İşte Philips'in yeni 2K'lı monitörü!

İster profesyonel, ister günlük kullanım. Philips'in bu 2K'lı monitörü tatmin edici. İnceledik!

CHIP Online Notu 92
  • Derin siyahlar
  • Zengin renk
  • VA panellere göre hızlı tepki süresi
  • Ergonomik yapı
  • Fiyatı uygun
  • Hoparlörler çok iyi değil

Philips, monitör sektöründeki başarısını çizgisini bozmadan sürdürüyor. Firmanın BDM3270 olarak adlandırdığı 2K monitörü nerdeyse bir televizyon kadar büyük ve masanıza kesinlikle farklı bir hava katmaya kararlı. 32 inç'lik paneliyle 2560x1440 piksel gibi yüksek bir çözünürlük sunan monitör, böylece Full HD'yle yetinmek istemeyen kullanıcılara hitap ediyor.

Yeni nesil AMVA LED

Yeni nesil AMVA LED

Philips BDM3270, yeni nesil AMVA LED teknolojisi ile benzerlerinden ayrışıyor. AMVA LED teknolojisi ile geniş açıda bile yüksek kontrasta sahip görüntüler elde edilebiliyor ve canlı görseller bozulmaya uğramıyor. Elbette monitörün görüntü konusunda çarpıcı olmasında, desteklediği 1.074 milyar rengin de önemli bir katkısı var. Öte yandan monitörde titreşimler sonucu gözlerin yorulmasını engelleyen ve hızlı sahnelerde görüntü yırtılması gibi sıkıntıları önleyen teknolojilerin olduğu da belirtiliyor.

Philips BDM3270, görüntü bağlantıları açısından zengin sayılabilecek bir monitör. Olmazsa olmazlar arasında bulunan D-Sub, DVI ve HDMI'a ek olarak DisplayPort da yerini almış durumda. DisplayPort tam boy olarak sunuluyor. Ayrıca bu bölgede hoparlörlerden faydalanmanızı sağlayan, 3.5 mm'lik bir ses girişi de mevcut. Değinilmesi gereken bir diğer detay da HDMI üzerinden sağlanan MHL desteği. Böylece MHL destekli cihazlarınızı görüntü aktarımı sırasında aynı kablo ile şarj da edebilmeniz mümkün.

Arka tarafta sunulan bağlantılar ise monitörün belki de en çok dikkat çeken yeri. Burada iki adet USB 2.0 arabirimi, iki adet de USB 3.0 arabirimi bulunuyor. En alttaki mavi giriş HUB kullanımı için bilgisayara yapılmalı. Sarı renkli olan USB 3.0 girişi ise B.C.1.2 özelliği taşıyor. Yani Battery Charging 1.2 standardıyla uyumlu. Böylece hızlı şarj destekleyen mobil ürünlerin bataryasını fazla beklemeden doldurabilirsiniz.

Panele yakından bakalım

Panele yakından bakalım

Monitörde SmartResponse teknolojisi ile griden griye 4 ms'lik tepki süresi destekleniyor. 300 kandela parlaklık, doğrudan güneş gören ofisler için bile çoğu zaman yeterli bir değer. Tipik kontrast oranı özellikle AMVA LED teknolojisi ile 3000:1 ve dinamikte 50.000.000:1 gibi üstün bir değere ulaşılabiliyor.

16:9 oranındaki panel tamı tamına 81.3 cm köşegen ölçüsüne sahip. W-LED'ler ile aydınlatılan panelin enerji konusunda tutumlu olduğunu da ekleyebiliriz. Bekleme modunda 0.5W'dan daha düşük bir güç tüketimi yapan Philips BDM3270'in tipik güç tüketimi 54.6W seviyesinde. Parlaklığın daha düşük olduğu ECO modunda ise 31W tüketim gerçekleştiriliyor. Off modu ise gücü tamamen keserek 0W tüketim sağlıyor ve bu da önemli bir ayrıntı.

Ergonomik özellikler

Ergonomik özellikler

Dikeyde ve yatayda 178 derece görüş açısı sunan Philips BDM3270'in pivot kullanımı desteklemesi de önemli bir yön. Dikey eksende 180 mm'lik yükseltme ve alçaltma yaparak boyunuz için ideal ergonomiyi oluşturabilirsiniz. Öne yatırma -5 derece, arkaya yatırma ise 20 derecelik bir açıda mümkün. Tabii pivot kullanımda açı sabit kalmak durumunda.

Genelde monitörlerde en azından 2-3 tane görüntü girişi yer alır. Philips BDM3270 bunu akıllı şekilde değerlendirmiş. İki farklı girişten gelen görüntüyü ekranı ikiye bölerek kullanabilirsiniz. Birinde bilgisayarınız, diğerinde ise HD uydu alıcınız olabilir. Birinde bilgisayarınız, diğerinde oyun konsolunuz da olabilir. Bahsettiğimiz MultiView özelliği ile fazla sayıda monitöre olan gereksinim de ortadan kalkıyor. Philips BMD3270, arabiriminde de Türkçe'ye destek veren bir monitör.

Özetle

Philips BMD3270 kendi sınıfında oldukça başarılı bir ürün. 2K çözünürlük sunması ve bunu kaliteli bir görüntüyle birleştirerek yansıtmasıyla kullandığımız uzun zaman zarfında oldukça beğendik. İster profesyonel, ister günlük kullanım, isterseniz de oyun monitörü olarak rahatlıkla tercih edilebilir.

Philips BDM3270QP'nin fiyatı ise 2200 TL civarında.

Kimler Almalı

Özellikle ofis ve evde çalışma monitörü olarak rahatlıkla tercih edilebilecek bir monitör olan Philips BMD3270, zengin renk desteği ile oyun monitörü olarak da kullanılabilir.

Alternatifleri

Philips BMD3270'ye alternatif olarak 2K'lı monitör modelleri arasında Dell UltraSharp U2715H ve Acer K272HULBMIIDP modellerini de incelemenizi öneririz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Philips BDM3270QP
Ürün Markası Philips
CHIP Online Notu
92
Ekran 32 inç
Çözünürlük 2560x1440
Tazeleme Hızı 60 Hz
Tepki Süresi 4 ms
Parlaklık 300 kandela
Kontrast 3000:1 - 50M:1
Görüş Açısı 178 / 178 derece
Bağlantılar USB 3.0 (2 adet), USB 2.0 (2 adet), HDMI, VGA, DisplayPort
Hoparlör Var (3 W x 2)
Güç Tüketimi 54.6W
Boyutlar 742 x 657 x 270 mm
Ağırlık 10.76 kg
Okuyucu Yorumları