Bu monitör ofislere ne kadar uygun?

Özellikle ofisler için uygun olan Philips 277E6 monitörünü inceliyoruz.

CHIP Online Notu 80
  • Gri tonlama performansı
  • Geniş görüş açısı
  • Düşük input lag
  • MHL desteği
  • USB girişi yok

Philips'in E serisi ürün ailesinde yer alan 277E6 monitörü, hatırlarsanız kısa bir süre önce ofisimize gelmiş ve gelir gelmez de hemen kutu açılışımıza maruz kalmıştı. Şimdi de Philips 277E6'yı yakından inceleyeceğiz.

Philips'in E serisi altında yer alan 277E6 monitörü, daha çok ofis tipi kullanımlar için tercih edilecek özelliklere sahip monitörlerden biri. 27 inç boyutunda olan ve tasarımıyla da çok albenisi olmayan, standart modellerden biri gibi duruyor ilk intibada.

Hemen tasarımla başlayacak olursak, monitörün siyah parlak kaplamalı plastik malzemeden oluştuğunu söyleyebiliriz. Ekran çerçevesinin ne ince ne kalın olduğunu söyleyebiliriz; ekran ortalama kalınlıkta bir çerçeveyle sarılmış. Alt kısımda sağ kenarda menü tuşları yer alıyor. Buradaki menü tuşları dokunmaya duyarlı yapıda tasarlanmış.

Stant daire şeklinde. Kolay bir şekilde ekranı üzerine yerleştirebiliyorsunuz. Monitörün kurulumu fazlasıyla kolay. Öte yandan ekranı stant üzerinde öne ve arkaya doğru eğebilmeniz mümkün. Ekranı 5 derece öne 20 derece arkaya eğebiliyorsunuz. Ancak ekranın yükseklik ayarı yok. Pivot gibi seçenekleri de bulunmuyor.

Monitörün bağlantıları arka yüzünde yer alıyor. Burada HDMI, DVD-D ve VGA girişlerini görebiliyoruz. Ayrıca ses ve kulaklık noktaları da mevcut. Fakat herhangi bir USB bağlantı noktası bu monitörde yok; onu da söyleyelim.

Burada yer alan HDMI bağlantısı ayrıca MHL desteği sağlıyor. Yani burayı kullanarak akıllı telefonunuzu monitöre bağlayabiliyor ve içeriği ekrana yansıtabiliyorsunuz.

27 inç Full HD ekran

27 inç Full HD ekran

277E6 modeli, isminden de anlaşıldığı üzere 27 inç boyutunda bir ekranın sahibi. Ekran paneli IPS LCD. Arka aydınlatmalar da W-LED. Ekranın önemli kısımlarından biri de panelin mat malzemeyle kaplı olması. Böylece yansımalar engelleniyor.

Monitör bize Full HD görüntü sağlıyor. Ofis ve ev tipi kullanımlarda tercih edileceği için tepki süresi de çok iddialı değil. Griden griye 5 ms Smart Response değeri sunan monitör, tipik olaraksa 14 ms seviyesinde. Bu monitör için yeterli. Öte yandan monitörde input lag'i düşük bulduğumuzu söyleyelim.

Philips 277E6'nın sağladığı renk doğruluğu gerçekten de başarılı. Gayet doğru renkler ürettiğini gördüğümüz monitör, gri tonlama performansıyla da sağlam sonuç veriyor. Buna ilave olarak IPS panelden ötürü 178 dereceye kadar görüş açısı sağlaması, ona ek avantaj yaratıyor.

Kontrast ve parlaklık oranlarıyla da memnun edici olan monitör, belki biraz daha az enerji tüketebilirdi. 18 watt ile 28 watt arası enerji tüketen monitör, 13 watt'lık güç tüketen rakiplere sahip. Monitörün bekleme modunda enerji sarfiyatını 0.5 watt'a düşürdüğünü de söyleyelim.

Özetle

Philips'in E serisi ürün ailesi altında yer verdiği ve ofis çalışanları ile ev içi çalışma ortamları için tercih edilebilecek olan 277E6 modeli, görüntü anlamında gayet güzel iş çıkartıyor. Ergonomi noktasında standartları takip eden monitör, pek de şık sayılmaz. Fakat mat ekranı özellikle görüntünün yansımalardan arınmasını isteyenler tarafından beğenilecektir. Son olarak monitörün SoftBlue teknolojisine de sahip olduğunu ve bu sayede rahatsız edici mavi ışığı en aza indirgediğini de söyleyelim ve incelememizi burada noktalayalım.

Kimler Almalı

Özellikle ofisler için tercih edilebilecek olan Philips 277E6, evde çalışma ortamları için de satın alınabilir.

Alternatifleri

Philips 277E6'ya alternatif olarak yine 27 inç boyutunda ve 13 watt enerji tüketimi bulunan BenQ GL2760H modeli de tercih edilebilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Philips 277E6EDAD
Ürün Markası Philips
CHIP Online Notu
80
LCD Panel Tipi IPS-ADS LCD
Arka Aydınlatma W-LED
Ekran 27 inç
Çözünürlük 1920x1080
Tepki Süresi 14 ms / 5 ms (GtG)
Görüntüleme Oranı 16:9
Parlaklık 300 kandela
Kontrast 1000:1, 20M:1
Görüş Açısı 178 derece
Bağlantılar HDMI, DVI-D, VGA
Okuyucu Yorumları