Motorola Moto G testte!

Motorola'nın uygun fiyatıyla dikkat çeken Moto G'si, fiyatına göre çok mu iyi? Cevap testimizde!

Motorola Moto G İnceleme
CHIP Online Notu 93
  • Keskin, parlak ekran
  • Uzun ömürlü pil
  • Fiyat/performans oranı
  • Android 4.4.2 KitKat güncellemesi
  • Kamera performansı
  • microSD kart desteği yok

Motorola, Android KitKat'lı, 850 TL'lik orta seviye cebiyle sağlam bir geri dönüş yapmaya hazır. Moto G, ilk olarak fiyatıyla dikkatinizi çeken bir telefon. Cihazın 8GB ve 16GB'lık iki modeli bulunuyor. İki modelin arasında önemli bir fiyat farkı ise yok.

Telefonun yeri yerinden oynatacak, yenilikçi bir tasarımı yok ancak yumuşak ve kavisli kenarları, onu çekici kılıyor. Plastik kapaklı telefon, elinizde aldığınızda dayanıklı olduğu hissini size veriyor. Moto G'nin tasarımı, firmanın Google ile çıkardığı ilk telefon olan Moto X'e çeşitli açılardan benzerlikler taşıyor. Telefonun arka kapağını çıkartıp farklı renkte bir kapakla değiştirmeniz mümkün. Motorola, bunu büyük bir kişiselleştirme olanağıymış gibi gösterse de, biz Nokia 3310'ü hatırlamaktan kendimizi alıkoyamadık.

143 gram ağırlığındaki Moto G'nin ağırlık dengesi iyi; 11.6mm'lik kalınlığa sahip telefonun kenarlara doğru incelmesi, onu olduğundan ince hissettiriyor. Bu arada Moto G'nin su sıçramalarına karşı dayanıklı olduğunu söyleyelim. Bununla birlikte su geçirmez değil, yani onunla suya dalmayı düşünmeyin.

Şimdi Moto G'nin tasarımına ve özelliklerine yakından bakalım...

Özetle

Kağıt üzerinde fiyatına göre müthiş bir telefon olan Moto G, bunun pratikte de geçerli olduğunu bize gösterdi.

Telefonun rakiplerini geçtiği birkaç önemli alan var. 4.5 inç'lik net ekranı, 1.2GHz dört çekirdekli işlemcisi ve Android 4.4 KitKat işletim sistemi gibi. Elbette Moto G'nin 850 TL'nin altındaki fiyatı, onu sevmemizi sağlayan en önemli özelliklerinden.

Telefonun beğenmediğimiz yanları arasında Motorola'nın fiyat için feda ettiği kamerası var. 5MP'lik kamerasının çektiği fotoğrafların kalitesi, tek kelimeyle yetersiz. Kamera uygulaması da bazıları için fazla basit gelebilir. Telefonun depolama alanının genişletilememesi de bazı kullanıcıların hoşuna gitmeyebilir. Özellikle 8GB'lık modele sahip olanlar, bu konuda sorun yaşayabilirler.

Sonuç olarak Moto G'yi sevdiğimizi, onu sizlere gönül rahatlığıyla tavsiye edebileceğimiz söyleyebiliriz.

Kimler Almalı

Uygun fiyatlı bir telefon arıyorsanız ve kendinizi Android'e daha yakın hissediyorsanız, artık aramayı bırakın - hemen şimdi kendinize bir Motorola Moto G satın alın.

Alternatifleri

Motorola Moto G'nin bulunduğu fiyat aralığında alternatif olarak Nokia Lumia 625, HTC One S, Dark Evo X5 ve Sony Xperia L'yi önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Motorola Moto G
Ürün Markası Motorola
CHIP Online Notu
93
İşletim SistemiAndroid 4.3
İşlemciQualcomm Snapdragon 400
Çekirdek (CPU)4
Ekran TeknolojisiIPS LCD
Ekran Boyutu4.5 inç
Ekran Çözünürlüğü720 x 1280 px
Grafik İşlemciAdreno 305
Bellek (RAM)1 GB
Dahili Depolama8 GB
Ön Kamera1.3 MP
Arka Kamera5.0 MP
Çift HatVar
Wi-FiVar
NFCYok
GPSVar
LTE (4G)Yok
HDMI (MHL)Yok
BluetoothVar
FM RadyoVar
Bekleme Süresi010:52 saat
Boyutlar65 x 129 x 11.6 mm
Ağırlık143 gr.
Okuyucu Yorumları