Online oyunculara özel router'ı inceliyoruz.

Online oyuncuları hedef alarak geliştirilen Netis WF-2631'e yakından bakalım.

CHIP Online Notu 72
  • Online oyunlar için uygun performans
  • 3 harici anten
  • Kolay kurulum
  • USB yok
  • Antenler sökülemiyor
  • Fiyatı dezavantaj yaratıyor

Piyasada farklı farklı marka ve model seçeneklerinde router görüyoruz. Hem ofis hem kişisel kullanımların yanı sıra bazı modeller daha niş bir kesme hitap ediyor. Mesela yakın zamanda incelediğimiz 802.11ac desteği sunan Dark RangeMax GigaBit AC Router her kullanıcıya hitap edebilirken, bugün elimizdeki modelse özellikle belli bir kesme, oyunculara hitap ediyor.

Özellikle online oyunlara gönül veren kullanıcılar tarafından tercih edilebilecek şekilde hazırlanan Netis WF-2631, firmanın Gameing Router kategorisinde yer alıyor.

Üç antenli

Netis WF-2631'i öncelikle tasarım olarak inceleyelim ve bize neler sunduklarına bakalım. Cihazda ilk etapta üzerinde yer alan uzun antenleri dikkat çekiyor. 5 dBi'lık üç anten sahibi olan router, hem dikey hem yatay platformda kullanılabiliyor. Bir stant vasıtasıyla cihazı dikey olarak masanıza yerleştirebiliyorsunuz. Mat malzemeli olan tasarımı çok çekici değil, fakat kötü de durmuyor. Tasarımda ergonomi adına yalnızca antenlerin çıkartılabilir olmamasını eleştirebiliriz.

Ön yüzünde LED bağlantılarını bulunduran Netis WF-2631, arka yüzünde ise WAN ve dört adet Ethernet portlarını sunuyor. Bağlantılar arasında herhangi bir USB noktası bulunmaması ise üzücü.

Online oyunlara özel

Netis WF-2631, online oyun performansına katkı sağlama amacı güden bir router. Peki, bunu nasıl yapıyor ve bize detaylarında neler sunuyor? Şimdi bunlara bakalım. WF-2631, 300 Mbps kablosuz hız sunan bir model. Üzerindeki 5 dBi gücündeki antenleriyle performans noktasında hakkını veriyor. Öte yandan beraberinde getirdiği yazılım CD'sindeki yazılımı aktif hale getirerek kurulumunu gerçekleştirebileceğiniz cihazın, Beacon yazılımında yer alan Gaming modunu aktif hale getirerek oyun oynarken hız konusunda geride kalmamanız sağlanıyor.

Oyun oynarken QoS'u etkin hale getiren router, oyunlarda port önceliği tanıyor ve bant genişliğini arttırıyor. Böylece internet üzerinden oyun oynarken, performans kazanımı sağlıyorsunuz.

Netis WF-2631, 802.11 b/g/n standartlarını kullanıyor ve tek frekans bandında çalışıyor. Bu bağlamda piyasada daha yüksek bağlantı hızlarını destekleyen ve bu cihazla aynı fiyat bandında olan ürünlerin olduğunu da söylemek gerek.

Özetle

Netis WF-2631, önceliği online oyun olan kullanıcıları hedef alan bir router olarak dikkat çekiyor. 300 Mbps desteği sağlayan cihaz, oyun modu için özel geliştirilen arabirimiyle iyi iş çıkartıyor. Fakat aynı fiyat bandında kendisinden daha yüksek hızlardaki rakiplerinin olduğunu da göz önünde bulundurmak gerekli. Bu noktada Netis WF-2631, açıkçası biraz zorlanacak gibi görünüyor.

Netis WF-2631'in fiyatı 163 TL dolaylarında.

Kimler Almalı

Netis WF-2631'a alternatif olarak uygun fiyatlı Asus RT-N12 D1 modeli de tercih edilebilir.

Alternatifleri

Netis WF-2631'a alternatif olarak uygun fiyatlı Asus RT-N12 D1 modeli de tercih edilebilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Netis WF-2631
Ürün Markası Netis
CHIP Online Notu
72
Standart 802.11 b/g/n
Hız 300 Mbps
Frekans 2.4 GHz
Bağlantılar WAN, Ethernet (4 adet)
Güvenlik 64/128-bit WEP, WPA-PSK/WPA2-PSK
Anten 3 x 5 dBi
Okuyucu Yorumları