MLT-102M-B modelini sizler için inceledik.

Müziği şık tasarımla birleştiren Molto'nun MLT-102M-B modelini sizler için inceledik.

CHIP Online Notu 71
  • Şık tasarım
  • Dayanıklı seramik tasarım
  • Kulağa uygun kulak pedleri
  • Ses izolasyonu
  • Zayıf baslar

Hayatının büyük kısmını müzik dinlemekle geçirenler için müziği şık bir tasarımla sunan Molto'nun üstünde en çok durduğu nokta kulaklıkların seramikten yapılmış olması.

Molto MLT-10M-B modelinde, iPhone ve Android cihazlarınızla birlikte aramalarınızda kullanabileceğiniz bir mikrofon da yer alıyor. Bu mikrofonun üstünde basit bir fonksiyon tuşu olduğunu da belirtelim.

Peki, bu şık tasarıma sahip kulaklık bize ne gibi özellikler sunuyor? Şimdi ürünü yakından tanıyalım.

Tasarıma bakıyoruz

İncelediğimiz modelin siyah ve beyaz olmak üzere iki farklı renk seçeneğine sahip olduğunu hemen söyleyelim. Çok fazla parmak izi tutmayan kulaklıkların uygun kulak pedlerini bulduğunuz takdirde kulağınıza tam olarak oturacağından eminiz.

Tasarımıyla oldukça iddialı olan kulaklığın mikrofon ve fonksiyon tuşu kısmı dayanıklı sert plastikten yapılmış. Kulaklık, ergonomisiyle her ne kadar rahat olsa da, ses kalitesinin yüksek beklentileri karşılamadığını söyleyelim.

Kablosu üzerinde basit bir fonksiyon tuşu bulunan kulaklık, bu tuş üzerinden gelen aramayı cevaplamanıza olanak sağlıyor. Müzik kontrollerinin çok sınırlı olduğu Molto'nun fonksiyon tuşuyla sadece müziği durdurup yeniden başlatabiliyorsunuz. Molto'nun bu kulaklığı, kulağınızda müzik dinlerken, o sırada gelen çağrıyı ortadaki minik fonksiyon tuşuna basarak cevaplayabiliyor ve siz kulaklığın üzerindeki mikrofon sayesinde görüşmenizi yapabiliyorsunuz. Ardından müzik kaldığı yerden devam ediyor zaten.

Peki, başka neler var?

Molto MLT-102M-B'nin ses kalitesi ne yazık tasarımının olduğu kadar başarılı değil. Ancak 6 mm'lik sürücülerinin 90 dB'lik yüksek ses seviyesinde çalışabiliyor olması sayesinde kalabalık ve gürültülü ortamlarda müzik zevkiniz bölünmüyor. Kulaklığın bu yönünü sevdik.

Toplamda 3 adet farklı kulak pedi ile gelen Molto, böylece kulağınıza en uygun olan kulak pedini bulabilmenizi sağlıyor. Bu sayede egzersiz yaparken kulaklığın kulağınızdan düşmesi gibi sıkıntıları ortadan kaldıran kulaklık, diğer yandan sesi kulak içinde daha iyi hapsetmeyi amaçlıyor. Ses izolasyonu konusunda orta derecede olan kulaklığın, baslarla ilgili ise biraz eksiğinin olduğunu söylemeliyiz.

Özetle

Molto, şık seramik tasarımı, orta seviye ses performansıyla birlikte sunuyor. İncelediğimiz en şık kulaklıklardan olmayı başaran bu kulaklığın tek eksiğinin baslar olduğunu söyleyebiliriz. Bas ağırlıklı müzikler dinlemeyen ve tasarıma önem verenler için Molto MLT-102M-B iyi bir tercih olabilir.

Molto MLT-102M-B'nin fiyatı ise 49 TL.

Kimler Almalı

Elbette mobil ortamlarda müziğe bağlı kalmak isteyenler ve tasarıma önem verenler tarafından tercih edilecek olan Molto MLT-102M-B, diğer yandan bas ağırlıklı müzik dinlemeyenler tercih edebilir.

Alternatifleri

Molto MLT-102M-B alternatif olarak biraz daha pahalı ama bas eksiliği bulunmayan modeller piyasada mevcut. Bunlar arasında 90 TL'ye satın alabileceğiniz Denon AH-C260'a da göz atabilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Molto MLT-102B
Ürün Markası Molto
CHIP Online Notu
71
Kulaklık 6 mm sürücüler
Frekans Tepkisi 20Hz-20KHz
Mikrofon Frekans Aralığı 30-16000 Hz
Kablo Uzunluğu Yaklaşık 1.2m
Ses Bozulması 1KHz'te <1%
Kulak Pedi 3 farklı boy
Bağlantılar 3.5 mm Jack
Okuyucu Yorumları