Bu ürün geniş alanlara internet taşıyor

Geniş evler ve mağazalar gibi geniş alanlara internet taşıyan Netis WF2520P'yi inceliyoruz.

CHIP Online Notu 85
  • Uygun yapı
  • Başarılı performans
  • Geniş menzil
  • Kutu içeriği
  • Uygun fiyat
  • Arabirim daha zenginleştirilebilir

Daha önce ağ ürünleri incelemelerimiz arasında ortalama ve küçük boyutlu ev ile ofislere internet bağlantısı sağlayan ADSL modem, ağ bağlantısına ek özellikler kazandıran router ve sadece menzil genişletici olarak iş yapan adaptör ile powerline ürünleri incelemiştik. Hatta bunlar arasında dış cepheye konumlanarak bine çevresine yayın yapan ağ ürünleri de vardı. Bu defa elimizde yine bina içi kullanılacak bir ürün bulunuyor. Fakat bu defa daha geniş evlere, katlı ofis ve hatta belki alışveriş merkezleri ve depolar gibi mekanlar için uygun olabilecek bir model. Bu incelememizde Netis'in WF2520P isimli ürününü inceleyeceğiz.

Geniş alanlara kablosuz özgürlük

Geniş alanlara kablosuz özgürlük

Netis WF2520P, geniş evler, ofisler, az önce de söylediğimiz gibi alışveriş merkezi, mağazalar ve depolar gibi daha geniş alanlar için uygun olarak geliştirilmiş bir erişim noktası. Access Point'in yanı sıra router, client ve repeater gibi toplamda beş farklı modda çalışabilen cihaz, tasarımından da anlaşılabileceği gibi tavana veya duvara monte ediliyor. Kutu içeriğinde gerekli montaj malzemelerini de getiren cihaz, montajın ardından hızlı bir kurulumla çalışır hale geliyor.

Cihazın tasarımı olabildiğince şık. Duvar ve tavanlarda bir güvenlik sensörü gibi duran cihaz, beyaz renkli plastik gövdeye sahip. Ethernet ve güç bağlantısını arka yüzünde gizleyen cihaz, kamera sistemlerine de bağlanabiliyor.

802.11 b/g/n standartlarında çalışan Netis'in WF2520P modeli, iki adet antene sahip, ancak bunları gövdesinde gizliyor. Bu antenleriyle iyi bir çekim alanı yaratan cihaz, 300 Mbps'e değin kablosuz ağ desteği sağlıyor. Standart kullanım ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayan cihaz, 2.4 GHz bandında iletişim kuruyor.

Menzili bir hayli geniş olan ve geniş alanlara uygun performans sağlayan cihaz, katlı sistemler için de birden çoklu kullanımda kayıpsız kablosuz alan sağlıyor. Bu sayede ölü noktaları ortadan kaldırabiliyor ve ağ problemleri yaşamıyorsunuz.

Özetle

Netis WF2520P, geniş evler, ofisler, az önce de söylediğimiz gibi alışveriş merkezi, mağazalar ve depolar gibi daha geniş alanlar için uygun performans sağlıyor. Bu bağlamda katlı evleri olan veya daha geniş alanlara internet bağlantısı taşımak isteyenler cihazı yakından inceleyebilirler. Fiyatıyla da uygun olan Netis WF2520P, 229 TL'ye bulunabiliyor.

Kimler Almalı

Geniş alanlara internet yaymak isteyen kullanıcılar Netis WF2520P tavan modelini tercih edebilirler.

Alternatifleri

Netis WF2520P'ye alternatif olarak TP-Link tarafında da bir ürün mevcut. TP-LINK EAP110 modelini de 206 TL'ye bulmak mümkün.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Netis WF2520P
Ürün Markası Netis
CHIP Online Notu
85
Standart 802.11 b/g/n
Hız 300Mbps
Frekans 2.4 GHz
Bağlantılar LAN, WAN
Güvenlik 64/128-bit, WPA-PSK, WPA2-PSK, WPA-PSK/WPA2
Anten Dahili
Okuyucu Yorumları