Ambiglow ışıklandırmalı monitörü inceliyoruz

Philips'in Ambiglow ışıklandırmalı monitörünü inceliyoruz.

CHIP Online Notu 77
  • Mat ekran
  • Başarılı görüntü
  • Şık tasarım
  • Ambiglow panel
  • USB bağlantı yeri yok
  • Ambiglow fiyat arttırıyor

Philips'in monitör ailesinde çok sayıda farklı seri yer alıyor. Bunlar arasında profesyonellere ve oyunculara özel seriler olduğu gibi, öte yandan tasarıma dayalı seriler de bulunuyor. Bugün inceleyeceğimiz 275C5QHGWS modeli de bunlardan biri.

Evet, farkındayız; monitörün model numarası fazlasıyla uzun, ancak "275C5" olarak kısaltamıyoruz, zira bu bir kol adı. Yani, demek istediğimiz Philips'in bu şekilde kodlamayla başlayan aynı kolda birden farklı monitörü bulunuyor ve her biri aynı ailede olsa da farklı özellikler sunuyor. Hepsinin ortak yönü ise 27 inç olmaları ve Philips'in C serisi içinde bulunmaları. Buna örnek olarak daha önce incelediğimiz Philips'in 275C5QHAW modelini verebiliriz mesela.

Neyse, konumuza dönecek olursak kısacası elimizdeki Philps'in C serisi içinde yer alan 27 inç boyutunda ve QHGWS kodlamasıyla ayrılan Ambiglow'lu monitörü. Peki, ne demek Ambiglow ve bu monitör bizlere neler sunuyor? Şimdi yakından bakalım...

Ambiglow Plus tabanıyla dikkat çekiyor

Ambiglow Plus tabanıyla dikkat çekiyor

Philips'in televizyonlarından aşina olduğumuz Ambilight ışıklandırmaları, artık monitörlerde de karşımıza çıkıyor. Ancak burada küçük bir isim değişikliği yer alıyor: Monitörlerde Ambiglow ismini görüyoruz.

Ambiglow Plus Base olarak anılan standı ile Moda serisi altında sunulan Philips'in bu monitörü, ev kullanımları için tercih edilebilecek yapıda bir model. Tasarıma ve görünüme duyarlı kullanıcılar tarafından tercih edilebilecek olan monitör, en dikkat çeken özelliğini ışıklandırmalı yapısına borçlu haliyle.

Ekranı ayakta tutan standı tamamen Ambiglow ışıklandırmayla kaplanan monitör, bu sayede ekrandaki görüntünün renklerini bu alana da taşıyor. Tamamen dinamik olarak renk değiştirebilen bu alan, böylece estetik bir görsellik oluşmasını sağlıyor.

Sadece bu da değil, Ambiglow Plus Base aynı zamanda dokunmaya karşı da duyarlı yapıda tasarlanmış. Parmağınızı stant üzerinde kaydırarak farklı renkler arasında geçişi kendiniz de yapabiliyorsunuz. Yani bu monitörü yalnızca görsellik ve ambiyans için de tercih edebilirsiniz.

27 inç ekran

27 inç ekran

Peki, monitörün geri kalanında neler var? Işıklandırmaları geçtikten sonra kısaca tasarıma da değinelim. Elimizdeki modelin 275C5 ailesinde yer aldığını söylemiştik. Bu koldaki incelediğimiz diğer modellerle benzer tasarıma sahip olan bu monitör de, arkasında kabartmalı beyaz plastik gövdeyle karşımıza çıkıyor. "Moda"ya uygun beyaz rengiyle şık görünen monitör, sağ alt kenarında menü tuşlarını bizlere sunuyor. Arka yüzde de bağlantılar yer alıyor.

Bağlantılar arasında HDMI ve VGA gibi tipik noktalar yer alsa da ayrıca burada MHL-HDMI'ın bulunduğunu görmek güzel. Fakat bir USB bağlantı noktası yer almıyor.

Monitörün ekranı söylediğimiz gibi 27 inç boyutunda. Bu ekranıyla bize Full HD görüntü aktaran monitör, ayrıca öne ve arkaya doğru 5 ila 20 derece esneyebiliyor. Böylece oturma şeklinize göre en azından eğme yöntemiyle ekranı ayarlayabiliyorsunuz.

178'er derecelik görüntüleme açısı olan ekran, güzel görüntü aktarıyor. Ev kullanımları için ideal olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Zengin renkler için panel olarak IPS tercih edilmiş. Öte yandan konsol bağlamak için de ideal duran monitör, 5 ms'lik tepki süresinin sahibi.

Kullandığımız süre boyunca ekranın görüntü anlamında herhangi dikkat çeken bir eksisini görmedik. Daha önceki modelleriyle de pek çoğuyla bizi kendinden memnun bırakan Philips, bu modelinde de bu anlamda bizi şaşırtmadı. Ancak monitörün çerçevesiyle ilgili söylememiz gereken birkaç şey var.

Monitörün kenar çerçeveleri üç tarafında sıfır çerçeve olarak işlenmiş. Oldukça ince olan çerçeveler iyi bir görüntü deneyimi için iyi bir seçenek. Bu arada bunda mat ekran panelinin tercih edilmiş olmasının da parmağı olduğunu söyleyelim. Ancak alt kenara baktığımızda, Philips logosunun üzerinde hafif de olsa bir boşluk görüyorsunuz. Burayı tutup biraz oynattığınızda çerçevenin alt kısmının kendini hafifçe dışarıya attığını fark ediyorsunuz. Belki çok ince bir detay fakat monitörün yekpare görüntüsünü bozduğu bir gerçek. Öte yandan malzeme kalitesini de olumsuz yönde etkiliyor kuşkusuz.

Özetle

Philips 275C5QHGWS modeli, özellikle Ambiglow ışıklandırmalı tabanıyla özelleşen bir monitör. Bu özelliğiyle rakiplerinden ayrılan monitör, görüntü anlamında da memnun edici bir performans sunuyor. Işıklandırmasıyla da kullanımı hem keyifli hem estetik kılıyor. Monitörün fiyatına gelecek olursak, şu an piyasada 1400 TL civarında bulunabileceğini söyleyebiliriz. Bu noktada yine piyasada daha uygun fiyata 27 inç ekran boyutlarının bulunabileceği de açık. Elbette burada tercih meselesi devreye giriyor. Bu monitör ışıklandırmasıyla fark yaratan bir model; o nedenle böylesi bir monitör arıyorsanız kuşkusuz sizin modeliniz olmaya aday.

Kimler Almalı

Eviniz için 27 inç Full HD görüntü veren monitör arıyor ve renkli yapısıyla göz dolduran estetik bir model bakıyorsanız Philips 275C5QHGWS kesinlikle size hitap ediyor.

Alternatifleri

Eğer daha uygun fiyata Full HD görüntü aktaran 27 inç boyutta monitör arıyorsanız BenQ GW2760HS modelini de inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Philips 275C5QHGWS
Ürün Markası Philips
CHIP Online Notu
77
Panel Tipi AH-IPS LCD
Arka Aydınlatma W-LED
Ekran 27 inç
Çözünürlük 1920x1080
Tepki Süresi 5ms
Görüntüleme Oranı 16:9
Parlaklık 250 kandela
Görüş Açısı 178 / 178 derece
Güç Tüketimi 20W / 0.3W
Bağlantılar HDMI, D-Sub, MHL-HDMI
Okuyucu Yorumları