Üst gömlek bir TV'si olsun isteyenlere özel

Üst gömlek bir televizyon sahibi olmak isteyen kullanıcılara yepyeni bir seçenek...

Philips 55PFL7108K/12 İnceleme
CHIP Online Notu 90
  • 2D ve 3D görüntü kalitesi
  • Akıllı fonksiyonları
  • Şık tasarımı ve Ambilight ışıklandırması
  • Erişilmesi güç fiyatı

Evinizdeki televizyonu değiştirmek ve üst gömlek bir televizyon sahibi olmak istiyorsanız size hitap edebilecek bir ürün olan Philips 55PFL7108K/12, özellikle şık tasarımıyla beğeni toplayacak türden bir televizyon. Çerçevesiz tasarımıyla şık bir görünüm sergileyen televizyon, özellikle minimalist tasarım anlayışına sahip kullanıcıların beğenisini kazanacaktır diye düşünüyoruz. Yekpare cam ekranı ve onu çevreleyen ince metal malzemeyle birlikte tasarımını pekiştiren Philips 55PFL7108K/12, standıyla da oldukça kaliteli görünüyor. Genel olarak ele alacak olursak, her incelediğimiz Philips televizyonunda karşılaştığımız kalitede bir televizyonla daha karşı karşıyayız. O sebeple Philips'in, televizyonun tasarımıyla bizden tam not aldığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

55 inçlik ekran boyutuna sahip olan Philips 55PFL7108K/12, Full HD çözünürlük sunuyor. LED panele sahip olan televizyon, görüntü kalitesiyle gayet başarılı bir konumda. Pixel Precise HD teknolojisine sahip olan TV, aynı zamanda 700 Hz Perfect Motion Rate özelliği ile de hareketlerin akıcı ve doğal görünmesini sağlıyor. Bu iki teknolojisi ile üstün görüntü kalitesi alınabilmesini amaçlayan Philips, ortaya iyi bir sonuç çıkartmış. 2D görüntülerdeki başarısının yanı sıra 3D özelliği ile de rakiplerinden geri kalmayan Philips 55PFL7108K/12, beraberinde getirdiği dört pasif 3D gözlüğü ile ailenizle beraber 3D keyfi yaşamanıza olanak tanıyor. Televizyonun görüntü kalitesi 3D performansı sırasında da herhangi bir bozulmaya uğramıyor. Philips 55PFL7108K/12 ile evinizde akıcı bir 3D deneyimi yaşayabilirsiniz.

Halihazırda 2D görüntü kalitesiyle kolaylıkla beğeni kazanabilen Philips 55PFL7108K/12, 3D sinema seanslarına da hazır olmasıyla sinemayı adeta evinize taşıyabilecek türde bir televizyon. Bunun yanında artık Philips televizyonları ile özdeşleşmiş olan Ambilight ışık teknolojisine de sahip olan Philips 55PFL7108K/12, ekranının üç kenarından duvara ışık yansıtıyor. Televizyonun ekranındaki görüntüye göre otomatik olarak yenilenen bu ışık sayesinde adeta görüntü ekrandan taşıyormuş hissi yaratan televizyon, daha önce Ambilight ile karşılaşmamış olan kullanıcılar tarafından bir hayli büyüleyici bulunabilir kanaatindeyiz.

Philips 55PFL7108K/12, sadece bir televizyon değil, aynı zamanda bir Smart TV. Artık günümüzde üst gömlek televizyonların hemen hepsi akıllı televizyon uygulamalarıyla donalı durumda. İncelediğimiz 55PFL7108K/12 de bunlardan biri olarak aralarında yer alıyor. Geniş akıllı fonksiyonlara ev sahipliği yapan Philips 55PFL7108K/12, televizyon üzerinden online uygulamalara erişmek isteyenlere hitap ediyor. İnternet üzerinde dolaşabilmenizi, Facebook ve Twitter gibi sosyal ağları ziyaret edebilmenizi, Skype üzerinden arkadaşlarınızla görüntülü görüşmeler gerçekleştirebilmenizi, video mağazaları ile YouTube üzerinden online videolar izleyebilmenizi rahatlıkla sağlayabiliyor. Kullanıcıların bu uygulamalar arasında rahatlıkla dolaşabilmeleri için uzaktan kumandasının arkasında bir klavye bulunduran Philips 55PFL7108K/12, böylece kolay metin girişi sağlıyor. Televizyonu bu özelliği ile ayrıca beğendiğimizi de söyleyelim.

Yazının sonuna yaklaşırken, her televizyon markasının farklı bir teknolojiyi kullanarak yerine getirdiği bir uygulamadan daha bahsetmek gerekiyor. Televizyonların gelişimine bakacak olursak görüntüde kalite iyileştirmesiyle başlayıp 3D, internet ve akıllı televizyon özellikleriyle donatılmaya devam edilen süreçte, şimdi de diğer çevre birimleriyle görüntü paylaşımı noktasına gelindi. Önceden DLNA üzerinden gerçekleşen bu özellik, artık farklı markalar tarafından farklı teknolojilerle yerine getiriliyor. Philips de 55PFL7108K/12'de evinizdeki dizüstü bilgisayar, telefon ve tablet üzerinden görüntü paylaşımına izin veriyor ve bunu Wi-Fi Miracast ile gerçekleştiriyor.

Özetle

Philips 55PFL7108K/12 üst gömlek bir televizyon. Gerek görüntü kalitesi, gerek 3D deneyimi sunması, gerekse de internet uygulamalarıyla bir televizyondan çok daha fazlası olan Philips 55PFL7108K/12, elbette fiyatıyla da yüksek değerde bir etikete sahip. 4799 TL'lik fiyatı bulunan televizyonun, sahip olduğu özelliklerle yüksek fiyata sahip olmasını normal olarak karşılayabiliriz, ancak en yakın rakibiyle de arasında fiyat farkı yaratması bir dezavantaj doğrusu.

Kimler Almalı

Üst gömlek bir televizyon sahibi olmak isteyen kullanıcılar tarafından rahatlıkla tercih edilebilecek olan Philips 55PFL7108K/12, televizyon için geniş bir bütçe ayırmış olanlara hitap ediyor.

Alternatifleri

Philips'in yine 55 inç büyüklüğünde, 3D özelliğine sahip ve Ambilight'lı farklı modeli de bulunuyor. Eğer Philips 55PFL7108K/12'nin fiyatı yüksek geldiyse, diğer Philips ürünlerini de inceleyebilirsiniz.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Philips 55PFL7108K/12
Ürün Markası Philips
CHIP Online Notu
90
Panel LED
Ekran Büyüklüğü 55 inç
Çözünürlük Full HD
3D Var
Tarama Hızı 700 Hz
Parlaklık 400 kandela
Bağlantılar HDMI (4 adet), USB (3 adet), Wi-Fi, Ethernet
Okuyucu Yorumları