Boost teknolojisi ile yüksek performans!

Orta segmenti güçlendiren Nvidia, Boost teknolojisi ile yüksek performans sunuyor.

Nvidia GeForce GTX 650 Ti Boost İnceleme
CHIP Online Notu 94
  • Yüksek performans
  • Düşük güç tüketimi
  • SLI desteği
  • Fan sesi daha düşük olabilirdi

Yakın zamanda tanıtılan ve tanıtıldığı günden bu yana raflardaki yerini alması için oyunseverler tarafından heyecanla beklenen Nvidia'nın orta sınıfa konumlandırdığı GeForce GTX 650 Ti Boost ekran kartı, GeForce GTX serisi içinde de GeForce GTX 650 Ti ile GeForce GTX 660 arasında yer alıyor. Gösterdiği performansla GTX 650 Ti'dan %40 daha iyi olduğunu hemen söyleyebileceğimiz GeForce GTX 650 Ti Boost, tek fanlı tasarımı ve kepler mimarisiyle dikkat çekiyor.

Az önce de bahsettiğimiz gibi tek fanlı bir tasarıma sahip olan GeForce GTX 650 Ti Boost, 24.1'e 11.1 cm boyutlarına sahip bir kart. Soğutma sistemiyle birlikte görevini başarıyla yerine getiren GeForce GTX 650 Ti Boost, Kepler GPU mimarisine sahip. Böylece yalnızca piyasaya son sürülen Directx 11 destekli oyunlarda yüksek performans almakla kalmıyor, bunun yanında watt başına optimum performansı da garantiliyorsunuz. Böylece performansın yanı sıra enerji verimliliği de sağlayan GeForce GTX 650 Ti Boost, 192-bit GDDR5 bellek arayüzü ile birlikte 2 GB'lık bir bellek kapasitesi sunuyor. İsminden de anlaşılabileceği gibi Nvidia GPU Boost teknolojisi ile birlikte gelen GeForce GTX 650 Ti Boost, Boost özelliği devreye girdiğinde 980 MHz'lik saat hızını 1033 MHz'ye taşıyabiliyor. Bunun yanında NVIDIA Adaptive Vertical Sync teknolojisini de barındıran ekran kartı, tamamen oyuna odaklanmanızı sağlıyor. Ayrıca SLI desteği sunan kart, çoklu GPU kullanımına da uygun olduğunu gösteriyor. Cihazın bağlantıları arasında ise iki adet DVI, HDMI ve DisplayPort arabirimleri olduğunu görüyoruz.

Nvidia GeForce GTX 650 Ti Boost'un sunduğu performansın oldukça başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Yaptığımız testler sonucunda oldukça iyi sonuçlar verdiğini gözlemlediğimiz Nvidia GeForce GTX 650 Ti Boost'u elbette oyun seanslarımızda da kullandık. Crysis 3'te ortalama 50 FPS gibi iyi bir sonuç ürettiğini gözlemlediğimiz kart, diğer oyun testlerinde de rakipleriyle sıkı bir rekabet halinde. Nvidia GeForce GTX 650 Ti Boost'un en yakın rakibi olan AMD Radeon HD 7790 ve AMD Radeon HD 7850 ile iyi bir mücadeleye girdiğini söyleyebiliriz. Assassin's Creed III'e baktığımızda 1920x1080 piksel çözünürlükte ortalama 60 FPS aldığımız Nvidia GeForce GTX 650 Ti Boost'u 54 FPS ile HD 7850 ve 50 FPS ile HD 7790 takip ediyor. Heaven Benchmark testi sırasında AMD Radeon HD 7850 ile kafa kafaya mücadele eden GeForce GTX 650 Ti Boost, AMD Radeon HD 7790 ile yaptığı yarışı da rahat kazanıyor. Galibiyet serisini BioShock Infinite ve Batman: Arkham City gibi oyunlarda da sürdüren Nvidia GeForce GTX 650 Ti Boost, her ne kadar ezeli rakibiyle arasında uçurum yaratmasa da öne geçmeyi başarıyor. Bu sebeple oyunseverler tarafından rahatlıkla tercih edilebileceğini düşünüyoruz.

Özetle

Orta sınıfa konumlandırılan GeForce GTX 650 Ti Boost, sunduğu performansıyla dikkat çekici bir ekran kartı. Yüksek detaylarda yüksek performans almak için ideal.

Alternatifleri

Eğer üst düzey bir ekran kartı arayışı içindeyseniz Nvidia'nın yeni satışa sunduğu GeForce GTX 780 ekran kartını yakından inceleyebilirsiniz.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Nvidia GeForce GTX 650 Ti Boost
Ürün Markası nVidia
CHIP Online Notu
94
Base Clock 980 MHz
Boost Clock 1033 MHz
Arabirim PCI Express 3.0
Bellek 2 GB / 192b GDDR5
Bellek Hızı 6.0 Gbps
Okuyucu Yorumları