfor sunuyor. Artık isterseniz sözü Exodus'un müzikal performansına bırakalım...

Sanırız, ses kalitesiyle Exodus'u beğendiğimizi direkt olarak söyleyebiliriz. Zira testimiz sırasında Exodus'u yalnızca test merkezimizde tutmadık. Dış kullanımlarda da kullandığımız Exodus'u, ofis içi diğer kullanıcıların da deneyimlemesine izin verdik. Hepsi de kendi müzik zevklerinin testine tabi tuttukları Exodus'u beğendiler. Temiz ses kalitesiyle her müzik tarzı için uygun yapıda olan Exodus, ekstra bas özelliğiyle de dikkat çekiyor. Böylece derin bas seslerini duyabileceğiniz Exodus, peslerde de gayet başarılı.

Dış kullanımlar için de gayet ideal olan Exodus, yeterli uzunluktaki kablosu üzerinde bir ses kontrol ünitesi ve mikrofon da bulunduruyor. Böylece rahatlıkla mobil cihazlarla da kullanılabilen kulaklık, 3.5 mm'lik altın kaplamalı konektörü ile her telefon için uygun yapıda. Ayrıca kulaklık ünitelerinin sesi iyi yalıttığını söyleyebiliriz. Ses izolasyon başarısı sayesinde dış kullanımlarda bu konuda tedirgin olan kullanıcılar da bu yönüyle Exodus'u beğeneceklerdir.

Özetle

Sonuç olarak Exodus'u hem ses kalitesi hem stil sahibi tasarımıyla bir hayli beğendiğimizi söyleyebiliriz. Dış kullanımlara uygun yapıda olan Exodus, temiz ses sunuyor. Ekstra basları ve rahat yapısıyla müziğin keyfine varacağınız Exodus, 349 TL'lik bir fiyata sahip. Bu fiyat etiketiyle pek çok kullanıcı tarafından pahalı bulunabileceğini düşündüğümüz kulaklık, aslında normal seviyede bir etikete sahip. Aynı fiyat aralığında pek çok ürünü görebilirsiniz. Exodus da kalitesiyle bu fiyatı hak ediyor bizce.

Kimler Almalı

Stil sahibi müzikseverler tarafından tercih edilebilecek olan Exodus, ses performansıyla da kaliteyi arayanlara hitap ediyor.

Alternatifleri

Aynı fiyat aralığında piyasada pek çok başarılı kulaklık seti bulunuyor. Elbette her biri farklı tasarıma sahip. Eğer Exodus'a yakın bir tasarıma sahip kulaklık arıyorsanız diğer ürünleri inceleyebilirsiniz. Fakat Exodus tarzında bir kulaklık arıyorsanız, Marley'in diğer ürünlerine de bakmanızı tavsiye ederiz.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Marley Exodus
Ürün Markası Marley
CHIP Online Notu
93
Sürücüler 40 mm
Frekans Tepkisi 15 Hz - 22 kHz
Empedans 32 Ohm
Hassaslık 114 dB
Kablo uzunluğu 132 cm
Bağlantılar 3.5 mm
Aksesuar Taşıma çantası
Okuyucu Yorumları