Ambiglow aydınlatmalı 3D'li monitör.

Şık tasarımı ve Ambiglow aydınlatmasıyla öne çıkan Gioco 3D 278G4, 3D desteği de gösteriyor.

Philips Gioco 3D Ambiglow İnceleme
CHIP Online Notu 84
  • 2D görüntü kalitesi
  • Ambiglow aydınlatması
  • Geniş bağlantı seçenekleri
  • 3D özelliği daha iyi olabilirdi

Philips'in televizyonlarından aşina olduğumuz Ambilight ışıklandırılmalarıyla donatılmış bir monitör olan Gioco 3D 278G4 Ambiglow, ışıklandırmasının yanı sıra sahip olduğu şık tasarımıyla da göz dolduruyor. Masanızın üzerinde oldukça şık bir görünüm sergileyecek olan Gioco 3D 278G4 Ambiglow, 27 inç büyüklüğünde bir ekranın sahibi. Dev ekranının altında kenarları yuvarlatılmış kare şeklinde bir masa standı bulunan monitörün, adeta çerçevesiz bir yapıya sahip olması da göze oldukça hoş geliyor doğrusu. Ekranının hemen sağ alt köşesinde menü tuşlarını bulunduran cihaz, arka kısmında ise zengin bağlantılara yer veriyor. 3 adet HDMI ve toplamda 4 adet USB 3.0 bağlantısının yer aldığı monitörde, isminden de anlaşılabileceği gibi 3D özelliği de bulunuyor. Şimdi dilerseniz Gioco 3D 278G4 Ambiglow'a daha yakından bakalım.

Az önce de bahsettiğimiz gibi Gioco 3D 278G4 Ambiglow tam 27 inçlik bir ekranın sahibi. IPS LCD panelden oluşan ekran 178 derecelik bir görüş açısı sunabiliyor. Geniş görüş açısı nedeniyle beğendiğimizi söyleyebiliriz, ancak aynı şeyi ne yazık ki ekran malzemesi konusunda söyleyemeyeceğiz. Ekranın parlak malzemeden oluşması özellikle ışıklı ortamlarda yansımalara neden olabiliyor, bu da zaman zaman rahatsızlık yaratabiliyor. Ekranın hemen altındaki stant sayesinde öne ve arkaya doğru rahatlıkla eğilebilen Gioco 3D 278G4 Ambiglow, özellikle öne doğru bir hayli bükülebiliyor. Bu özellik esnek kullanımlar için oldukça ideal.

Yeniden monitörün arka paneline dönecek olursak, Philips'in buraya konumlandırdığı arka aydınlatmalarıyla büyük iş çıkarttığını söyleyebiliriz. Ekranın arka kısmında sağ ve sol tarafa konumlandırılmış Ambiglow ışıklandırmalar sayesinde, ekranda yer alan görüntünün renklerini duvara yansıtarak farklı bir atmosfer yaratabilen monitör, böylece daha iyi bir seyir keyfi sunuyor. Görüntünün renkleri arka duvara yansıdığında ekrandaki görüntünün adeta genişlediği izlenimine kapılmanız da mümkün. Bu özellikten maksimum verim sağlayabilmeniz için monitörü önüne yerleştireceğiniz alanın beyaz renkli olmasını ve aradaki mesafeyi çok geniş tutmamanızı tavsiye ederiz.

Sahip olduğu teknik özellikleriyle üst seviye bir monitör olan Gioco 3D 278G4 Ambiglow, sahip olduklarının yanına bir de 3D özelliğini ilave etmiş. Beraberinde polarize 3D gözlük getiren monitör, böylece 3D teknolojisine de hazır olduğunu ispat ediyor. Ancak yaptığımız testler sonrasında cihazın monitör özelliklerinin 3D'nin önüne geçtiğini söyleyebiliriz. Zira cihazın 3D görüntü kalitesi ne yazık ki çok iyi değil. Fakat 3D görüntü elde etmek istediğinizde sizi geri çevirmemesinin de kendine artı puan kazandırdığı açık. Gioco 3D 278G4 Ambiglow'un diğer bir öne çıkan teknolojisi ise SmartImage. Bu teknoloji özellikle oyunseverlere hitap ediyor. Monitörün menü ayarları altında bulacağınız bu özelliği kullanarak yarış, FPS ve strateji gibi oyun türlerine uygun renk koşullarını otomatik olarak ayarlamasını sağlayabiliyorsunuz.

Son olarak Gioco 3D 278G4 Ambiglow'un can alıcı kısmına gelelim dedik. Gioco 3D 278G4 Ambiglow, özellikle renk kalitesi ve görüntü canlılığıyla oldukça iyi bir monitör. IPS panele sahip olmasıyla 2D görüntülerde 178 derecelik bir görüş açısı sunmasının yanı sıra 5 ms'lik tepki süresi ve yüksek kontrast oranıyla da performans açısından memnun kaldık. Tekil ve ikincil monitör olarak rahatlıkla tercih edilebilir kanaatindeyiz. Bu arada değinmemiz gereken şu nokta ise monitörde hoparlöre dikkat eden kullanıcılar için büyük önem teşkil ediyor: Gioco 3D 278G4 Ambiglow, dahili hoparlörü bulunmayan monitörler arasında yer alıyor.

Özetle

Sahip olduğu tasarımı, Ambiglow aydınlatması, SmartImage özelliği ve görüntü kalitesiyle beğendiğimiz Gioco 3D 278G4 Ambiglow, yeni monitör arayışındakiler tarafından mutlaka yakından incelenmesi gereken bir monitör.

Kimler Almalı

Geniş ekranlı ve IPS panelli sunan monitör arayanların ilgi alanına giren Philips Gioco 3D 278G4Ambiglow, düşük tepki süresi, Full HD çözünürlük sunması ve oyunlara özgü SmartImage özelliğiyle oyunseverler tarafından satın alınabilir. Bunun yanında cihaz, satın alacağı monitörde 3D özelliği arayan ve film seanslarını Ambiglow ışıklandırmalarla renklendirmek isteyenlere de hitap ediyor.

Alternatifleri

Gioco 3D 278G4 Ambiglow'un 3D özelliği çok etkileyici görünmüyor. Eğer 3D sizin için büyük önem taşıyorsa, farklı ürünleri incelemeniz yerinde olacaktır.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Philips Gioco 3D Ambiglow
Ürün Markası Philips
CHIP Online Notu
84
Ekran 27 inç IPS LCD (1920x1080)
Tepki Süresi 5 ms
Parlaklık 250 kandela
Kontrast 1000:1, 20.000.000:1 (dinamik)
Görüş Açısı 178/178 derece
Bağlantılar HDMI (3 adet), USB 3.0 (5 adet), D-Sub
Dahili Hoparlör Yok
Okuyucu Yorumları