Microsoft Office 2003 Beta 2: Yine profesyonelleri hedef alıyor

Bu yeni sürümün de en önemli özellikleri daha çok profesyonelleri hedeşiyor. Ayrıca Microsoft Office, artık sadece Windows 2000 ve XP işletim sistemleri altında çalışıyor.

Microsoft Office 2003 Beta 2 İnceleme
CHIP Online Notu 81

Eski sürüm işletim sistemlerini kullananlar içinse güncelleme yapmaktan başka çare yok. Yeni sürümde ilk olarak Outlook'a eklenen yenilikler dikkat çekiyor. Daha iyi bir e-posta yönetimi sunan yeni Outlook, spam filtreleme konusunda oldukça başarılı. Tamamen baştan tasarlanan önizleme bölümü artık “okuma paneli” adını almış ve iki kat daha fazla mesaj görüntüleyebiliyor. Ev kullanıcılarının daha çok merak ettiği Word'de ise en çok yeni okuma modu ilgi çekiyor. Office’in yeni arabiriminin bir parçası olan bu özellik sayesinde PDF’te olduğu gibi sayfaları kağıda basılmış haliyle izleyebilmek ve düzenlemek de mümkün oluyor. Word'ün araç çubukları ve görev panelleri ise eskiye nazaran daha renkli bir hal almış. Ancak Office’in en büyük yenilikleri hep büyük çaplı şirketlere fayda sağlayacak şekilde tasarlandığı için ev kullanıcılarının dikkatini çekebilecek özellikler de bunlardan pek fazla değil.

Özetle

İntranet üzerinde fazla kullanıcıya sahip şirketler, Office 2003'ün tüm yeniliklerini oldukça sevecektir. Ev kullanıcıları için ise beta sürümünde şimdilik eski sürüme göre çok fazla bir yenilik bulunmuyor.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Microsoft Office 2003 Beta 2
Ürün Markası Microsoft
CHIP Online Notu
81
Okuyucu Yorumları