Philips'in 55 inç ekranlı TV'si masamızda

Philips'in 55 inç ekranlı ve Ambilight'lı yeni seri televizyonu masamızda.

Philips 55PFS7109/12 İnceleme
CHIP Online Notu 92
  • İnce çerçeve
  • Şık tasarım
  • 3D desteği
  • Ambilight teknolojisi
  • Görüntü performans
  • Fiyat/performans
  • Arabirim yavaş

Piyasada son dönemde televizyon raflarında en kaba tabiriyle "akılsız" televizyon modeli görmek neredeyse oldukça zorlaştı. Artık televizyonlar akıllı özellikler sunuyor ve buna ilave olarak çoğu modelle de 3D teknolojisini karşımıza çıkartıyorlar. 4K çözünürlüğün de hayatımıza girmesi ve televizyon kanalında yaygınlaşmasıyla beraber iyice zenginleşen televizyon pazarı, kullanıcılara çokça seçenek sunuyor. Bugün inceleyeceğimiz model, Philips'in 2015 serisine ait bir model. 55 inç boyutunda bir ekranın sahibi olan 55PFS7109/12 modeli, geniş özellikler getiriyor. Şimdi televizyona daha yakından bakalım...

Ultra ince tasarım

Ultra ince tasarım

Philips 55PFS7109/12, markanın yeni seri televizyon modellerinden. Ultra İnce Smart Full HD LED TV olarak kategorilenen televizyon, tasarımıyla gerçekten de çok şık duruyor. İnce ekran paneliyle birlikte görüntüye daha fazla odaklanma imkanı tanıyan televizyon, yalnızca çerçevesiyle değil, paneliyle de fazlasıyla ince. Yalnızca 54 mm kalınlığında olan TV, LED panele sahip. Söylediğimiz gibi 55 inç boyutunda olan bu panel, bize Full HD, yani 1920x1080 piksel görüntü sağlıyor. Bu anlamda eğer 4K'lı modellerin yüksek fiyatlarından kaçıyor ve iyi görüntü sunan bir model arıyorsanız Philips 55PFS7109/12, iyi bir seçenek olarak göze çarpıyor.

Televizyon, bir stant üzerinde konumlanıyor ancak dilerseniz ekranı duvara asmanız da mümkün. Bu anlamda seçim elbette size kalıyor. Bağlantılar ise her zamanki gibi televizyonun arkasına konumlanmış. Burada dört adet HDMI, iki USB, Ethernet ve Scart gibi alışılagelen girişleri görmek mümkün.

Görüntü performansı

Görüntü performansı

Philips 55PFS7109/12, elbette Philips'in ışıklandırma teknolojisi olan Ambilight'ı içeriyor. Bu modelde çift taraflı olarak karşımıza çıkan Ambilight, özellikle akşamları televizyon keyfine renk katıyor. Görüntüdeki renkleri ekrandan dışarı taşıran Ambilight, çerçevenin de ince olmasıyla bu modelde oldukça hoş bir görüntü sağlamayı başarıyor.

Görüntü performansına gelecek olursak, televizyonun 600Hz tarama hızına sahip olduğunu ve buna Pixel Precise HD görüntü geliştirme teknolojisinin de eşlik etmesiyle ortaya gayet iyi sonuç çıktığını söyleyebiliriz. Hem akıcı sahnelerde, hem durağan görüntülerde renklerin doygunluk ve parlaklığıyla iyi bir görüntü elde eden televizyon, ister TV, ister film izlerken iyi bir performans sağladığı gibi, bunu oyun performansına da taşıyor. Bu anlamda konsol sahipleri 55FPS7109 ile mutlu olacaklardır. Zira biz televizyonu incelediğimiz süre içinde GTAV, Until Dawn ve FIFA 16 oynama şansı bulduk; sonuç gerçekten tatmin ediciydi.

3D ve arabirim

3D ve arabirim

Philips 55PFS7109/12, 3D desteği sunan bir model. Kutusundan 3D gözlükleriyle çıkan televizyon, pasif 3D kullanıyor. Bu da çok hafif 3D gözlükler kullandığı anlamına geliyor. Öte yandan 3D performansıyla da oldukça başarılı. Testimiz sırasında Martin Scorsese'nin 2011 yılında yönettiği Hugo filmini 3D olarak izleme şansı bulduk. Büyük keyif aldığımızı söyleyelim.

Televizyonda 3D'yi deneyimlemek için içeriğin illa 3D olmasına gerek yok. 55PFS7109, 2D'yi 3D'ye de dönüştürebiliyor. Elbette televizyon elimizin altındayken bunu da denedik. Bu deneyimden de keyif almanız mümkün. Arabirimde bulacağınız 3D özelliklerinden bu değişimi ayarlayabiliyorsunuz. Ayrıca derinlik ayarı da yapabiliyorsunuz.

Hazır arabirimden bahsetmişken bunu biraz daha detaylandıralım. Philips bilindiği üzere Android işletim sistemine destek veren bir marka ve bunu televizyon modellerinde gösteriyor. Elbette arada yalnızca kendi yazılımını kullandığı modeller de bulunuyor ve 55PFS7109/12 de bunlardan biri. Yani bu televizyonda Android işletim sistemi yok. Televizyon, akıllı fonksiyonlarını kendi özel arabirimiyle kazanıyor. Dahili olarak sunulan uygulamaları kullanarak internete bağlanıyor, YouTube üzerinden video izleyebiliyor ve Wi-Fi Miracast özelliği ile akıllı telefonunuzun ekranını televizyona yansıtabiliyorsunuz. Arabirimle ilgili eleştirimiz ise kullanımının çok hızlı olmaması. Televizyonun bu özelliklerini kullanırken arabirimde dolaştığınızda yavaşlığı hissetmeniz gayet mümkün, bu da televizyonun bu fonksiyonlarını kullanma isteğini köreltiyor açıkçası.

Özetle

Philips 55PFS7109/12, gerek tasarım gerek görüntü kalitesiyle başarılı bir televizyon modeli. 55 inç boyutunda 3D desteği gösteren bir televizyon arıyor ve Android işletim sistemi konusunda ısrarcı davranmıyorsanız sizin için en ideal televizyonlardan biri olmaya aday. Öte yandan fiyatıyla da iddialı olan televizyon, 55 inç boyutu için gayet uygun bir fiyat etiketi sunuyor.

Philips 55PFS7109/12'nin fiyatı 1999 TL civarında.

Kimler Almalı

Televizyonda; geniş ekran, Ambilight ışıklandırmalı tasarım, güzel görüntü kalitesi, 3D desteği ve uygun fiyatı bir arada arayanlar rahatlıkla Philips 55PFS7109/12'yi inceleyebilirler.

Alternatifleri

Eğer illa 4K konusunda ısrarcıysanız şu an yine Philips'in 55PUK7100 modeli indirimde. Onu da yakından inceleyebilirsiniz. Aynı çizgide devam etmek isteyenler ise ayrıca Vestel 50FA7500 modelini inceleyebilirler.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Philips 55PFS7109/12
Ürün Markası Philips
CHIP Online Notu
92
Panel LED
Ekran Büyüklüğü 55 inç
Çözünürlük Full HD
3D Var
Görüntüleme Oranı 4:3 / 16:9
Tarama Hızı 600Hz
Parlaklık 350 kandela
Hoparlör 20 W
Güç Tüketimi 47W
Bağlantılar HDMI (4 adet), USB (2 adet), Wi-Fi, Ethernet, Scart
Boyutlar 1231 x 770 x 54 mm
Ağırlık 18.9 kg.
Okuyucu Yorumları