4K'lı bu model yakından nasıl görünüyor?

4K çözünürlüğüyle görsel fark yaratan Philips'in bu modeli, bakalım yakından nasıl görünüyor?

CHIP Online Notu 86
  • 4K görüntü
  • Renk doğruluğu
  • Ayarlanabilir stant
  • Geniş bağlantı desteği
  • Yüksek fiyat
  • Orta halli kontrast

4K, G-Sync ve kavisli modellerle birlikte monitör tarafında son dönemde bir hayli hareketlilik söz konusu. Daha önce her modelden örnekler inceleme fırsatı bulmuştuk hatırlarsanız. Bunlara Asus'un G-Sync'li modeli olan ROG SWIFT'i ve kavisli olarak da Samsung'un Curved monitörünü örnek verebiliriz. Bugün elimizdeki modelse 4K yapıya sahip bir monitör. Philips'in 288P6 isimli modeli bugün test masamızda.

4K çözünürlük

Philips 288P6, incelememiz için uzun süredir bizlerle. Hatta yine geçtiğimiz günlerde elimize geçen Nvidia'nın Titan X ekran kartını da bu monitörde değerlendirme şansımız olmuştu. 4K çözünürlük göstermesinden dolayı pek çok oyunu bu monitörde incelemiştik. O nedenle hemen baştan söyleyebiliriz ki, Philips'in bu modeli 4K çözünürlüğünde oyun oynamak isteyenler için ideal bir platform olmayı başarıyor.

28 inç boyutunda olan monitör, LCD panele sahip. Toplamda 4K çözünürlük olan 3840x2160 piksel çözünürlük üreten monitör, arka aydınlatmalarında W-LED kullanıyor. Tipik olarak 5 ms olan tepki süresi Philips'in SmartResponse özelliği ile 1 ms'ye indirgenebiliyor ki bu da oyunseverler için iyi haber. Ayrıca panelin mat yapıda olması da sevindirici. Zira oda ışığı açık olduğunda panel yansıma yapmıyor.

Monitörün renk doğruluğu gayet iyi seviyede. 4K çözünürlük göstermesi de onu başlı başına çekici kılıyor. Panelin TFT-LCD olmasından dolayı görüş açısının 170 ila 160 derecede sınırlı olduğunu söyleyelim. Daha geniş açılar arayanların IPS panele bakması gerekiyor. Öte yandan ekranın kontrast oranını da orta halli bulduğumuzu da belirtelim.

Ergonomik model

Philips 288P6, tasarımıyla çok çekici bir model değil, fakat ergonomik bir model arayanların kesinlikle atlamaması gereken bir model. Zira ekranı sağa sola çevirmek veya dikey kullanmak mümkün. Ekranı 150 mm'ye kadar yükseltebiliyor veya stanta kadar indirerek daha rahat görüş imkanı sağlayabiliyorsunuz. 90 dereceye kadar çevirebileceğiniz ekran, her iki yana da 65'er derecelik açıyla yatabiliyor ve öte yandan -5 ila 20 derece öne ve arkaya doğru eğilebiliyor. Bu özellikler de ona ergonomi kriterinde yüksek not vermemiz için yeterli.

Philips 288P6'in üzerinde dahili hoparlörler yer alıyor. 3'er watt'tan iki hoparlörün yer aldığı monitör, böylece ek bir hoparlör ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Monitör bağlantı desteği ise bir hayli zengin. 2 adet USB 3.0, 2 adet de USB 2.0 bağlantısı bulunduran monitör, ayrıca DisplayPort, HDMI, VGA ve DVI noktalarını da taşıyor. Bu arada üzerinde yer alan HDMI girişinin MHL özellikli olduğunu ve bu sayede mobil cihazlarınızı monitöre bağlayabileceğinizi de söyleyelim.

Özetle

4K monitör arayanlara hitap eden Philips 288P6, genel hatlarıyla başarılı bir model. 4K çözünürlüğünle uzun süre kullandığımız monitör, renk doğruluğu ve kalitesiyle beğenilecektir. Öte yandan her ne kadar tasarımıyla çok çekici durmasa da ergonomik yapısı ve geniş bağlantı desteği de monitörün artılarından.

Philips 288P6, yüksek fiyatıyla da dikkat çekiyor. Philips 288P6'nın fiyatı 2000 TL civarında.

Kimler Almalı

Şu sıralar 4K'lı bir monitör arayanlar Philips 288P6'yı da incelenecekler listesine rahatlıkla katabilirler.

Alternatifleri

Özellikle oyun alanında dikkat çeken bir monitör arıyorsanız Asus ROG Swift PG278Q'yu veya Philips 272G5DYEB'yi önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Philips 288P6LJEB
Ürün Markası Philips
CHIP Online Notu
86
Ekran 28 inç TFT-LCD (3840x2160)
Arka Aydınlatma W-LED
Tepki Süresi 5 ms
Parlaklık 300 kandela
Kontrast 1000:1
Görüş Açısı 170 / 160 derece
Bağlantılar Display Port 1.2, MHL-HDMI, USB 3.0 (2 adet), USB 2.0 (2 adet)
Hoparlör 3W x 2
Güç Tüketimi 50.5W (On), 41W (Eco)
Boyutlar 659 x 573 x 273 mm
Ağırlık 8.0 kg
Okuyucu Yorumları