Mobee Air

Sadece 2.5mm kalınlığında olan ürün bembeyaz tasarımı ile dikkat çekiyor

CHIP Online Notu 68

Apple'ın üzerinde Ethernet portu dahi yer almayan Air modelini bilmeyen yoktur. Mobee'nin yeni Slim modeli de tasarımı ve inceliğiyle Air'den aşağı kalmazken bağlantılar açısından Air'den birkaç yıl daha ileride bir ürün. Sadece 2.5mm kalınlığında olan ürün bembeyaz tasarımı ile dikkat çekiyor. HyperThreading destekli ve 1.66 GHz hızında çalışan Atom N450 işlemci kullanan Mobee, önceki modellere göre performans konusunda da büyük yol kat etmiş durumda. 12.1" ekranı ile de ferah bir kullanım sunan ürün yine 1280 x 800 ekran çözünürlüğü ile 720p HD deneyimi sunmayı da ihmal etmiyor. Ürünün portlarından bahsetmiştik. Bu portlar arasında iki adet USB, bir adet kulaklık çıkışı, bir adet Ethernet portu ve bir adet de mini HDMI çıkışı yer alıyor. Kart okuyucu ve Express Card yuvası ise feragat edilen portlar arasında. Çok geniş bir Touchpad'e sahip olan Slim, klavye konusunda daha iyi bir performans sergileyebilirdi.Daha fazla bilgiyi www.mobee.com.tr adresinden alabilirsiniz.

Özetle

Şüphesiz piyasada fiyat /performans oranı en iyi 12.1" netbook olan Slim'i, ister Linux, isterseniz de Windows 7 Starter ile alabiliyorsunuz.

Alternatifleri

Her ne kadar Mobee kadar ince olmasa da daha iyi bir ekran çözünürlüğü ve performans sunan ASUS EeePC 1201HA'ya da göz atılabilir.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Mobee Slim
Ürün Markası Mobee
CHIP Online Notu
68
İşlemci Intel Atom N450 1.66 Ghz
Bellek 2 GB DDR2
Sabit disk 250 GB
Ekran 12.1", LED, 1280x800
İşletim sistemi Ubuntu Linux
Ağırlık 1.4 Kg
Okuyucu Yorumları