MSI'ın 4'üncü nesil B85-G43 modeli testte!

Intel tabanlı anakartlar arasında yer alan MSI'ın dördüncü nesil yeni modelini inceledik!

CHIP Online Notu 85
  • MSI teknolojileri
  • Fan kontrolü
  • BIOS arayüzü
  • Başarılı performans
  • Kablosuz bağlantı desteği yok
  • Oyunlara pek uygun değil

Intel tabanlı anakartlar arasında yer alan MSI'ın 4'üncü nesil B85-G43 modeli elimizde. LGA 1150 soket yapısında olan kart, iki farklı versiyona sahip. İncelediğimiz model orta segment kullanıcılara hitap ederken aynı modelin bir de Gaming sürümü bulunuyor.

Yeni nesil işlemcilere geçiş yapmayı düşünen ve orta segmentte bir anakart arayanlara hitap eden B85-G43, fiyatıyla da makul seviyede bir kart. MSI'ın diğer anakartlarından da görmeye alışık olduğumuz başarılı özelliklere üzerinde yer verilen kartın en dikkat çekici yanı, elbette tüm bileşenlerin Military Class 4 sınıfında olması.

LGA 1150 soket

LGA 1150 soket yapısında olan B85-G43, Intel'in 4'üncü nesil Core i3, i5 ve i7 işlemcilerine hazır. Genel olarak karta hızlıca bakacak olursak, üzerinde 4 adet DDR3 belleğe yer verildiğini görüyoruz. 1600 MHz'e kadar hızları destekleyen bellek slotları maksimum 64 GB kapasiteye kadar açık. Ekran kartı için 3'üncü nesil PCI Express arabirimi bulunduran anakart, saniyede 32 GB veri transfer hızıyla bir önceki nesilden 2 kat daha hızlı veri aktarımı yapabiliyor. Bu da elbette oyun performansına olumlu yansıyor.

SATA'lara baktığımızda SATA III portlarından kartın üzerinde 4 adet konumlandığını görüyoruz. Bunun hemen yanında yer alan 5 ve 6'ıncı portlar da SATA II standardında. Arka bağlantılar arasında ise yeterli birimler bizi bekliyor. 6 adet USB 2.0 bağlantı noktası sunan kart, bunun yanı sıra 2 adet de USB 3.0 portu bulunduruyor. HDMI ve Ethernet bağlantılarının da bulunduğu kartta, VGA ve DVI da yer alıyor. Bu arada HDMI ile kartın 4K UHD, yani 2160p sinyal çıkışına izin verdiğini de söyleyelim. Böylece yüksek çözünürlüklere ulaşabilmeniz mümkün.

MSI teknolojileri

B85-G43'ün öne çıkan özellikleri arasında Military Class 4, OC Genie 4 ve Super RAID bulunuyor. MSI'ın diğer kartlarında da görmeye alışık olduğumuz Military Class 4, kartın üzerinde yer alan bileşenlerin yüksek kalitede ve dayanıklı olduğunun göstergesi. Military Class 4 ile yüzde 10 daha yüksek güç verimliliği ve hız aşırtmalarda daha iyi güç dengesi sağlayabilen kart, bunun yanında uzun parça ömrüyle de uzun süre kullanılabilir.

B85-G43, hız aşırtmalar yapabileceğiniz bir kart. Buna büyük katkı sağlayan OC Genie 4 teknolojisinin de sahibi. Böylece anakart üzerine konumlandıracağınız işlemci ve ekran kartından daha yüksek performans alabilmeniz mümkün. Bu arada anakartın AMD CrossFireX teknolojisini desteklediğini ve böylece çoklu GPU kullanabileceğinizi de söyleyelim.

Anakartın bir başka özelliği ise Super RAID uygulaması. Sistem performansınızı ayarlamanızı ve sisteminizin güncel kalmasını sağlayan bu özellik, Command Center ile birleştiğinde esnek bir kullanım sunuyor. Command Center ile de sistem ayarlarınızı ve fan hızlarınızı ayarlayabiliyorsunuz. Tamamen görsel bir arayüze sahip olan bu uygulama, mobil cihazların üzerinden de kullanılabiliyor.

Özetle

MSI B85-G43, orta segment için iyi bir kart. Performans noktasında özellikle iş amaçlı kullanımlarda rahatlık sağlıyor. Yüksek performans gerektiren oyunlarda ise bu kartın Gaming modelini almanızı tavsiye ederiz.

Kimler Almalı

Orta segmentte hem fiyatıyla uygun hem özellikleri açısından iyi bir kart arıyorsanız MSI B85-G43'ü seçenekler arasına ekleyebilirsiniz.

Alternatifleri

MSI B85-G43 Gaming'i yakından inceleyebilirsiniz. Özellikle oyun performansını gözetiyorsanız bu kart işinizi görebilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli MSI B85-G43
Ürün Markası MSI
CHIP Online Notu
85
Yonga Intel B85 Express
İşlemci Desteği LGA 1150 Core i7 / i5 / i3 / Pentium
Bellek Desteği 4 x DDR3 DIMM 64 GB
Bağlantılar USB 2.0 (6 adet), USB 3.0 (2 adet), SATA 6Gb/s (4 adet), HDMI, Ethernet
Yapı ATX
Okuyucu Yorumları