Fiyat / Performans seviyesi için düşünülmeli.

Fabrika çıkışlı yükseltilmiş grafik işlemci hızı ve performans odaklı soğutma sistemiyle sıra dışı.

MSI GeForce GTX 650Ti Power Edition İnceleme
CHIP Online Notu 79
  • Overclock'a yatkınlık
  • Soğutma sistemi avantajı
  • Düşük de olsa fiyat farkı var.

Özellikle oyunlar için grafik kartı yatırımı yapmayı düşünen büyük bir çoğunluk, bütçesel nedenler sebebiyle tercihini fiyat / performans seviyesindeki modellerden yana yapıyor ve binlerce liralık faturalarla boğuşmak yerine oyunların tadını çıkartıyor. NVIDIA'nın yeni nesil GeForce GTX 650 Ti grafik işlemcisini içeren modeller, şu sıra uygun olan fiyatlarına karşın sunduğu yüksek performansla bir hayli popüler. Firmalardan referans tasarıma ek olarak özel soğutucu ve overclock'la güçlendirilmiş sıra dışı modellerin de geldiğine şahit oluyoruz. MSI'ın geliştirmiş olduğu GeForce GTX 650 Ti Power Edition da bahsi geçen özelleştirilmiş gruba giriyor ve standart rakiplerinden sunduğu birçok özellikle ayrılmayı başarıyor.

1 GB belleğe sahip olan kartta 768 adet shader ünitesi bulunuyor ve böylece üç boyutlu şekillerin hesaplanması oldukça kolaylaşıyor. Kartın uygun fiyatlı olmasında 16 ROPs'un etkisi olsa da grafik işlemcinin overclock sonrasında 1.0 GHz'e yaklaşan hızı birçok üç boyutlu uygulamalardan tatmin edici sonuç alınmasını kolaylaştırıyor. MSI GeForce GTX 650Ti Power Edition'ın sıra dışı olan yönlerinden biri standartlarda 925 MHz olarak çalışan grafik işlemcinin overclock ile 993 MHz'ye ulaştırılması. Kart böylece benzerlerinden performans olarak ayrılmayı başarıyor. Diğer bir yönse Cyclone II soğutma sistemi. Nikel kaplı bakır yaprak ve ısı borularına sahip olan soğutma sistemi, overclock edilen grafik işlemciyi hem çok iyi bir şekilde soğutuyor, hem de duyulabilecek bir gürültü oluşumunun önüne geçiyor. 128 bit bellek arabirimine sahip olan kartın bellek frekansıysa 1350 MHz ve yine overclock yardımıyla artırılabilmesi mümkün.

Özetle

MSI GeForce GTX 650Ti Power Edition, özellikle uygun fiyat seviyesinde şans tanınması gereken bir grafik kartı. Fabrika çıkışlı overclock ve referans dışı soğutma sistemi gibi özel avantajlara sahip. Düşük bir fiyat farkı olsa da karşılığını fazlasıyla veriyor.

Alternatifleri

MSI GeForce GTX 650Ti'ın önemli özellik farkları olduğu için fiyatı standarttan farkı olmayan modellerden biraz yüksek. Yine de sunulanların aradaki fark için değeceğini düşünüyoruz.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli MSI GeForce GTX 650Ti Power Edition
Ürün Markası MSI
CHIP Online Notu
79
Grafik İşlemci 993 MHz
Bellek 5400 MHz GDDR5
Arabirim 128 bit
ROPs 16
Bağlantılar 2 x DVI, Mini HDMI
Okuyucu Yorumları