Bu router ihtiyacı ne kadar karşılıyor?

Çift bant desteği sağlayan Netis WF2471, ihtiyacı ne kadar karşılıyor?

CHIP Online Notu 77
  • 4 antenli tasarım
  • Uygun performans
  • Çift bant desteği
  • USB yok
  • Antenler sökülemiyor

Bugün bir router'la birlikte karşınızdayız. Bir süredir bu tip ürünlere ara vermiştik, ancak neyse ki çok geçmeden Netis'ten WF2471 modeli bizleri ziyaret etti. Bugün, daha önce incelediğimiz Netis WF-2631 modeline benzerlik gösteren bir yapıda olan Netis WF2471'i inceleyeceğiz. Şimdi ürüne daha yakından bakalım...

4 antenli tasarım

4 antenli tasarım

Netis WF2471, basit çapta router'ların bir tık üzerinde bir model olarak dikkat çekiyor. Önce tasarımıyla söze başlayacak olursak, aslında görünüm itibariyle daha önce incelediğimiz WF-2631'e benzediğini söylemek mümkün. Buradaki ana fark, antenlerde görülüyor. Üzerinde tam dört anten bulunduran Netis WF2471, böylece sinyali daha güçlü yakalamanızı sağlıyor. Bu noktada bu antenleri çıkartamadığınızı ve değiştiremediğinizi de söyleyelim.

İster yatay ister dikey kullanabileceğiniz cihaz, beraberinde bir stant da getiriyor. Bu sayede cihazı dik konumda masanızın üzerinde tutabiliyorsunuz.

Üzerinde dört adet Ethernet bağlantısı ve bir WAN girişi bulunduran cihaz, ek olarak bir USB portu sunmuyor. Bu da yazıcı ve disk paylaşımı yapmak isteyenler için kötü haber.

Netis WF2471, tasarımıyla çok çekici bir model değil, basit tasarlanmış. Mat plastik yapıda malzemesiyle çok çekici durduğunu söylemek zor.

Çift bant desteği

Çift bant desteği

Netis WF2471, sıradan router'lardan bir tık üstünü sunuyor bizlere. Cihazda çift bant desteği sağlanmış. Bu da demek oluyor ki hem 2.4 GHz hem 5 GHz bandında veri transferi yapmak mümkün. Bu da cihazın 600 Mbps'lik hız kapasitesini bizlere açıklıyor. 300 Mbps'i 2.4 GHz bantta sağlayan cihaz, yine 5 GHz'de 300 Mbps hıza değin veri transferini mümkün kılıyor. Bunlar da gayet yeterli değerler.

Cihazın üzerindeki 5dbi gücündeki antenlerle iyi bir bağlantı performansı gösteren cihaz, bu anlamda kendisiyle aynı potada bulunan ürünlerle yakın bir çalışma temposuna sahip. Netis'in diğer incelediğimiz pek çok router modelinde de olduğu gibi beş farklı modda çalışan cihaz, Client, WDS, AP, Repeater ve AP+WDS modlarında çalışabiliyor.

Üzerinde yer alan WPS butonu ile ek kullandığınız adaptörlerle de güvenli bağlantı desteği sağlayan cihaz, ayrıca elbette WEP, WPA gibi ağ güvenlik teknolojilerini de destekliyor.

Özetle

Netis WF2471, aslında rakiplerinden büyük farklar yaratan bir model değil. En büyük esprisini 5 GHz bandında frekans desteği sağlamasıyla ortaya koyan cihaz, öte yandan bunu üzerinde yer alan dört anteniyle de destekliyor. Performansıyla bekleneni sergileyen cihazın, yakından incelenebileceğini düşünüyoruz. Fiyatıyla da uygun olan cihaz, üzerinde ek olarak USB portu da bulundursa çok güzel olurmuş doğrusu.

Netis WF2471'in fiyatı 160 TL dolaylarında.

Kimler Almalı

Netis WF2471, çift bant desteği arayan uygun fiyatlı bir router arayanlara hitap ediyor.

Alternatifleri

Netis WF2471'e alternatif olarak çok daha uygun fiyatlı bir router arayanlar Dark WRT-300 modelini de inceleyebilirler.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Netis WF2471
Ürün Markası Netis
CHIP Online Notu
77
Standart 802.11 a/b/g/n
Hız 600 Mbps
Frekans 2.4 GHz / 5.0 GHz
Bağlantılar WAN, Ethernet (4 adet)
Güvenlik 64/128-bit WEP, WPA-PSK/WPA2-PSK
Anten 4 x 5 dBi
Okuyucu Yorumları