21:9 ekranlı Philips monitörü test ettik!

Philips'in 21:9 ekranlı geniş monitörünü masaya yatırdık! Philips 298P4QJEB size göre mi?

CHIP Online Notu 90
  • Ergonomi
  • Görüntü kalitesi
  • Enerji verimliliği
  • Bağlantı seçenekleri
  • Aydınlatma
  • Plastik gövde

Son zamanlarda 21:9 görüntüleme oranına sahip monitörler arasında hızla yükselen bir trend görüyoruz. Yalnızca geniş görüntüleme oranıyla değil, aynı zamanda ergonomik tasarımıyla da esnek kullanım imkanı sunan bu tip monitörler arasında elbette Philips'in de kaliteli örnekleri bulunuyor. Bu ürünlerden biri olan ve test merkezimize konuk olan 298P4QJEB kod adlı Philips'in MultiView özellikli monitörü, IPS panelli görüntü kalitesiyle de bir hayli iddialı bir monitör. 2560x1080 piksel çözünürlük sunan monitör, hem eğlence amaçlı kullanılabileceği gibi hem de iş uygulamaları için gayet ideal görünüyor.

Ergonomik tasarım

Söze önce 298P4QJEB'nin ergonomisiyle başlayalım. 21:9 ekranından dolayı dev bir cüsseye sahip olan monitör, genel olarak güzel görünüyor. Gövdesi plastikten oluşan monitör, belki üzerinde alüminyum malzemeye yer verilse daha şık görünebilirmiş diye düşünüyoruz. Yüksekliği ayarlanabilir ve dönebilir bir stant üzerine yerleştirilmiş olan ekran, böylece esnek kullanım imkanı yaratıyor. 150 mm yükseklik ayarı yapabildiğiniz monitör, 90 derecelik pivot kullanımlar için de ideal. Ayrıca -65 ila +65 arasında sağa ve sola dönebilen monitör, -5 ila +20 arasında öne ve arkaya doğru da eğilebiliyor. Bu kullanım şekliyle özellikle bu monitörü ofisinde görmek isteyen kullanıcıların beklentisini karşılayacak olan 298P4QJEB, bunun yanı sıra bağlantılarıyla da zengin seçenekler sunuyor. Üzerinde 2 HDMI bağlantısı bulunduran monitör, DVI, DisplayPort ve kulaklık girişlerinin sahibi. Bunların yanında monitör özellikle üzerindeki USB 3.0 bağlantılarıyla dikkat çekiyor. 4 adet USB 3.0 bağlantısı sunan monitör, hoparlörlerle de sahip.

Geniş, kaliteli ekran

Philips 298P4QJEB'nin ekranına dönecek olursak, 2560x1080 piksel çözünürlükte 29 inç boyutunda olduğundan bahsedebiliriz. Özellikle gerek boyutu gerek çözünürlük miktarıyla 3D grafik uygulamaları ve tasarımcılara hazır olduğunu gösteren monitör, MultiView özelliğine de sahip. MultiView ile çift bağlantı ve görüntüleme olanağı sağlayan monitör, PC ve dizüstü bilgisayar gibi cihazlarla eş zamanlı olarak çalışarak size kullanım kolaylığı getirebiliyor. Tek bir cihazda çalışsanız bile ekran büyük olduğu için masaüstünü daha etkin bir biçimde kullanabileceğinizi söyleyelim. Bir yanda bir ekranda çalışırken, diğer yanda internette dolaşabileceğiniz bir ekrana yer verebilir veya film izleyebilirsiniz; bu noktada seçim size kalmış. Ayrıca monitör, IPS panele sahip olması sayesinde 178 derecelik geniş görüş açısı da sunuyor.

IPS panel ve görüntü kalitesi

Philips 298P4QJEB, AH-IPS LCD panelin sahibi. W-LED arka aydınlatmaları kullanan monitör, canlı ve net bir görüntü kalitesi sağlıyor. Kaliteli görüntünün 21:9 çerçeveye yayılmasıyla ekrandaki görüntüler karşısında gerçekten memnun kalıyorsunuz. Tipik tepki süresi 14 ms'yi gösteren monitör, SmartResponse ile bu süreyi 5 ms'ye çekiyor. Ayrıca 20.000.000:1 SmartContrast değeriyle de ortaya başarılı sonuçlar koyan monitör, yaptığımız testlerde bizi kendinden memnun bıraktı. Yalnız sadece aydınlatmayla ilgili çok az bir sıkıntı yaratabiliyor. Monitörün aydınlatmasında çok hafif bir zayıflık gördüğümüzü söyleyebiliriz. Fakat bunun yanında görüntüler gerek film, gerek oyun, gerekse de normal çalışma ekranlarında gayet başarılı sonuçlar üretiyor.

Bunların yanı sıra enerji verimliliğiyle de bizden olumlu not alan Philips 298P4QJEB, açık modda 38,5 watt, ECO modda 25,1 watt enerji tüketiyor. Bekleme modunda bunu 0,3 watt'a düşüren monitör, arkasında yer alan "Zero" düğmesi ile monitörü kapattığınız durumlarda güç tüketimini tam anlamıyla 0 watt'a çekiyor. Böylece kapattığınızda aslında az da olsa güç tüketmeye devam eden monitörlerden ayrılan 298P4QJEB, %65 geri dönüştürülmüş plastik içeriyor olmasıyla da çevre dostu.

Özetle

Ergonomik tasarımı ve başarılı görüntü kalitesiyle oldukça beğendiğimiz Philips 298P4QJEB, hem iş hem eğlence amaçlı kullanımlar için gayet uygun yapıda.

Kimler Almalı

Hem iş hem eğlence kullanımları için uygun yapıda olan Philips 298P4QJEB, esnek yapısından ve geniş görüntü kapasitesi sayesinde özellikle ofis için düşünülebilir.

Alternatifleri

Piyasada pek çok esnek yapıda monitör bulunuyor. Eğer Philips 298P4QJEB'nin boyutu sizin için uygun değilse, farklı boyutlarda da bu tip monitörler görebilmeniz mümkün.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Philips 298P4QJEB
Ürün Markası Philips
CHIP Online Notu
90
Ekran 29 inç LCD (2560x1080)
Tepki Süresi 5 ms (griden griye)
Parlaklık 300 kandela
Kontrast 1000:1 (statik), 20.000.000:1 (dinamik)
Görüş Açısı 178 / 178 derece
Bağlantılar HDMI (2 adet), DVI, DisplayPort, USB 3.0 (4 adet), kulaklık
Dahili Hoparlör Var
Boyutlar 700 x 538 x 273 mm
Ağırlık 8.46 kg
Okuyucu Yorumları