Philips'in 43 inçlik devi masamızda

Profesyonel monitörler ailesine dev ekranla farklılık getiren Philips'in 43 inçlik devi incelemede.

CHIP Online Notu 86
  • Güçlü sRGB renk doğruluğu
  • 4K 60 Hz performans
  • Düşük mavi ışık
  • MultiView özelliği
  • Geniş bağlantı desteği
  • Statik kontrastı zayıf bulduk
  • Sınırlı ergonomi

Philips'in kısa bir süre önce bizim de yerinde takip ettiğimiz bir etkinlikte tanıttığı yeni monitör ailesi artık yavaş yavaş piyasaya girmeye başladı. Yakın zamanda yeni aileden tasarım odaklı modeller ile 5K çözünürlüklü yeni monitörü de inceleyeceğiz. Açılışı ise yeni ailenin en büyüğü olan 43 inçlik BDM4350UC modeli ile yapıyoruz.

Philips'in özellikle profesyoneller, yani ofisler için geliştirdiği bu monitörü özellikle dev yapısıyla göz dolduruyor. Televizyon boyutlarında bir monitör olan Philips BDM4350UC, bu büyük ekranında 4K çözünürlüğü bizlere getiriyor. Bu sayede özellikle video montaj işleriyle uğraşan, CAD mühendisleri ve grafik tasarımla ilgili kullanıcıların beklediği büyük boyut ve yüksek çözünürlüğü bir arada sunan monitör, tasarımıyla da bir o kadar güzel görünüyor.

İnce ekran çerçevesi ve her iki kenardan uzayan gümüş renkli metalik ayaklarıyla birlikte güzel görünen monitör, özellikle arka kısmında bulundurduğu geniş bağlantı desteğiyle de profesyonel ihtiyaçları karşılayacak seviyede. Arka kısımda 4 adet USB 3.0 bağlantısı ve çifter DisplayPort ile HDMI portlarını görüyoruz. Buradaki HDMI noktalarının MHL destekli olduğunun da altını çizelim.

BDM4350UC'nin en önemli noktalarından birini MultiView 4K desteği oluşturuyor. Bu özellik sayesinde dört farklı kaynaktan görüntüyü aynı ekran üzerinde, ekranı dörde bölerek görüntüleyebiliyorsunuz. Bu sayede farklı ekranlar üzerinde tek panelden çalışabilme imkanı tanınıyor.

43 inç ekran boyutunda 60 Hz 4K görüntü sağlayan monitör, 300 kandela parlaklık seviyesinin de sahibi. 178 dereceye kadar görüş açısı sunan monitör, IPS LCD bir panel kullanıyor ve W-LED arka aydınlatma sistemiyle aydınlatma sağlıyor.

Bizim inceleme masamızda daha çok video montaj işlerinde kullandığımız monitör, bu anlamda bizden tam not aldı. Ancak elbette bu kadar büyük bir monitör karşısında oturmak biraz zahmetli olabiliyor. Yakın mesafeden bu denli büyük bir monitörü kullanmak en ince ayrıntıları görmeniz için ideal fakat bir o kadar da yorucu doğrusu. Bunu da söylemek gerek.

43 inç ekran boyutunda bir monitörünüz olunca, elbette iş dışında kullanmak da isteyebilirsiniz. Philips'in bu monitörü de çoklu kaynak girişlerine sahip olduğundan bu ihtiyacı da karşılıyor. İster bir oyun konsolu bağlayarak oyun oynayın, ister video izleyin; sizi eli boş çevirmiyor. Fakat elbette bu monitörün öncelikle iş amaçlı geliştirildiğini ve oyun performansıyla pek de etkileyici olmadığını söyleyelim.

Özetle

Philips'in profesyonel monitörü BDM4350UC, özellikle video montaj, grafik ve CAD mühendislerine hitap ediyor. Büyük ve yüksek görselliğe sahip bir monitör önünde tüm detayları ayrıntılı şekilde görmek için rahatlıkla kullanılabilir. Monitör, öte yandan MultiView 4K özelliğiyle bizden tam not aldı. Bu türde, profesyonel monitör arayanlar yakından inceleyebilirler.

Monitörün fiyatı ise 3200 TL civarında.

Kimler Almalı

Kişisel kullanımlar için olmaktan ziyade profesyonel amaçlar için tercih edilecek Philips BDM4350UC, video montaj işleriyle uğraşan, CAD mühendisleri ve grafik tasarımla ilgili profesyoneller tarafından tercih edilebilir.

Alternatifleri

Philips BDM4350UC gibi profesyonel monitörlerden BenQ PG2401PT de profesyonel renk yönetimi konusunda başarılı modellerden biri olarak düşünülebilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Philips BDM4350UC/00
Ürün Markası Philips
CHIP Online Notu
86
LCD Panel Tipi IPS LCD
Arka Aydınlatma W-LED
Ekran 43 inç
Çözünürlük 3840x2160
Parlaklık 300 kandela
Görüş Açısı 178 derece
Bağlantılar 2 x HDMI, 2 x DisplayPort, 4 x USB 3.0, VGA
Okuyucu Yorumları