Her durumda bu kamerayı seveceksiniz.

Ekstrem sporlarla uğraşıyorsanız bu kamerayı çok seveceksiniz.

Panasonic HX-A100 İnceleme
CHIP Online Notu 86
  • Rahat kullanım
  • İnsan bakış açısı görüntüsü sunması
  • Wi-Fi fonksiyonu
  • Fotoğraf kalitesi yeterince iyi değil

Özellikle ekstrem sporseverler tarafından ilgiyle karşılanan giyilebilir kameralar, hazırlanan video kayıtlarını izleyenler tarafından da bir o kadar beğeniliyor. Panasonic tarafından kullanıcıların beğenisine sunulan HX-A100 de, giyilebilir kameralar arasındaki yerini alarak kategoriye yepyeni bir heyecan getiriyor. Bu kategoride yer alan diğer kameralar gibi kafa üstüne sabitlenerek değil, tamamen başınıza giyebileceğiniz bir tasarıma sahip olan HX-A100, böylece taşıma kolaylığının yanı sıra video kayıtlarını tam olarak bakış açınızdan yapabilmesiyle de rakiplerinden ayrılıyor.

Ayrı parçalardan oluşan HX-A100, kulak askısı ile birleştirerek başınıza sabitleyebileceğiniz bir kamera ve kol bandına takarak kolunuza bağlayabileceğiniz bir gövdeyle bir araya geliyor. Kamera ve gövde, aralarındaki bir kablo vasıtasıyla birleştirilmiş durumda. Böylece kameraya aldığınız görüntüler gövde üzerine aktarılıyor ve gövdede yer alan microSD kart arabirimine yerleştireceğiniz karta kaydediliyor. Gövdesi üzerinde herhangi bir ekran bulundurmayan HX-A100, ekran olarak akıllı telefonunuzu kullanabilmenizi sağlıyor. Uygulaması ile akıllı telefonunuza anlık olarak kameraya aldığınız görüntüleri Wi-Fi bağlantısı sayesinde aktarabilen HX-A100, böylece kamerayı uzaktan kontrol amaçları için de kullanabilmenize olanak tanıyor. Kısacası, başınıza taktığınız HX-A100'ün kamerası ile çektiğiniz görüntüleri akıllı telefonunuzun ekranından takip edebiliyor ve aynı anda gövdesindeki microSD karta kaydedebiliyorsunuz. Kolunuza bağlayacağınız gövde üzerinde sadece genel komut butonlarını bulunduran HX-A100, bu alanda kayıt, fotoğraf modu, kilit ve Wi-Fi butonları tutuyor.

Full HD video kaydı yapabilen Panasonic HX-A100, başınıza taktığınızda ergonomik yönden oldukça rahat bir kullanım sunuyor. Bunu video kalitesine de yansıtan cihazı, göz hizasından kayıt yapabildiği için insan bakış açısını yakalayabilmesiyle yaptığımız testler sırasında fazlasıyla beğendik. Doğrusu cihazı başımıza konumlandırdığımız için video kaydı sırasında titremelerden çok fazla etkileneceği konusundan endişeliydik, ancak HX-A100 bu işi çok iyi bir şekilde kotarıyor. Yürürken çektiğiniz videoları daha sonra izlediğinizde, filmlerden aşina olduğumuz Steadicam gibi bir görüntü verdiğini görüyorsunuz. Cihaz, tamamen gerçekçi, tamamen doğal görüntüler sunabiliyor. Bakış açısıyla olduğu kadar video kalitesiyle de başarı kaydeden kamera, doğal ışık koşullarında bizden yüksek puan alıyor. Işıksız ortamlarda ise kendi kategorisindeki diğer ürünler kadar zayıf bir grafik çizen kamera, videonun yanında fotoğraf da çekebiliyor, ancak bu konuda video kadar iddialı olmadığını söyleyelim. Bu tip kameralarda video kalitesinin yanında elbette ses de büyük önem gösteriyor. Panasonic HX-A100'ün üzerinde yer alan mikrofonun bu konuda yeterli olduğunu söyleyebiliriz. Video kayıtlarınızda ortam sesini iyi bir şekilde kayda aktarabiliyor.

Özetle

Giyilebilir kameralar son zamanlarda özellikle ekstrem sporlarla ilgili kullanıcılar tarafından tercih edildiği kadar eğlence için de kullanıma açık. Özellikle Panasonic HX-A100, kullanım itibariyle farklı ve ilginç videolar çekmenize olanak tanıyacak bir ürün. Kesinlikle yakından incelemenizi tavsiye ediyoruz.

Alternatifleri

Panasonic HX-A100'ün içinde bulunduğu kategoride farklı markalar da bulunuyor ve kullanım biçimleriyle farklılık gösterebiliyorlar. Dilerseniz bu modelleri de inceleyebilirsiniz.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Panasonic HX-A100
Ürün Markası Panasonic
CHIP Online Notu
86
Lens Tipi Panasonic Lens
İmaj Sensörü 1/4.1" BSI MOS Sensor
Video Kaydı Full HD
Video Formatı MPEG-4 AVC
Bağlantılar Wi-Fi, USB 2.0, microSD
Okuyucu Yorumları