Kasalara elveda

MSI'ın yeni All-in-One PC'si AE2410, düşük güç tüketimiyle performans ve şıklığı birleştiriyor.

MSI Wind Top AE2410 İnceleme
CHIP Online Notu 85
  • Editörün Seçimi

Dizüstü bilgisayar satışlarının masaüstü bilgisayarları çoktan geride bıraktığını biliyoruz. Bunun nedeni kullanıcıların artık daha sade ve daha basit ürünler istemesi ve tek bir cihaz ile bütün işlemlerini halledebilmek istemesi. Tabletler de aslında bunun bir yansıması. Dizüstü bilgisayardan devşirme, kasası ayrı, ekranı ayrı olan ilk tabletler de bu yüzden rağbet görmedi. Zaten ağırlıkları dolayısı ile elde taşınmaları da imkansızdı.

Benzer bir geçişi bugün masaüstü bilgisayarlarda görüyoruz. Dizüstü bilgisayarları masaüstü alternatifi olarak kullanmak zor. Ekranın alt seviyede kalması, dizüstü bilgisayarın ince yapısı yüzünden yüksek performanslı bileşenlere yer verememesi, performanslı olanların da çok pahalı olması dolayısı ile All-in-One PC'ler şu sıralar revaçta. Tabi bunun bir başka nedeni de kullanıcıların artık kasalarla uğraşmak istememesi. Benzer durumu PC oyuncularının yıllardır bitmek tükenmek bilmeyen daha performanslı parçalara para yatırma derdini bir kenara bırakıp konsollara geçmeye başlamalarında görüyoruz. Kısacası kullanıcılar artık doğrudan çalışmaya hazır ve basit bilgisayarları tercih ediyorlar. Sağ tıklama özelliği bile olmayan ve sürekli basitliği ön plana çıkaran Apple'ın bu denli popüler olmasına şaşmamalı.

Performansta şüphe yok

İşte MSI'ın All-in-One PC'si de kasayı ortan kaldıran, kablosuz klavye faresi ile birlikte gelen ve tüm bunlara şık tasarımını ekleyen bir bilgisayar. Öncelikle üründe ikinci nesil Sandy Bridge işlemci yer alıyor ki bu da performans konusundaki şüpheleri ortadan kaldırıyor. Yine 4 GB DDR3 RAM'ler de günümüz uygulamaları için fazlasıyla yeterli. Böyle bir PC ile mutlaka oyun oynamak isteyeceksiniz. Burada da NVIDIA'nın GT 540M ekran kartı evreye giriyor. Tabii ki bunun yerine AMD HD 6000 serisi bir kart daha düşük güç tüketimi ile beğenimizi kazanırdı fakat GT 540M de gayet iyi bir performans sunarak piyasadaki bütün oyunları çoğunlukla orta ayarlarda çalıştırmaya izin veriyor. Çoklu ortam konusunda ise en ufak bir sıkıntı bile yok zira kart NVIDIA'nın en son video çözme motoru Prue Video HD'nin dördüncü jenerasyonunu destekliyor ve donanımsal H.264 desteği sunuyor.

Full HD keyfi

23.6" ekran boyutuna sahip olan AE2410, çözünürlük konusunda da Full HD ile beğenimizi kazanıyor. Çoklu dokunmatik desteği ise ürünü standart masaüstü bilgisayarlardan ayıran en büyük özelliği. Wind Top AE2410, şık tasarımı ile de dikkat çeken bir ürün. Şeffaf akrilik arka ayağı ürüne bambaşka bir hava katarken klavye ve faresinin de kablosuz olması takdire şayan. Yine ürünün çoklu ortam özelliklerini çok daha rahat kullanabilmeniz için beraberinde gelen Windows Media Center klavyesi de AE2410'u tamamlar nitelikte. Tüm bunlara ek olarak AE2410'u çevreleyen şeffaf akrilik de ürünün şıklığına şıklık katıyor.

Ampul kadar yakıyor

LCD ekran, yüksek performanslı bileşenler ve 2 x 5 Watt THX TruStudio Pro teknolojili hoparlörlere ev sahipliği yapan AE2410'un en yüksek ekran parlaklığında dahi ortalama 70 Watt güç tüketmesi gerçekten de çok başarılı. Tabii ki buradaki en büyük rol sistemde yer alan 2410M işlemci. 32nm üretim teknolojisi ile üretilen bu işlemci en fazla 35 Watt güç tüketiyor. Aslında burada MSI'ın AMD'nin Fusion işlemcilerini kullanması daha mantıklı bir seçim olurdu zira böylece harici bir ekran kartına da gerek kalmazdı. Bu gibi bir durumda komple güç tüketimi 50 Watt seviyesine kadar inebilirdi. Üstelik sistemin çoklu ortam özellikleri ve oyun performansında da en ufak bir kayıp olmazdı. Umarız MSI sesimizi duyup AE2410'un Fusion işlemcili bir modelini de piyasaya sürer.

USB 3.0 ve dahası

Allin-One PC'lerdeki en büyük handikap, parçaların değiştirilememesi. Bu bağlamda alacağınız PC'nin halihazırda en son teknolojilerle donatılmış olması şart. AE2410 da bu bağlamda USB 3.0, 802.11n ve Gigabit Ethernet'i bir arada sunuyor. Bunlara ek olarak 6 çeşit kartı destekleyen bir kart okuyucu, 3.5" SATA disk desteği ve tepsili Super Multi DVD yazıcı da AE2410'da göze çarpan diğer özellikler. Görüntülü sohbet için 1.3 Megapiksellik bir kamera da unutulmamış. Son olarak ürünle birlikte Windows 7 Home Premium 64 bit geldiğini de belirtmekte fayda var.

Özetle

MSI Wind Top AE2410 kasa derdi olmayan çok kullanışlı ve aynı zamanda şık bir PC. Tüm bunları başarılı performans ve düşük güç tüketimi ile birleştiren ürün, çoklu ortam konusunda da tam teşekküllü geliyor ve bizden tam puan alıyor.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli MSI Wind Top AE2410
Ürün Markası MSI
CHIP Online Notu
85
İşlemci Intel® Core™ i5 2410M (2.3GHz)
Bellek 4 GB DDR3
Ekran 23.6" Full HD
Sabit disk 1 TB 3.5" SATA
Kablosuz 802.11bgn
Ekran NVIDIA GeForce GT540M
Okuyucu Yorumları