Bir taşınabilir bilgisayarın çok ötesinde.

Oyunlarla aranız iyi olmasa bile onu gördükten sonra başka bir bilgisayarı beğenmeyebilirsiniz.

MSI GT60 İnceleme
CHIP Online Notu 98
  • Üst seviye donanımlar ve etkileyici performans
  • Oyunculara uygun tasarım ve dış bileşenler
  • Ağırlığa ve kalınlığa razı olmalısınız.

MSI, tüm ürünlerinde olduğu gibi taşınabilir bilgisayarlarıyla da adından sıkça bahsettiren bir marka. Kullanıcılara sürekli olarak yeni teknolojiler sunmayı ilke edinen firmanın özellikle üst seviye oyunculara hitap eden GT serisiyse piyasada parmakla gösterilmesi gereken modellerden biri. Bilgisayar her ne kadar oyunculara yönelik donanıma ve tasarıma sahip olsa da aslında oyunlarla uzaktan yakından ilgisi olmayan profesyonel kullanıcılar için de biçilmiş bir kaftan. Yazımızda detaylı şekilde bahsedeceğimiz MSI GT60'ın dediğimiz gibi avantajlarından biri de tasarımı. Üst seviye donanımlı bir taşınabilir bilgisayar bakıyorsanız ve sıkıcı tasarımlara sahip ürünler hoşunuza gitmiyorsa, MSI GT60'dan sonra kararınız tam anlamıyla netleşebilir. Bizden söylemesi...

MSI GT60'ı günümüzün canavar masaüstü bilgisayarlarının taşınabilir hale getirilmişi olarak düşünebilirsiniz. Bilgisayar yüksek performans isteyenlere hitap ettiği için haliyle içerdiği bileşenler ve soğutma sistemleri yüzünden 3.5 kg'lık bir ağırlığa sahip. Hiç şüphesiz ağırlıkta dokuz hücreli bataryanın da önemli bir payı var. 395 x 267 x 55 mm'lik bilgisayardaki ekran 15.6 inç ancak 1920 x 1080 piksel çözünürlüğe sahip. Sizi gerçekten de göz kamaştırıcı görüntülerin beklediğini söylemeliyiz. Bilgisayarda işlemci olarak Intel'in dört çekirdekli Core i7 ailesinden 3630QM tercih ediliyor. 2.4 GHz frekansta çalışan işlemcide 6 MB önbellek bulunuyor ve 3.4 GHz'e kadar hız artışı yapılabiliyor. İşlemcinin performansının açığa çıkmasını sağlayan bellekler ise toplam 16 GB kapasitede. 32 GB'a kadar artırım yapılabiliyor. Oyunlarda ve üç boyutlu uygulamalarda performans elde etmenizi sağlayan grafik kartıysa NVIDIA GeForce GTX 680M. GDDR5 tipinde 4 GB bellek içeren grafik kartı günümüzün en iyi taşınabilir çözümlerinden birisi. Biz etkileyici özelliklerden bahsederken, sizden de bir taşınabilir bilgisayardan bahsettiğimizi unutmamanızı istiyoruz. Zira çoğu masaüstü bilgisayarda bile bu denli üst seviye donanımı görmek zor.

Bilgisayarda depolama görevi 128 GB kapasitede bir SSD'ye ve 750 GB'lık bir sabit diske verilmiş. Düşündüğünüz gibi SSD, işletim sistemi ve diğer uygulamaları hızlı şekilde kullanmayı, sabit disk de depolamayı sağlıyor. Gözümüze çarpan detaylardan biri de Big Foot Gaming LAN (Killer Gaming Networking) ağ kartı. Oyun paketlerini hesaplayarak önceden taşıma ve böylece ağ odaklı performansı artıran kartın ilk kez bir taşınabilir bilgisayarda tercih edildiğini belirtmek gerekli. Öte yandan bilgisayarın MSI Audio Boost ve THX TruStudio Pro teknolojisi ile desteklenmiş olan Dynaudio ses sistemi de fark yaratan noktalardan. Oldukça güçlü bir ses çıkışına sahip olan hoparlörler, MSI'ın teknolojileriyle ses bozulması olmadan yüzde 30 oranında daha yüksek sese ulaşabiliyor.

Bilgisayarın bahsedecek birçok noktası var ancak son olarak tasarıma ve SteelSeries imzasını taşıyan klavyeye değinelim. Klavye oyuncuların rahatlığı düşünülerek tasarlanmış ve ayarlanabilir arka aydınlatmaya sahip. İsteğiniz doğrultusunda renk değişimi yapılabiliyor. Hiç şüphesiz yazı yazma deneyimi de olması gerekenin üstünde. MSI GT60'da optik sürücü olarak Blu-ray okuyabilen bir DVD yazıcı var. 7-in-1 bellek kartı okuyucu, Bluetooth 4.0, üç adet USB 3.0 arabirimi ve güç tüketimi odaklı NVIDIA Optimus teknolojilerini de göz önünde bulundurmak gerekiyor. Seçilen tüm donanımlar üst seviyede. Alüminyum malzeme ağırlıklı uygulanan tasarım da bilgisayarın kalitesini yeterli düzeyde yansıtıyor. Bilgisayarınız kapalı olsa bile hırçın görüntüsüyle performansının ipuçlarını önceden vermeye başlıyor. Yakından gördüğünüzde bize daha çok hak verebilirsiniz.

Özetle

Oyuncu ya da yüksek performans odaklı taşınabilir bilgisayar seçeneği pek fazla yok. Olan seçeneklerin de özellikle görünüm sorunu var. Birkaç bin TL edecek bir bilgisayarın biraz daha güzel görünmesini istemeniz en doğal hakkınız. MSI GT60, cömertçe seçilmiş donanımlarına ek olarak tasarımıyla da tek tercih olmayı hedefliyor. Biraz ağır ve kalın ancak ona hak vermelisiniz.

Alternatifleri

Söylediğimiz gibi oyuncu / yüksek performans bilgisayarı üretmek zor bir iş. Donanımın iyi olması kazanmak için yeterli değil. MSI, görünümüyle de kendisine yakın donanıma sahip olan rakipleri ezecek güçte.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli MSI GT60
Ürün Markası MSI
CHIP Online Notu
98
İşlemci Intel Core i7 3630QM (2.4 GHz)
Bellek 16 GB (2 x 8 GB)
Grafik Kartı NVIDIA GeForce GTX 680M (4 GB)
Depolama 128 GB SSD + 750 GB HDD
Ekran 15.6 inç (1920 x 1080)
Boyutlar 395 x 267 x 55 mm
Ağırlık 3.5 kg
Okuyucu Yorumları