İnce, uzun ömürlü, şık

Kaliteli malzemesi ve çift SIM kart desteği ile ilgi çeken Philips Xenium 9@9w bünyesinde yeni özellikler barındırıyor.

Philips Xenium 9@9w İnceleme
CHIP Online Notu 68
  • Uzun pil ömrü
  • İnce, sağlam tasarım
  • Kaliteli ses
  • İki sim kart aynı anda kullanılamıyor

Günümüzde çift SIM Kartlı telefonlara olan ilgi hızla artıyor. İşte ve özel hayatında farklı telefonlar kullanmak isteyen, ancak bunun için cebinde tuğla kadar iki cep telefonu taşımak istemeyen kullanıcılar için çift SIM kartı tek telefonda kullanma imkanı veren modellerin sayısında bir yükselme var. Bu aşamada iki tür uygulamayı görüyoruz. Bunlardan birincisinde telefona iki SIM kart takılıyor ancak aynı anda sadece tek bir SIM kart aktif oluyor. Diğer tür telefonlarda ise iki SIM kart aynı anda aktif, bir kutuya sokulmuş iki cep telefonu olarak düşünebiliriz.

CHIP Online test merkezinde incelenen Philips Xenium 9@9w birinci türde bir cep telefonu. İçine iki SIM kart takılıyor ancak sadece bir tanesi aktif olarak kullanılıyor. Diğer SIM kartı kullanmaya geçmek için menüden "ikinci SIM kartı seç" seçeneğini aktif hale getirerek telefonu kapatıp açmanız gerekiyor. Pek pratik bir uygulama olduğu söylenemez elbette...

Yapı açısından bakıldığında ise Philips Xenium 9@9w tam not almayı başarıyor. Öncelikle kullanılan malzemenin kalitesi birinci sınıf. Tuşlar ve yönlendirme düğmeleri sağlam, telefonun kendisi de çok sağlam bir malzemeden yapılmış. İlk bakışta göze çarpan diğer bir özellik ise telefonun son derece ince olması. Telefonun boyutları 103x52x12 mm. Ağırlığı ise sadece 90 gram.

Philips Xenium 9@9w kendi özel işletim sistemini kullanıyor ve standart bir üçüncü nesil cep telefonundan bekleyebileceğimiz tüm multimedia özellikleri, ses ve resim formatları desteği vs. üzerinde bulunuyor. Bu konuda çok fazla bir şey söz etmeye gerek yok, zira çok standart hale geldi bu özellikler. Telefonun üzerinde 2.0 megapiksellik orta karar bir kamera bulunuyor. Desteklenen ses formatları ise AMR, Midi, MP3, AAC, AAC+, ADPCM, WAV ve AWB. Video kayıt ve görüntüleme için MPEG4 ve H263 formatları kullanılabiliyor. Telefon ses ve video kaydı yapabiliyor, beraberinde gelen USB kablo ile bilgisayara bağlanıp webcam olarak da kullanılabiliyor.

Telefonu diğer telefonlardan ayıran en önemli özelliği elbette bir Xenium olması. Artık Xenium lafını duyunca söz konusu telefonların pil ömrünün uzun olduğunu anlıyoruz zaten. Philips Xenium 9@9w da bu kuralı bozmuyor. Üzerinde 920 mAh'lık bir Li-Ion pil bulunuyor. Bekleme süresi 1 ay, konuşma süresi ise 8 saat. Bu da Philips Xenium 9@9w ile uzun bir süre boyunca şarj edecek fiş aramadan dolaşabileceğiniz anlamına geliyor.

Bağlantı seçenekleri olarak Philips Xenium 9@9w üzerinde GSM (GSM 900 / GSM 1800 / GSM 1900 bantları), GPRS, Bluetooth ve USB bulunuyor. Bellek yuvası MicroSD ve 2 GB'a kadar ek veri depolama alanını destekliyor.
Paketin içerisinden kulaklık, şarj aleti, USB bağlantı kablosu, kullanım kılavuzu ve içerisinde Philips Xenium 9@9w için özelleştirilmiş (Türkçe) Mobile Phone Tools uygulaması içeren bir CD çıkıyor.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Philips Xenium 9@9w
Ürün Markası Philips
CHIP Online Notu
68
Boyutlar 103 x 52 x 12 mm
Ağırlık 90 gr
Şebeke 900 / 1800 / 1900
Zil Tipi Polifonik , MP3
Bekleme Süresi Maksimum 720 saat
Konuşma Süresi Maksimum 8 saat
Bluetooth Var
Kamera Çözünürlüğü 2.0 Megapixel
MP3 Çalma Var
Radyo Yok
Telefon Hafızası 11 MB Dahili Hafıza
Arttırılabilir Hafıza Var (Micro SD)
Ekran Tipi TFT (176 x 220 Piksel, 256K renk)
02/03/2008 398 YTL (KDV dahil)
Okuyucu Yorumları