Picasa 2

Akla gelebilecek en ilginç teknolojileri devreye sokan, Gmail ile 2 GB’a kadar eposta kapasitesini ücretsiz sunan Google, dijital medya arşivinizi organize etmeye de devam ediyor.

Picasa 2 İnceleme
CHIP Online Notu 74

Üretici firmayı satın aldıktan sonra, 30 $ değerindeki Picasa’yı ücretsiz olarak dağıtan Google, başarılı yazılımın ikinci sürümünü, Gmail platformunu da kullanarak sundu. Picasa artık daha güçlü. Program daha yetenekli düzenleme araçları, kolay kullanım sağlayan bir gezgin ve dijital medyaları daha rahat paylaştıran bir yapı sunuyor. Kısa ve hızlı bir kurulumun ardından, yazılımın değişmeyen arayüzü bizi karşılıyor. Program son derce başarılı olmasına karşın, geniş sabit disklerde ve kabarık fotoğraf albümlerinde resim ön izlemeleri ve arşivleme nedeniyle bir RAM canavarına dönüşebiliyor. İşin içinde Google olunca, yazılımın arama konusunda rakiplerine kıyasla daha başarılı olması gayet normal karşılanabilir. Yeni Picasa RAW dosyalarını da import edebiliyor. Fotoğraf paylaşımında ise Outlook veya Gmail kullanarak, otomatik olarak küçültülmüş veya tam boyutta e-posta gönderimi yapabiliyorsunuz.

Özetle

Picasa, zaman dilimine göre sınıflandırılmış fotoğraf albümü ve yeni düzenleme araçlarıyla, kolay kullanımlı ve ücretsiz bir yazılım arayanların ilk tercihi olabilir.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Picasa 2
Ürün Markası Picasa
CHIP Online Notu
74
Okuyucu Yorumları