1927 yılının radyolarına geri dönüyoruz.

iPhone kullanıp geçmiş yılların teknolojilerine de meraklıysanız, 1927 model bu radyo sizin için.

Philips Original Radio İnceleme
CHIP Online Notu 99
  • Çarpıcı tasarım
  • Yüksek ses kalitesi
  • USB arabirimi olabilirdi.

Piyasada Apple ürünleriyle uyumlu oldukça fazla sayıda ses sistemi var ancak şimdi çok daha farklı bir ürünle birlikteyiz. Elektronik sektöründe asırlık bir deneyime sahip olan Philips, Original Radio olarak adlandırdığı ürününde Apple'ın iPod ve iPhone gibi ürünlerine destek sunsa da dikkat çekilmek istenen asıl nokta tasarım. Adı üzerinde olan Philips Original Radyo, 1927 model Philips radyoların günümüze tasarım açısından uyarlanmış hali olarak düşünülebilir. Philips Original Radio'nun dışı eski bir görünüme sahip olsa da içindeki teknolojilerin yenilikçi ve tatminkar düzeyde olduğunu belirtmeliyiz.

Philips Original Radio'nun beyaz, doğal ahşap ve kırmızı olmak üzere üç farklı renk seçeneği var. Modellerin ortak özelliği Apple bağlantı standı ve FM radyo destekleri içermesi. Alt modellerde LW / MW radyo veya DAB+ dijital radyo gibi özelliklere de rastlayabilmek mümkün. Dikkat çekici olan yönlerden biri ürünün Apple bağlantı standının gizlenebilmesi. Böylece Apple iPod veya iPhone'unuz bağlı olmasa bile görsel bütünlük bozulmuyor. Görüntüsünün yanı sıra ışıklandırması ve düğmeleriyle de eski yılların havasını günümüze taşıyabilen Philips Original Radio'nun sol tuşundan kaynak seçimi ve ses ayarı yapılabiliyor. Line-in bağlantısının sunuluyor olması da önemli bir avantaj. Soldaki düğmeye basıldığında açıp kapatma işlemi yapılabiliyor. Ses ayarı da düğmenin çevrilmesiyle gerçekleştirilebiliyor. Kaynak seçimi içinse yine solda ancak gövdeye daha yakın olan büyük düğme kullanılmalı. Göstergeler her ne kadar dijital olsa da eskinin havasını yansıtmak konusunda yine başarılılar. Kontrollere baktığımızda yine zor olmadıklarını görüyoruz. Hatta kutudan gelen kablosuz uzaktan kumanda ile çok daha rahat bir kullanım sağlamanız olası.

Üründe FM radyo için otomatik kanal arama ve sevilen istasyonları kaydedebilme gibi yenilikçi özellikler de ihmal edilmemiş. Telefonunuza kuracağınız HomeStudio App ile sabahları radyo dinleyerek uyanmanın tadına varabilirsiniz. Ahşap ve alüminyum malzemelerle görünümü zenginleştirilen Philips Original Radio eşine zor rastlanacak ürünlerden birisi. Henüz ülkemizde satılmasa da fiyatı biraz cep yakabilir.

Özetle

Philips Original Radio'dan hem görünüm, hem de ses kalitesi olarak memnun kaldık. Evinizde muhteşem bir aksesuar olacağı kesin. Özellikleri biraz daha zenginleştirilebilirdi. Belki bir internet radyosu veya en azından USB bağlantısı olsa daha iyi olabilirdi ancak yine de emsalsiz.

Alternatifleri

Üreticilerden gelen ürünler biraz daha modern görünümde. Eğer retro akımının sıkı bir takipçisiyseniz Philips Original Radio'dan daha havalısıyla karşılaşmanız biraz zor.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Philips Original Radio
Ürün Markası Philips
CHIP Online Notu
99
Renk Seçenekleri Kırmızı / Doğal Ahşap / Beyaz
Kullanım Apple, FM radyo, Line-in
Radyo Hafızası Var
USB Bağlantı Yok
Dış Kaynak Desteği Line-in
Okuyucu Yorumları