Kullanımı Kolay ve Şık

İşletim sistemleri arasında kullanılması kolay ve çok amaçlı olmasının yanı sıra oldukça şık bir yüze sahip olan Windows XP’nin ev kullanıcılarına yönelik olarak piyasada bulunan Home sürümü; resim, müzik ve video gibi dijital medya dosyalarının oynatılması ve hazırlanması için eksiksiz bir destek sunuyor.

Microsoft Windows XP Home Edition İnceleme
CHIP Online Notu 80

Bunun yanı sıra Ev Ağı’nın kurulumu da oldukça basite indirgenmiş ve WiFi ağı desteği de mükemmel. Windows XP;Windows 95, 98 ve Me’nin sunduğu geniş yelpazedeki yazılım ve donanım desteğini alıp buna Windows 2000’in kararlılığını eklerken kullanılabilirliği de üst seviyeye çıkarmış. Professional sürüme göre birden fazla işlemci desteği ve Windows sunucuları ve yönetim çözümleri ile birlikte çalışabilme gibi konularda zayıf olsa da bir ev kullanıcısının ihtiyaç duyacağı herşeyi sunabiliyor. Windows XP ile artık 3. parti yazılımların kurulmasına çok da gerek kalmıyor.Ancak sistem performanslı bir şekilde çalışmak için gerçekten güçlü donanımlara ihtiyaç duyuyor. Özellikle ev kullanıcılarına hitap eden bu üründe ürün etkinleştirmede oluşabilecek sorunlar için etkinleştirme süresi 30 günden 60 güne çıkarılmış.

Özetle

Windows 2000 gibi sorunsuz ve kararlı bir işletim sistemi arıyorsanız, ancak Windows 98 ya da ME’nin kolaylığından da vazgeçemiyorsanız, Windows XP Home Edition tam size göre.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Microsoft Windows XP Home Edition
Ürün Markası Microsoft
CHIP Online Notu
80
Okuyucu Yorumları