Çoklu görüntüde Matrox farkı

Matrox’un yeni grafik kartı yine kendisinden söz ettiriyor. Başarılı 2D performansının yanı sıra çoklu görüntü desteği de sunan bu kart, daha çok profesyonel kullanıcılara hitap ediyor.

Matrox Millenium P750 İnceleme
CHIP Online Notu 79

Ekran kartları sadece oyun oynamak veya film seyretmek için kullanılmıyorlar. Örneğin grafik tasarımcılarının veya CAD-CAM kullanıcılarının bir ekran kartından çok daha fazla beklentisi var, çünkü verimli ve güvenilir bir çalışma bu kullanıcılar için olmazsa olmazlar arasında. Bu yüzden Nvidia ve ATI gibi grafik chipi üreticilerinin hitap ettiği oyun sevenler ve 3D performans tutkunları arasına girmeyen, bir grafik kartında başarılı 2D kalitesi, zengin 2D özellikleri, sorunsuz işletim sistemi desteği ve 3 monitörü aynı anda çalıştırma gibi özellikler arayan kullanıcılar için en etkili çözüm,Matrox ürünlerine yönelmek.Ülkemizde uzun süredir piyasada bulunan ve kendisini de bu konuda ispatlamış olan Matrox, yeni ürünü olan P750 ile yukarda saydığımız tüm işlevleri yerine getirebiliyor. Uzun lafın kısası, bilgisayar karşısında oturup oyun oynamaktan daha ciddi işleriniz varsa, bu ürün incelemesine bir göz atmanızı tavsiye ederiz.P750’nin teknik özellikleri: Üç monitör ile aynı anda çalışmaMatrox Millenium P750, Gamma ayarları birbirinden bağımsız şekilde yapılabilen Dual DVI çıkışa ve görüntü parametreleri ayrı yapılandırılabilir Video Overlay fonksiyonlarına sahip bir ekran kartı. Bu da demek oluyor ki bu karta birden çok monitör bağlayabilir ve her birini farklı şekilde yapılandırabilirsiniz. Örneğin bir monitör ile TV yayınlarını izlerken diğer monitöre de PC ekran görüntüsünü farklı görüntü ayarlarıyla aktarabiliyorsunuz. Üzerinde bulunan iki adet DVI-I çıkışı ile dijital ortamda 1600 x 1200, analog ortamda da 1920 x 1440 dpi çözünürlük değerine kadar çıkabilen Matrox, TripleHead fonksiyonu ile de tam üç adet monitörü birbirine bağlayabiliyor.Millenium serisi bu özellikleriyle çalışmanızı daha verimli kılıyor. Kullanacağınız TFT monitörler ile hem görüntü alanını artırabilir, hem de masaüstünde de önemli bir yer kazancı sağlayabilirsiniz. Yararlandığı UltraSharp Display Output ve Glyph Antialiasing teknolojileri sayesinde Matrox’un daha net ve gözleri yormayacak görüntüler ürettiğini de belirtmeden geçmeyelim. Ayrıca verimliliğin artması için sertifikalı sürücüler kullanılması da ürünün yabana atılmayacak bir avantajı.Çünkü CAD-CAM kullanıcıları bu tür sürücülere ihtiyaç duyuyorlar. Bu sayede kart hem daha stabil çalışıyor hem de daha yüksek Open GL performansı sunup daha gerçekçi render işlemleri yapabiliyor.

Özetle

2D uygulamalarında maksimum performans Millenium P750’de önceki modellerde de olduğu gibi RAMDAC, TDMI ve TV I/O çipler işlemci üzerine oturtulmuş. Bu, performans açısından bir değişikliğe yol açmıyor. Yalnız P750’nin daha küçük parçalardan üretilmiş olması, ekstra bir soğutucu gereksiniminin ortadan kalkmasına neden olmuş. Böylece gerek ısınma derdinden, gerekse işlemciyi soğutmak için gerekli olan fan ve çıkardığı gürültüden de kurtulunmuş.Kurumsal kullanıcıları ve profesyonelleri (Grafik ve CAD-CAM uygulamalarını) hedeşeyen bu kart, maalesef oyun kullanıcılarına ve kişisel kullanıcılara pek hitap etmiyor. 2D ve video uygulamalarını sık sık kullanan kullanıcıların isteklerini karşılıksız bırakmayan P750, 3D performansta ise kendisinden çok daha ucuz ekran kartlarından daha düşük değerler ortaya koyuyor. Kısacası P750, 3D kalitesi ve performansı ile akranları arasında pek öne çıkmazken, 2D performansı ve çoklu ekran desteğiyle, hitap ettiği profesyonel kesim için iyi bir seçim olmayı başarıyor.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Matrox Millenium P750
Ürün Markası Matrox
CHIP Online Notu
79
Okuyucu Yorumları