Matematiksel Belgeler İçin En İyisi

Neredeyse eksiksiz bir matematik yazılım paketi olan Mathcad, matematikçilerden bilim adamlarına, mühendislerden öğrencilere kadar matematikle ile ilgilenen tüm kullanıcılara hitap ediyor.

Mathcad 2001 Professional İnceleme
CHIP Online Notu 73

Bir programlama dilinden çok, kelime işlemci mantığıyla, matematiksel işaretleri kullanmanıza olanak tanıyan program, hesaplama işlemlerini otomatik olarak yapıyor. Uzun bir süredir piyasada olan Mathcad’ın yeni sürümünde çok fazla yenilik göze çarpmıyor. Ancak, diferansiyel denklemlerini çözmek için Radau operator adlı yeni bir metot da programa eklenmiş. Mathcad'ın canlandırma özelliği ise, herhangi bir değişkenin değiştirilmesi durumunda oluşabilecek sonuçları, kullanıcıya canlandırılmış olarak anlatabiliyor. Bunun için her adımı değerlendiren Mathcad, oluşabilecek sonuçları bir AVI dosyası olarak sunuyor. Çalışma sayfalarının MathML içeren HTML dosyalarıolarak kaydedilebilmesiyse, yeni sürümle birlikte sunulan başarılı özelliklerden bir diğerini oluşturuyor. Özelleştirilmiş bir XML biçimi olan MathML, matematik ifadelerinin gösterilmesini kolaylaştırıyor.

Özetle

Mathcad hala matematiksel belgeler oluşturmak için en iyi program. Ayrıca, çalışmalarınızı daha fazla kullanıcı ile paylaşmanızı sağlayacak olan web özellikleri de, programa dahil edilmiş.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Mathcad 2001 Professional
Ürün Markası Mathcad
CHIP Online Notu
73
Okuyucu Yorumları