Rüzgâr kadar hafif!

MSI Wind dizüstü, taşınabilirliği şık bir tasarım ve performansla birleştirerek gözleri kamaştırıyor.

MSI Wind Notebook U100 İnceleme
CHIP Online Notu 85
  • Yüksek taşınabilirlik
  • Başarılı ekran performansı
  • Etkileyici tasarım

Ürünün üzerinde bulunan üç adet USB girişinin yanı sıra bir adet VGA çıkışı bulunuyor. Eğer taşınabilir bir ürüne sahipseniz onu gittiğiniz her yerde de kullanabilmelisiniz. MSI, testlerimizde elde ettiğimiz ortalama 134 dakika pil süresiyle tatmin edici bir performans sergiliyor. Tabii ki bunda üç hücreli pilinin de katkısı var. Bu süre, çalışmanın yanı sıra uzun bir yolculukta film izlemek içinde yeterli. Ayrıca çoklu kart yuvası sayesinde tatil sırasında çektiğiniz fotoğraflarınızı da aktarabilirsiniz. Ürünün ekranı size yeterli gelmediğinde ürünle beraber gelen büyüteç yazılımı da kullanabilmeniz mümkün. Ürünün üzerinde bulunan mikrofon ve kulaklık girişlerinin yanında 1.3 megapiksellik kamerasıyla MSN, Skype gibi sesli sohbet programlarını kullanabilir ya da kimseyi rahatsız etmeden müzik dinleyerek çalışabilirsiniz. Cihazın üzerinde iki adet mikrofon ve alt kısmında iki adet hoparlör bulunuyor. Hoparlörlerin performansı etrafı inletmeye yetmese de, dizüstü bilgisayarınızı bir mini müzik seti gibi kullanabilmeniz için yeterli. MSI Wind dizüstünün sol tarafına bulunan dört hava ızgarası, aslında tasarımındaki bir başka avantajı gösteriyor. 2,5 inçlik sabit diskinin çalışma sırasında soğuması için ona yeterli hava çıkışını sağla-yan bu ızgaralar kesinlikle çok ısınmıyor. Yani ürünle dizlerinizin üstünde çalışırken pişmeyeceğinizin garantisini verebiliriz. Ayrıca ürün son derece sessiz çalışı-yor. Windows XP Home işletim sistemiyle satılan MSI Wind Notebook 800.11 b ve g, kablosuz ağ standartlarını destekliyor. Ayrıca bluetooth desteğine de sahip. Cihazla beraber bir adet taşıma kılıfı da hediye ediliyor. Windows XP yüklü sürümü 549 $ fiyatı olan ürünün Linux'lu sürümü ise 499 $'dan satışa sunuluyor.SONUÇ: Şık tasarımı, ergonomisi ve performansıyla göz dolduran MSI Wind her yere rahatlıkla taşıyabileceğiniz bir ürün.

Havalı mı havalı

Eğer MSI Wind dizüstüne sahipseniz şöyle bir elinizin altına alıp şirketinizin içerisinde dolaşmanızı tavsiye ederiz. Başta hanımlar olmak üzere herkesin ilgisini çekeceğiz şüphesiz.

Ürünün fiziksel özelliklerinin yanında bir donanım dergisi
olarak performansıyla daha çok ilgilendiğimizden hemen testlere soktuk. Öncelikle bu ürünün ekranı en büyük avantajlarından biri 1.024 x 600 çözünürlüğü destekleyen ekranı. 10,2 inçlik tasarımın avantajını size yansıtarak ister Word ister Power Point olsun tüm yazılımlarla kolayca çalışmanızı sağlıyor. Ekranın parlaklığı testlerimizde 238 cd/m2 çıkarken görüş açısını ise 160 derece olarak kaydettik ki bu oldukça iyi bir açı.

Ürün bu kadar küçük olmasına karşın ekranı sizi üzmüyor. Ürünün ikinci büyük avantajı ise kesinlikle çok başarılı bir klavyeye sahip olması. Yanlardan yalnızca 2 milim kalmasına karşın klavye tam olarak sığdırılmış. Bunun için soldan <," sağdan ise ü, ve tuşları küçültülmüş. Fakat bu küçültme sizin yanlış tuşlara basmanıza neden olmuyor veya kullanmaya alışmak için bir süre geçmesi gerekmiyor. Tasarım o kadar iyi ki kolayca alışıyorsunuz.

Touchpad ise 5 x 3,9 boyutlarında. Açıkçası ürünün touchpad'i daha geniş olabilirmiş. Rahatça kullanılabilmesine karşın daha geniş bir touchpad kullanıcıya daha fazla özgürlük sağlardı.

Hem iş hem eğlence için

Ürünün üzerinde bulunan üç adet USB girişinin yanı sıra bir adet VGA çıkışı bulunuyor. Eğer taşınabilir bir ürüne sahipseniz onu gittiğiniz her yerde de kullanabilmelisiniz. MSI, testlerimizde elde ettiğimiz ortalama 134 dakika pil süresiyle tatmin edici bir performans sergiliyor. Tabii ki bunda üç hücreli pilinin de katkısı var.

Bu süre, çalışmanın yanı sıra uzun bir yolculukta film izlemek içinde yeterli. Ayrıca çoklu kart yuvası sayesinde tatil sırasında çektiğiniz fotoğraflarınızı da aktarabilirsiniz. Ürünün ekranı size yeterli gelmediğinde ürünle beraber gelen büyüteç yazılımı da kullanabilmeniz mümkün.
Ürünün üzerinde bulunan mikrofon ve kulaklık girişlerinin yanında 1.3 megapiksellik kamerasıyla MSN, Skype gibi sesli sohbet programlarını kullanabilir ya da kimseyi rahatsız etmeden müzik dinleyerek çalışabilirsiniz.

Cihazın üzerinde iki adet mikrofon ve alt kısmında iki adet hoparlör bulunuyor. Hoparlörlerin performansı etrafı inletmeye yetmese de, dizüstü bilgisayarınızı bir mini müzik seti gibi kullanabilmeniz için yeterli. MSI Wind dizüstünün sol tarafına bulunan dört hava ızgarası, aslında tasarımındaki bir başka avantajı gösteriyor. 2,5 inçlik sabit diskinin çalışma sırasında soğuması için ona yeterli hava çıkışını sağla-
yan bu ızgaralar kesinlikle çok ısınmıyor. Yani ürünle dizlerinizin üstünde çalışırken pişmeyeceğinizin garantisini verebiliriz. Ayrıca ürün son derece sessiz çalışı-
yor.

Windows XP Home işletim sistemiyle satılan MSI Wind Notebook 800.11 b ve g, kablosuz ağ standartlarını destekliyor. Ayrıca bluetooth desteğine de sahip. Cihazla
beraber bir adet taşıma kılıfı da hediye ediliyor. Windows XP yüklü sürümü 549 $ fiyatı olan ürünün Linux'lu sürümü ise 499 $'dan satışa sunuluyor.

SONUÇ: Şık tasarımı, ergonomisi ve performansıyla göz dolduran MSI Wind her yere rahatlıkla taşıyabileceğiniz bir ürün.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli MSI Wind Notebook U100
Ürün Markası MSI
CHIP Online Notu
85
İşlemci Intel Atom N270 1.60 GHz
RAM 1 GB DDR2
Sabit disk 80 GB 2,5 inç
Ekran 10,2 inç Intel 945 GMS+ICH 7M yonga seti
Boyut 260 x 180 x 31.5; 19 mm
Ağırlık 1.150 kg (pil dahil)
Okuyucu Yorumları