Giriş seviyesi kullanıcılara sunuluyor.

Nokia'nın Lumia ailesinde giriş seviyesi kullanıcılara sunulan Lumia 520, iyi bir seçenek.

CHIP Online Notu 93
  • Ekran kalitesi
  • Çift çekirdek performansı
  • Segmentinde iyi konumda
  • Deklanşör tuşu

Henüz akıllı telefona terfi etmemiş kullanıcılar için iyi bir seçenek olarak sunulan Nokia Lumia 520, giriş seviyesinde yer alan bir cep telefonu. Nokia Lumia serisinden aşina olduğumuz üzere birbirinden farklı canlı renklerde satışa sunulan Nokia Lumia 520 de elbette yine Windows Phone 8 işletim sistemiyle donatılmış. Neredeyse birebir diğer Nokia Lumia'larla aynı tasarlanmış olan Lumia 520, en büyük farkı elbette bulunduğu segmente bağlı olarak teknik detaylarında gösteriyor.

Bizim yakından inceleme fırsatı bulduğumuz siyah renkli modelinin yanı sıra sarı, mavi, kırmızı ve beyaz renk seçenekleriyle de satışa sunulan Nokia Lumia 520, giriş seviyesi kullanıcılara hitap ediyor. Lumia ailesinden aşina olduğumuz gibi oldukça şık bir görünüme sahip olan Lumia 520, önünde yekpare bir ekran ve arka kısmında ise plastik bir malzeme bulunduruyor. İyi bir tutuş hissi yaratan telefon, yine diğer çoğu Lumia'dan da alışık olduğumuz gibi çevresinde herhangi bir arabirim bulundurmuyor. (Şarj bağlantısı hariç.) Bir tek ekranın sağ yanında ses seviyesi kontrol tuşları, güç düğmesi ve deklanşör bulunuyor. Ancak deklanşörü beğenmediğimizi söyleyelim. Diğer tuşlara göre yapısı oldukça sert. Ayrıca cihazın tasarımı ne kadar hoş olsa da elinizde bir süre tuttuğunuzda tüm gövdesinin parmak iziyle dolduğunu söylememiz gerek. O nedenle cihazın –özellikle ekranını- sık sık temizlemek isteyebilirsiniz. Çevresinde herhangi bir arabirim bulundurmayan Lumia 520'nin çıkartılabilir bir pili bulunuyor. Böylece cihazın kapağını açabiliyor ve pilini değiştirebiliyorsunuz. MicroSD kart ile SIM kart arabirimlerini de kapağın altında bulmanız mümkün.

Windows Phone 8 işletim sistemiyle beraber gelen Lumia 520, böylece daha önce akıllı telefon tecrübesi yaşamayan kullanıcılara iyi bir fırsat tanıyor. Oldukça basit ve rahat bir kullanım sunan Lumia 520'ye daha önce akıllı telefon kullanmamış olsanız bile hemen adapte olmanız mümkün. HERE harita ve navigasyon uygulaması ve bunun yanı sıra ücretsiz müzik servisi de sunan Lumia 520, böylece akıllı telefona terfi eden kullanıcılara iyi bir seçenek olmayı başarıyor. Bunun yanında daha pek çok uygulaması bulunuyor cihazın. Üzerinde 4.0 inç büyüklüğünde bir ekranı bulunan Lumia 520'nin IPS panelli ekranını hassasiyetiyle beğenimizi kazandığını da söyleyelim. Genellikle giriş seviyesi telefonlarda karşımıza çıkan 800x480 piksel çözünürlüğünde bir ekranı bulunan Lumia 520'nin Windows Phone 8 işletim sistemli arayüzünde çözünürlükle ilgili sorun yaşamıyorsunuz. Qualcomm Snapdragon S4 1.0 GHz işlemcisi bulunan Lumia 520'nin, çift çekirdekli işlemcisi ile iyi bir performans gösterdiğini de söyleyelim. 8 GB dahili hafızası bulunan telefonun hafızasını microSD kart ile birlikte 64 GB'a kadar arttırabiliyorsunuz. 14 saati aşkın bir konuşma süresine sahip olan Lumia 520, 9 saatten fazla aralıksız olarak 3G açıkken görüşme imkanı sunmasıyla da uzun telefon görüşmeleri için ideal. Bekleme süresi de 360 saat olarak lanse edilen cihazın ön panelinde yine pek çok giriş seviyesinde olduğu gibi bir ön kamera bulunmuyor. Ana kamerası ile 5 megapiksel boyutunda bir sensör sunan Lumia 520, otomatik odaklama ve 4x dijital zoom özelliklerine sahip. 28 mm'lik odak uzaklığı ve f/2.4 diyafram açıklığı ile fotoğraf ihtiyacınızı karşılayacak olan Lumia 520, gece çekimleri için üzerinde bir flaş bulundurmuyor. Fotoğrafların yanı sıra HD video kaydı da yapabileceğiniz Lumia 520'ye 599 TL'lik bir fiyat biçilmiş olduğunu da söyleyelim.

Özetle

Giriş seviyesi kullanıcılarına iyi bir seçenek olmayı başaran Lumia 520, Windows Phone 8 işletim sistemiyle oldukça kolay ve basit bir kullanım sunuyor. Teknik detaylarıyla da yeterli seviyede olan Lumia 520'yi biz beğendik; siz de muhtemelen seveceksiniz.

Kimler Almalı

Nokia'nın başarılı özelliklere ev sahipliği yapan Lumia 520 modeli, giriş seviyesi kullanıcılara iyi bir seçenek. Uygun fiyatı ve kamera yetenekleriyle Windows Phone 8 işletim sistemine terfi etmek isteyen kullanıcılara tavsiye ederiz.

Alternatifleri

Eğer görüntülü görüşmeler yapmak sizin için önemliyse o halde ön kamerası bulunan akıllı telefonlara yönelmeniz daha doğru bir hamle olacaktır.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Nokia Lumia 520
Ürün Markası Nokia
CHIP Online Notu
93
İşletim SistemiWindows Phone 8
İşlemciQualcomm Snapdragon S4
Çekirdek (CPU)2
Ekran TeknolojisiIPS
Ekran Boyutu4 inç
Ekran Çözünürlüğü480 x 800 px
Bellek (RAM)0.5 GB
Dahili Depolama8 GB
Arttırılabilir Depolama64 GB
Arka Kamera5 MP
Çift HatYok
Wi-FiYok
NFCYok
GPSVar
LTE (4G)Yok
HDMI (MHL)Yok
BluetoothVar
FM RadyoYok
Boyutlar64 x 119.9 x 9.9 mm
Ağırlık124 gr.
Okuyucu Yorumları