Philips Jack Rabbit 4 DVDRW

Philips, yeni Jack Rabbit 4’le yine epey ilgi çekecek gibi. Portatif yapısı ve zengin işlevleriyle bu DVD yazıcı, her kullanıcının kalbine girecek kadar becerikli. Philips’in özgün, işlevsel ve şık görünümlü Jack Rabbit serisi optik cihazlar, son zamanlarda oldukça popüler.

Philips Jack Rabbit 4 DVDRW İnceleme
CHIP Online Notu 69

Çok işlevli ve şık: Küçük boyutlarından beklenmeyecek kadar becerikli olan bu cihazlar, gittikçe gelişerek yaygınlaşıyor.Klasik Jack Rabbit çizgileriyle üretilmiş olan bu DVD yazıcı, yazma için Philips’in en büyük destekçilerinden olduğu DVD+ formatını destekliyor. Fakat okuma için daha az seçici olan ürünün DVDR/ RW DVD’leri kullanabilmesi önemli bir avantaj. Hatta bununla da kalmıyor, cihaz CD ya da DVD üzerindeki MP3 ve JPEG dosyalarını da görüp okuyabiliyor. MP3’leri dinlemek için PC bağlantısına ihtiyacınız yok. Jack Rabbit’e kulaklık takarak MP3 ya da müzik CD’leri dinleyebilirsiniz. JPEG (2MB’tan küçük olmalı) dosyalarını izlemek içinse üzerindeki TV bağlantısını kullanabilirsiniz.Philips yetkilileriyle aylar önce yaptığımız bir toplantıda DVD yazabilen ve DivX okuyabilen bir Jack Rabbit modelinin hazırlanmakta olduğunu duyduğumuzda oldukça şaşırmıştık. Bu yüzden Jack Rabbit 4’ün kutusunu heyecanla açtık. Ne yazık ki Jack Rabbit DivX okuyamıyor. Fakat kim bilir belki de “konunun uzmanı” bir amatör kullanıcı, uygun bir firmware yazarak bu problemi halledebilir.USB 2.0 bağlantısının önemi bir kez daha anlaşılıyorJack Rabbit 4 USB 2.0 arabirimini kullanıyor. Fakat USB 1.1 arabirimiyle de bir noktaya kadar uyumlu. Şöyle ki; yazıcıyı USB 2.0 altında kullanırsanız, 4x DVD+R, 2.4x DVD+RW yazma hızı elde ediyorsunuz. DVD okuma hızı ise 16x. CD yazmaya gelince, CD-R yazma hızı 16x’ken CD-RW yazma hızı 10x olarak belirtilmiş. CD okuma hızı ise 40x. Bu yazma ve okuma hızları ideal çalışma şartları altında gerçekleşiyor. Yani yüksek hızlı bir USB 2.0 bağlantısı altında. Eğer USB 1.1 bağlantısı kullanırsanız, bu eski arabirim, DVD yazma için gereken veri aktarım hızını karşılayamıyor ve DVD yazmak mümkün olmuyor. Fakat USB 1.1 ile CD yazmak mümkün. Bu durumda CD-R ve CD-RW yazma hızı 4x’e düşüyor. Ayrıca CD okuma hızı da 6x’e düşerken DVD okuma hızı 0.7x’e kadar geriliyor. Kısacası, cihazı verimli kullanabilmek için USB 2.0 bağlantısı şart.Testlerimizde yazıcının çalışma sırasında bir miktar ısındığını gözlemledik. Bu ısının bir zararı olmasa da sağlıklı bir okuma/yazma işlemi için cihazı düz bir zeminde çalıştırmakta fayda var. Portatişiği, cihazın ev/ofis ortamları arasında sıkça taşınacağı anlamına geliyor.İster TV’ye, ister PC’ye bağlayın, onun için fark etmiyorJack Rabbit 4, kullandığı özel bir teknoloji sayesinde yazma işlemi için en uygun hıza, kullandığınız medyanın kalitesini belirleyerek kendisi karar veriyor. Ayrıca PC’den bağımsız olarak, üzerindeki ses ve video çıkışlarıyla doğrudan TV’ye bağlanabiliyor. Böylece sadece DVD/CD yazma işlemlerinde değil oturma odanızda DVD ya da VCD film izleme konusunda da size yardımcı oluyor. İhtiyaç duyabileceğiniz tüm kablolar ürünün kutusundan çıkıyor. Güvenli bir yazma işlemi için Seamless Link teknolojisini kullanan yazıcıyla gelen yazma yazılımı ise Nero.

Özetle

DVD’lerin yüksek kapasitesi sizi cezbediyorsa, yanınızda taşıyabileceğiniz bir DVD yazıcı arıyorsanız, Jack Rabbit 4 tam size göre. PC’den bağımsız çalışabilen bu şık görünümlü ve becerikli yazıcı, işlevselliği ve tasarımıyla beğenimizi kazandı.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Philips Jack Rabbit 4 DVDRW
Ürün Markası Philips
CHIP Online Notu
69
Okuyucu Yorumları