Orta üst segment oyunseverler için ideal.

Orta üst segment oyunseverler için ideal bir ekran kartı olan MSI HD 7790, CrossFire'a da uygun.

MSI Radeon HD 7790 İnceleme
CHIP Online Notu 93
  • Oyun performansı
  • Soğutma sistemi
  • Hız aşırtma ve CrossFire desteği
  • Bir üst sınıf kartlarla arasında pek fiyat farkı yok

Oyun oynamak için masaüstü bilgisayar hazırlayan veya halihazırda kullandığı PC'sini güncelleme peşinde olan kullanıcılar tarafından merakla beklenen AMD Radeon HD 7790, sonunda MSI farkıyla birlikte raflardaki yerini yavaş yavaş alıyor. Sahip olduğu teknik özellik ve sunduğu performansla orta üst segmente hitap eden bir ekran kartı olan MSI HD 7790, CrossFire teknolojisine ve hız aşırtmaya yatkınlığıyla da dikkat çekiyor. Böylece her kesimden kullanıcıyı memnun eden bir kart olmayı başaran MSI HD 7790, AMD Radeon HD 7790 GPU'suyla birlikte tam olarak Nvidia GeForce GTX 650 Ti'ın karşısına yerleşiyor.

Ödüllü GCN mimarisine dayanan AMD Radeon HD 7700 serisi bir GPU'ya sahip olan MSI Radeon HD 7790, PCI Express x16 3.0 arabirimini kullanıyor ve GDDR5 bellek tipinde 1 GB değerinde bellek seviyesi sunuyor. 128 bit bellek arayüzüne sahip olan kart, 1050 MHz çekirdek saati ile de dikkat çekiyor. Kartın belirtilen teknik özelliklerini bir kenara bırakıp karta yakından baktığımızda tasarımıyla oldukça etkili olduğunu görüyoruz. Üzerinde MSI tarafından 10 cm çapında bir fanın konumlandırıldığı kart, pek çok metal plaka ile de ısınmaya karşı koruma altına alınmış. MSI'ın Propeller Blade teknolojisinin kullanıldığı kart, böylece %20 daha fazla hava akışı ve soğutma oranı sunuyor. Ayrıca MSI'ın kart üzerinde kullandığı bileşenlerden bahsetmemiz gerekirse, tüm bileşenlerin MSI Military Class III standardında olduğunu ve bu sayede hem performans ve verim hem de kalite ve uzun kullanım ömrü konularında garantiye sahip olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca ekran kartının kutusunun üzerinde yer alan "Afterburner" logolu tasarıma da dikkat çekecek olursak, ekran kartının hız aşırtmaya müsait olduğundan da bahsedebiliriz.

DirectX 11 destekli olan MSI Radeon HD 7790, dediğimiz gibi orta üst segment kullanıcılara hitap ediyor. Kodlarına bakarsak kendi sınıfının son seviyesinde olduğunu söyleyebileceğimiz kart, aynı GPU'nun farklı markalar altında sunulan rakipleriyle olan savaşında da yaptığımız testler sonucunda bazen bir adım geride, bazen bir adım önde duruyor; bu nedenle performans açısından oldukça başarılı bulduğumuzu belirtebiliriz. Dirt Showdown'da 1680x1050 piksele göre 1920x1080 piksel değerinde daha iyi sonuçlar veren MSI HD 7790, Hitman'de ve Metro 2033 testlerindeyse kendi sınıfında adeta zirveye oynuyor. Hız aşırtma yoluyla da %20 civarında çekirdek saat hızı ve %10 civarında da bellek saat hızında artış yakalayabileceğiniz kart, böylece hız aşırtma yönündeki beklentileri de karşılayacaktır. Bu arada kartın, incelediğimiz tarihteki fiyatının 192 dolar + KDV olarak belirtildiğini de söyleyelim.

Özetle

Oyun performansından memnun kaldığımızı rahatlıkla söyleyebileceğimiz MSI Radeon HD 7790, en güncel PC oyunları için en uygun seçeneklerden biri olarak dikkat çekiyor. Tasarımıyla da soğutma sistemine çözüm sunan kart, hız aşırtma ve CrossFire'a da uygun.

Alternatifleri

AMD'nin Radeon HD 7790 GPU'sunu kullanan MSI HD 7790, kendisiyle aynı GPU'yu kullanan rakipleriyle arasında uçurum farklar yaratmıyor. Bazen MSI HD 7790 bir adım ödeyken, bazen bir adım geride kalabiliyor. Dilerseniz aynı GPU'yu kullanan diğer kartlara da göz atabilirsiniz.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli MSI Radeon HD 7790
Ürün Markası MSI
CHIP Online Notu
93
GPU AMD Radeon HD 7790
Arabirim PCI Express x16 3.0
Bellek 1 GB GDDR5
Bellek Arayüzü 128 bit
Çekirdek Saat Hızı 1050 MHz
Bağlantılar DVI-I, DVI-D, HDMI, DisplayPort
Okuyucu Yorumları