Tatile gideceksiniz ama kameranız mı yok?

Yaz geldi sayılır, tatil planları da muhtemelen yapılmıştır. Ancak sanki bir şey eksik gibi...

Panasonic HX-DC3 İnceleme
CHIP Online Notu 80
  • Video kalitesi
  • Kullanım kolaylığı
  • Kutu içeriği
  • Ekran dokunmatik değil

Yaz gelsin, geldi, geliyor derken sonunda geldi ve kimileri daha şimdiden tatile çıktı, kimileri de kafasında tatil hesapları yapmaya başladı. Özellikle yaz dönemlerinin verdiği heyecan dalgası ile beslenen kameralar da elbette hemen yüzünü göstermeye başladı. Bu kameralardan biri olarak elimize ulaşan Panasonic HX-DC3, tatile giderken yanında bir kamera da götürerek keyifli anlarını ölümsüzleştirmek isteyenleri yakından ilgilendiriyor. Şimdi cihaza birlikte yakından bakalım.

Ergonomik ve şık bir tasarıma sahip olan Panasonic HX-DC3, üç farklı renk seçeneğiyle birlikte geliyor. Bizim elimizdeki model olan kırmızının yanında siyah ve beyaz renkli modellerini de raflarda bulabileceğiniz Panasonic HX-DC3, tek elle rahatlıkla kontrol edilebiliyor. Yana doğru açılan ve 270 derecelik açıyla terse yatan bir LCD ekranı üzerinde bulunduran Panasonic HX-DC3, batarya ve SD kartla birlikte toplamda 180 grama ulaşan ağırlığıyla kesinlikle kolunuzu yormuyor. Hafifliği ve boyutları nedeniyle tatil günlerinizde veya günlük kullanımlarda yanınızda rahatlıkla taşıyabileceğiniz bir kamera olan HX-DC3, oldukça hızlı işlem süresiyle de beğenimizi kazandığını söylememiz gerekli.

Üzerinde 3.0 inç büyüklüğünde bir LCD ekran bulunduran Panasonic HX-DC3, dönebilen ekranı sayesinde rahat çekim imkanı sağlıyor. Ancak ekranın dokunmatik özelliği göstermediğini söyleyelim. Menü navigasyonunu ve diğer işlemlerinizi hemen başparmağınızın altına gelen fiziksel tuş takımı üzerinden halledebiliyorsunuz. Bu nedenle Panasonic'in bu türdeki önceki kameralarının kolay kullanımını HX-DC3'te de bulduğumuzu söyleyebiliriz. 14.4 piksel çözünürlük değeri sunan Panasonic HX-DC3, 5x optik, 120x ise dijital zoom ile uzakları yakın ediyor. Active Image Stabilizer özelliği sayesinde çekimleriniz sırasında titremelere karşı dirençli olan Panasonic HX-DC3, Full HD video kaydı yapabiliyor. Video kaydının yanı sıra ek olarak fotoğraf da çekebilen kamera, 16 megapiksel değerinde fotoğrafların sahibi olabilmenizi sağlıyor. Ama elbette Panasonic HX-DC3'ün asıl konusu video.

5x optik zoom özelliği ile iyi işler çıkartan Panasonic HX-DC3, 15x değerinde de Akıllı zoom'a sahip. Active Image Stabilizer özelliği ile birlikte çalışan Akıllı zoom, böylece herhangi bir bulanıklığa neden olmadan 15x'e kadar zoom ile uzak görüntüleri yakına getirebilmenize olanak tanıyor. Video çekerken elbette ses de en az video kalitesi kadar öne çıkıyor. Ancak Panasonic HX-DC3 ile bu konuda herhangi bir endişe taşımanıza gerek yok, zira kamera ses konusunda da üzerine düşen işi yerine getiriyor. MPEG-4 AVC/H.264 / MPEG-4 AVC/H.264 formatlarında çekim yapan Panasonic HX-DC3, 1080/60i, 1080/30p, 720/60p, 720/30p, 480/30p, 540/30p görüntülere destek veriyor.

Özetle

Eğer video çekimlerinizi akıllı telefonunuzla yapmıyor ve video kameralara ilgi duyuyorsanız kesinlikle yakından incelemek isteyeceğiniz türde bir ürün. Panasonic, zaten kamera konusunda kendini ispatlamış bir marka, beğeneceğinizden emin olabilirsiniz.

Alternatifleri

Ekranı dokunmatik destekli olmadığı için belki bu türde başka ürünleri yakından incelemek isteyebilirsiniz. Ancak cihazın fiziksel tuşlarının yeterli seviyede bir kontrol sağladığını söyleyebiliriz.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Panasonic HX-DC3
Ürün Markası Panasonic
CHIP Online Notu
80
Görüntü Sensörü 1/2.33-type MOS Sensor
Çözünürlük 14.4 MP
Ekran 3.0 inç LCD
Optik Zoom 5x
Dijital Zoom 120x
Bağlantılar Mini HDMI, USB
Okuyucu Yorumları