BackBeat Fit sporseverlere neler sunuyor?

Konu spor olunca konfor büyük etken. Peki, BackBeat Fit sporseverlere neler sunuyor?

CHIP Online Notu 72
  • Hafif tasarım
  • Uygun ses kalitesi
  • Tere karşı dayanıklı
  • Telefon çantası
  • Pil ömrü
  • Koşarken kablo rahatsız edici olabiliyor
  • Tek tip kulak pedi
  • Yüksek fiyat

Konu spor olduğunda aksesuarlar büyük önem kazanıyor. Spor yaparken rahat olmak en önemli noktayken, spor esnasında kullanılan aksesuarların en büyük handikabı ise çoğu zaman rahatsız tasarımlara sahip olmasıyla karşımıza çıkıyor. Özellikle konu kulaklık olduğunda tasarımlar daha fazla önem kazanıyor. Bu noktada tüm yükü kulaklığa da yıkmamak gerek elbette. Kullanan kişinin de kendine uygun kulaklığı seçmesi gerekiyor. Spor kulaklıkları tasarımları itibariyle her spor tipini yapmak için de uygun değil. Koşu ve fitness için ayrı, yüzme için ayrı kulaklıkların tercih edilmesi gerekiyor. Bugün inceleyeceğimiz Plantronics BackBeat Fit ise fitness için uygun bir kulaklık olarak dikkat çekiyor.

Farklı renk seçenekleriyle tercih edilebilecek olan BackBeat Fit, geçtiğimiz günlerde incelediğimiz Sport Wireless+ ile aynı kategoride yer alıyor. Peki, BackBeat Fit sporculara neler sunuyor? Şimdi daha yakından bakalım...

Boyna asılan tasarım

BackBeat Fit, fitness ile uğraşan sporseverler için uygun bir kulaklık. Boyna asılabilen yapısı ve kulak çevresine sabitlenebilen kulaklıklarıyla rahat bir kullanım sağlıyor. Bluetooth üzerinden telefona bağlayabildiğiniz set, sol tarafta oynat ve duraklat tuşunu, sağ tarafta ise çağrı cevaplama tuşunu bulunduruyor. Böylece spor yaparken telefonunuza gelen aramaları da müziği keserek cevaplayabiliyorsunuz.

BackBeat Fit'i tasarım itibariyle rahat bulduk. Beraberinde gelen kulak yastıkları konforlu. Ancak her kullanıcıya uygun olmayabilir. Kutu içeriğinde farklı kulak pedlerine yer verilmemiş olması üzücü. Hatırlayacak olursanız Jabra Sports Wireless+'ta bu konuda zengin seçenek vardı.

BackBeat Fit'in kulaklıkları tere karşı dayanıklı. Böylece spor esnasında terlediğinizde cihazın bozulmasından endişe duymuyorsunuz. Öte yandan kulağa tam oturan yastıklar da ter dolayısıyla kulağınızdan kayıp düşmüyor.

BackBeat Fit'in kutu içeriğinde bir taşıma çantası olduğunu da söyleyelim. Bu taşıma çantasını aynı zamanda cep telefonunuz için de kullanabiliyorsunuz.

Ses ve pil performansı

BackBeat Fit'in ses performansı iyi. Koşuya çıktığınızda veya spor salonunda spor yaparken verim alıyorsunuz. Baslar ve tizleri yerinde bulduk. Ancak koşu esnasında fark ettiğimiz bir nokta var ki bu bazı kullanıcıların canını sıkabilir. Kulaklığın boyun bandı koşarken her adımınızda ensenize çarpabiliyor. Bu da kimi kullanıcılar için dikkat dağınıklığı ve can sıkıntısı yaratabilir diye düşünüyoruz.

BackBeat Fit'in pil ömrünü ise çok beğendik. Çalma süresiyle Jabra Sports Wireless+'ın büyük açığını kapatıyor. 8 saatlik çalma süresi sunan set, konuşma süresi olarak da 6 saat veriyor. Bu da bir sporcu kulaklığı olarak BackBeat Fit'in pek şarj problemi yaratmayacağının göstergesi.

Özetle

BackBeat Fit'i genel hatlarıyla beğendik. Ses performansıyla ideal bulduğumuz kulaklık, kulak yastıkları ve tasarımıyla da pek çok sporsever tarafından konforlu bulunacaktır diye düşünüyoruz. Elbette kutu içeriğinde farklı kulak pedi seçeneği bulsak fena olmazdı. Sporseverlerin yakından incelemesini öneririz.

Konu spor olunca ülkemizde aksesuarları da yüksek etiketlere sahip oluyor genellikle. BackBeat Fit'in fiyatı 325 TL dolaylarında.

Kimler Almalı

BackBeat Fit'in fitness'la uğraşan sporseverler tarafından beğenileceğini düşünüyoruz. Spor yaparken müzik keyfinden ödün vermemek için ideal.

Alternatifleri

BackBeat Fit'e farklı bir seçenek olarak Jabra Sport Wireless+'ı inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Plantronics BackBeat Fit
Ürün Markası Plantronics
CHIP Online Notu
72
Kablosuz Teknoloji Bluetooth 3.0
Kablosuz Mesafe 10 metre
Taşıma Çantası Var
Konuşma Süresi 6 saate kadar
Bekleme Süresi 14 güne kadar
Çalma Süresi 8 saate kadar
Ağırlık 24 gr.
Okuyucu Yorumları