Kullanışlı Arabirim, Artı Yeni Özellikler

Herşeyden yeni yazılımın isminin biraz yanıltıcı olduğunu söylemekle başlayabiliriz. Çünkü isminde 7 rakkamı olsa da bu programın henüz ikinci sürümü. Oldukça büyük yenilikler ve düzeltmeler içermesine rağmen Pinnacle, eski kullanıcı dostu arabirimi de koruyarak büyük başarı göstermiş.

Pinnacle Studio 7 İnceleme
CHIP Online Notu 71

Bu mantıksal arabirim çeşitli işlemler için bölümden bölüme atlama gerekliliğini de ortadan kaldırıyor. Pinnacle periyodik olarak programın güncellenebilmesi için bir SmartUpdate özelliğini de programa eklemiş. Böylelikle güncellemeler otomatik olarak alınabiliyor. Bir başka zeki özellik olan SmartCapture ise videoların sahne değişimlerine ya da belirli zaman dilimlerine bağlı olarak parçalanabilmesine ve dolayısıyla daha kolay düzenlenebilmesine olanak tanıyor.Düzenleme ekranında ise içinde Hollywood FX’den alınmış 16 3D efektinin de bulunduğu 200’den fazla geçiş efektine ulaşılabiliyor. Çıkışı ise doğrudan teybe ya da AVI, MPEG-1, MPEG-2, RealMedia ya da Windows Media dosya formatında sabit diske kaydetmek mümkün oluyor.

Özetle

Halen eksikleri olsa da Pinnacle’ın Studio’nun yeni sürümüne eklediği yenilikler onu gerçekten almaya değer bir güncelleme haline getirmiş. Üstelik arabirim de kullanışlılığından hiçbir şey kaybetmemiş.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Pinnacle Studio 7
Ürün Markası Pinnacle
CHIP Online Notu
71
Okuyucu Yorumları