Philips'in yeni monitörünü inceledik!

Çalışma ortamları için ideal olan Philips'in yeni monitör modelini masaya yatırdık!

CHIP Online Notu 87
  • Görüntü kalitesi
  • Ergonomi
  • PowerSensor özelliği
  • Kamera
  • USB 3.0 yok
  • Kaba tasarım
  • İngilizce menü

Bugün inceleyeceğimiz Philips'in 271P4 modelinin farklı bir modelini geçtiğimiz aylarda incelemiştik. O modelden bazı noktalarda yarattığı farklılıklarla karşımıza çıkan 271P4, 27 inç boyutunda ekranıyla geniş çalışma koşullarına kavuşmak isteyenlerin dikkatini çekecek yapıda.

Philips'in diğer monitörlerinde de karşılaştığımız gibi yenilikçi özelliklere ev sahipliği yapan 271P4, üzerinde bir kamera taşıyor. Monitörün ergonomik yapıda olması da kullanılabilirliği arttıran etkenlerden. Böylece grafik tasarım veya video konusuna çalışanlar için uygun olabilir.

27 inç AMVA LED

27 inç boyutunda bir ekranın sahibi olan monitör, 1920x1080 piksel çözünürlükte çalışıyor. Monitörde panel olarak AMVA LED kullanılmış. AMVA LED'in görüntü konusuna katkısı, görüş açısı noktasında ortaya çıkıyor. 178 derecelik bir görüş açısı elde edebileceğiniz monitörde, TN panellerde karşılaştığımız gibi renklerde soluklaşma meydana gelmiyor.

16:9 görüntüleme oranı sunan monitör, tipik olarak 12 ms'lik kontrast oranının da sahibi. Ancak SmartResponse özelliği ile bunu 6 ms'ye düşürebiliyor. 5000:1 kontrast oranının yanında 20.000.000:1 de dinamik kontrast sağlayan monitör, renk üretimi konusunda da tatmin edici.

Monitör, üzerinde dahili hoparlörler bulunduruyor. 2 adet 2 watt'lık hoparlörün sahibi olan 271P4, kulaklık çıkışı da sunuyor. Önceki modele göre HDMI sayısını bire düşüren bu modelde, yine DVI ve VGA bağlantılarına yer verilmiş. Yine 3 adet USB bağlantısıyla karşılaşıyoruz fakat bu defa standart olarak USB 2.0 tercih edilmiş.

Kullanışlı özellikler

Philips 271P4'ün en dikkat çeken yanı kullanılabilirliği arttıran ergonomik yapısı elbette. İşlevselliği ile çalışma ortamları için tercih edilebilecek olan monitör, ekranın yüksekliğini 150 mm'ye kadar arttırabilmenize olanak tanıyor. Ayrıca yine ekranı 90 dereceye kadar döndürebiliyorsunuz. -65 ila 65 derece açılarında yana yatırabildiğiniz monitörün ekranını yine -5 ila 20 derece aralığında öne ve arkaya doğru eğebilmeniz de mümkün.

Monitörün tasarımından söz etmeye devam edecek olursak, tasarımla çok özel olduğunu söylemek güç. Gayet kaba ve kalın bir tasarım sahibi. Plastik bir kasayla işlenen monitörün üzerinde bir kamera da dikkat çekiyor.

Kameranın orada bulunma nedeni elbette görüntülü iletişim kurmak için. Görüntülü görüşmeyi çözebilen bu kameranın yanında mikrofonlar da bulunuyor. Monitörün diğer bir yenilikçi özelliği ise hemen alt kısımda görünen sensörler. PowerSensor isimli özelliği ile kullanıcıyı takip eden monitör, ekran başında olup olmadığınızı kontrol ediyor. Buna göre enerji tasarrufu sağlamak için an gözeten monitör, ekran başında olmadığınız durumlarda parlaklığı otomatik olarak azaltıyor.

Özetle

Ergonomik yapısı ve görüntü kalitesiyle iyi iş çıkartan 271P4, çalışma ortamları için rahatlıkla tercih edilebilecek yapıda. Üzerindeki kamera ve PowerSensor özellikleriyle de dikkat çekici. Ancak monitör, incelediğimiz diğer Philips monitörü olan 272P4'ten iyi anlamda fark yaratmıyor. Hatta ona göre eksikleri var.

Kimler Almalı

Philips 271P4 çalışma ortamları için tercih edilebilir. Ergonomik bir modele ihtiyacı olanlar Philips 271P4'ü yakından inceleyebilirler.T

Alternatifleri

Philips 271P4'e alternatif olarak daha önce incelediğimiz 272P4'ü tavsiye edebiliriz. Bu modelde göremediğimiz USB 3.0 bağlantı noktaları diğer modelde mevcut durumda.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Philips 271P4
Ürün Markası Philips
CHIP Online Notu
87
Ekran 27 inç LED (1920x1080)
Tepki Süresi 6 ms (griden griye)
Parlaklık 300 kandela
Kontrast 5000:1 (statik), 20.000.000:1 (dinamik)
Görüş Açısı 178 / 178 derece
Bağlantılar HDMI, DVI, VGA, DisplayPort, USB 2.0 (3 adet), kulaklık
Dahili Hoparlör Var
Boyutlar 639 x 580 x 242 mm
Ağırlık 7.5 kg
Okuyucu Yorumları