Microsoft Surface 2 testte!

Yeni Surface 2'yi, daha Türkiye'ye gelmeden, tüm detaylarıyla test ettik! İşte raporumuz...

Microsoft Surface 2 İnceleme
CHIP Online Notu 85
  • Tegra 4 platformu
  • Full HD ekran
  • Güçlü pil ömrü
  • Başarılı performans
  • Ekran yansıması
  • 3G/4G ve NFC gibi bağlantıları yok

Microsoft'un yeni Surface 2 tableti, Nvidia'nın Tegra 4 SoC'sine (çip üzerinde sistem) sahip. ARM Cortex-A15mimarisini temel alan dört çekirdekli mobil işlemci, 1.7GHz saat hızında çalışıyor.

Tegra 4, dört çekirdekli işlemcinin yanında 72 shader birimine sahip bir GPU'yu üzerinde barındırıyor. Bu nedenle Tegra 4, taşınabilir cihazlar için piyasadaki en iyi çipsetlerden bir tanesi.

Surface 2'nin sunduğu 32GB'lık depolama alanını bir microSD kartıyla genişletebilmeniz mümkün. Microsoft, RAM konusunda da elini açık tutmuş ve 2GB'lık RAM'i Surface 2'ye eklemiş. Tablet üzerindeki USB portu sayesinde Surface 2'nize bir harici disk bağlayabiliyor, dilerseniz bu diski bir genişleme diski olarak kullanabiliyorsunuz. Android'in aksine Windows RT, NTFS dosya sistemi için doğal destek sunuyor. Bu sayede FAT32'nin 4GB'tan büyük dosyalara koyduğu engeli aşmış oluyorsunuz.

Peki, Microsoft Surface 2 bizlere başka neler sunuyor? Hepsi incelemenin devamında...

Özetle

Microsoft Surface 2, 2 müthiş yenilikle geliyor: Nvidia Tegra 4 işlemci ve yeni Windows RT 8.1 işletim sistemi. Cihaz testimizde taşınabilirlik konusunda da çok iyi olduğunu kanıtladı. Full HD ekranıyla da bizi tatmin eden Surface 2'nin iPad'i yerinden edeceğini söylemek zor, ancak tercihini Windows RT işletim sisteminden yana kullananlar için en iyi seçeneklerden.

Kimler Almalı

Microsoft Surface 2, tercihini Windows RT işletim sisteminden yana kullanmak isteyen kullanıcılar için en iyi seçenek gibi görünüyor.

Alternatifleri

Normal programları çalıştıramadığınız Windows RT, şüpheyle yaklaşılan bir işletim sistemi olmaya devam ediyor. 10 inç'lik Asus FHD MemoPad, daha uygun fiyata 1.920x1.200 piksel çözünürlük sunuyor. Intel Atom Z2560 işlemciye ve 2GB RAM'e sahip cihazın pil ömrü biraz daha kısa, ancak Android 4.2.2'nin uygulama mağazasının Windows Store'dan çok daha zengin olduğunu hatırlatalım.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Microsoft Surface 2
Ürün Markası Microsoft
CHIP Online Notu
85
İşletim SistemiWindows RT 8.1
İşlemciNvidia Tegra 4 T40
İşlemci Hızı1.7 GHz
Çekirdek (CPU)4
Ekran TeknolojisiTFT
Ekran Boyutu10.6 inç
Ekran Çözünürlüğü1920 x 1080 px
Grafik İşlemciULP GeForce (72 cores)
Bellek (RAM)2 GB
Dahili Depolama32 GB
Arttırılabilir Depolama64 GB
Ön Kamera3.5 MP
Arka Kamera5.0 MP
Wi-FiVar
NFCYok
3GYok
GPSYok
LTE (4G)Yok
BluetoothVar
MicroSDVar
HDMIVar
USBVar
Boyutlar274.6 x 172.5 x 8.9 mm
Ağırlık675.9 gr.
Okuyucu Yorumları