Philips 276E7QDSW monitörü masamızda!

Philips'in ev tipi monitörlerinden 276E7 modeli inceleme masamızda.

CHIP Online Notu 82
  • Güzel performans
  • Kontrast
  • Tasarım
  • Ergonomik
  • USB noktası yok
  • Ekran çerçeve malzemesi

Philips'in son olarak Ambiglow aydınlatmasıyla dikkat çeken bir monitörünü incelemiştik hatırlarsanız. Bu defa da farklı bir monitörle ofisimize konuk olan Philips, bu defa bize E serisi altından bir ürün göndermiş. Philips'in monitör ailesinde çok sayıda farklı seçenek bulunuyor. E serisi, ise Ev monitörleri kategorisini ifade ediyor.

Philips 276E7 modeli, tasarımıyla güzel görünen ve evlerde rahatlıkla kendine yer bulabilecek bir monitör. Beyaz renkli tasarımı ve onunla uygun olarak karşımıza çıkan metalik ayağıyla beraber güzel bir görüntü sunan monitör, ayrıca bu standıyla ergonomiye de destekte bulunuyor. Öne ve arkaya doğru 5 il 20 derece eğilebilen monitör, bu sayede rahat bir kullanım sağlıyor.

Tasarımıyla beğendiğimiz modellerden olan Philips 276E7, arka yüzde menüye hızlı erişim için EasySelect menüsü tuşu bulunduruyor. Parmak ucuna gelen bir menü çubuğu olan bu tuş ile rahatlıkla menüler arasında dolaşabiliyorsunuz.

Yine arka yüzde bağlantıları tek sıra halinde görüyoruz. Bağlantılar arasında HDMI, DVI ve VGA hazır bulunurken, HDMI'ın MHL desteği sunduğunu da söyleyelim.

Philips 276E7'in tasarım kısmını geçmeden önce şunu da söylemek lazım. Ekran çerçevede kullanılan plastik malzeme açıkçası kalitesiz bir izlenim bıraktı bizde. Zira buradaki malzeme çok kolay esneyebiliyor ve bu da monitörün ön görünüşünü olumsuz etkileyebiliyor.

27 inç boyutunda

27 inç boyutunda

Philips 276E7, 27 inç boyutunda ve Full HD çözünürlük veren bir monitör. Bu nedenle monitörün oyuncular için yüksek çözünürlük değerlerini sunmadığı için uygun olmadığını söyleyebiliriz. 1920x1080 piksel benim için yeterli diyenler içinse memnun kalacaklarını söylemek mümkün.

Ekran arka aydınlatmasında W-LED kullanan monitör, geniş renk desteği sağlıyor ve gerek parlaklık gerek kontrast oranlarıyla olsun güzel görüntü sağlıyor. UltraColor teknolojisiyle gelen monitör, 178 derecelik geniş görüş açısı da bizlere sunuyor.

Titreşimsiz görüntü için FlickerFree teknolojisini de barındıran monitör, koyu siyah seviyeleri için SmartContrast, optimize edilmiş kolay görüntü ayarları için de SmartImage Lite isimli teknolojilerinin sahibi.

1920x1080 piksel çözünürlükte 60 Hz görüntü sağlayabilen monitör, 1000:1 tipik kontrast, 20M:1 de SmartContrast değerlerini bizlere sunuyor. Bunun performansa yansıması da gayet başarılı açıkçası. Monitörü kullandığımız süre boyunca kendinden çok memnun kaldığımızı söyleyebiliriz. Konsol bağladığımızda da güzel sonuç üreten monitörü, biz ofiste video montaj yapmak için de kullandık.

Özetle

Kullandığımız süre boyunca bizde iyi bir izlenim bırakan Philips 276E7, monitörler arasında kendine iyi bir yer ediniyor. Ev kullanıcıları için uygun olan monitör, isteyen olursa ofis kullanıcılarını da geri çevirmeyecek türden.

Kimler Almalı

Özellikle ev için 27 inç monitör satın almak isteyen kullanıcılar Philips 276E7'yi tercih edebilirler.

Alternatifleri

Philips 276E7'ye alternatif olarak yine piyasada farklı 27 inçlik monitörler arasında da güzel modeller bulabilirsiniz. Bir göz atmakta fayda var.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Philips 276E7QDSW
Ürün Markası Philips
CHIP Online Notu
82
Panel Tipi PLS LCD
Arka Aydınlatma W-LED
Ekran 27 inç
Çözünürlük 1920x1080
Tepki Süresi 5ms
Görüntüleme Oranı 16:9
Parlaklık 250 kandela
Görüş Açısı 178 / 178 derece
Güç Tüketimi 18W / 0.3W
Bağlantılar HDMI, DVI-D, VGA, MHL-HDMI
Okuyucu Yorumları