Geniş Bir Yelpaze Sunuyor

Oldukça esnek bir paket olan Visio, teknik çizimden yazılım modellemeye, ağ tasarımından iç dekorasyon planlamaya kadar birçok konu için gerekli araçları bünyesinde barındırıyor.

Microsoft Visio 2002 İnceleme
CHIP Online Notu 82

Aynı zamanda Visual Basic for Applications için sağlanan destek ile tamamen programlanabilir bir yazılım olan Visio’nun isteklere uyacak şekilde özelleştirilmesi de mümkün oluyor.Yazılım çok geniş bir yelpazede kalıp ve taslaklarla birlikte geliyor ve bunlar da aslında programın asıl değerini oluşturuyor. Visio, Excel ile dosya transferi de yapabiliyor ve otomatik tablolar oluşturulabiliyor. SQL Server2000 desteği de veritabanı şemalarının reverse engineering’i için daha fazla geliştirilmiş. Ayrıca Visio zaman çizelgeleri yaratmak için artık Microsoft Project’den veri transferi de yapabiliyor. Yazılımın diğer bir ilginç yönü ise sunduğu XML desteği. Böylelikle herhangi bir çizimi veri kaybetmeden XML olarak kaydetmeniz de mümkün olabiliyor.Yeni Visio’da sadece tek bir Professional sürüm bulunuyor ve bu hem mühendislik hem de BT için öğeler içeriyor. Enterprise sürümü ise artık yok. Burada kötü haber ise Visio Professional’in fonksiyonlarının oldukça azalması.

Özetle

Genel anlamda bakıldığında Visio süper bir ürün ve bu da şu ana kadar yapılmış en iyi sürüm. Ama üst düzey modelleme ve profesyonel geliştirme araçları oldukça kısıtlı.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Microsoft Visio 2002
Ürün Markası Microsoft
CHIP Online Notu
82
Okuyucu Yorumları