Kablosuz BackBeat GO2'yi inceledik.

Müzikten bir an olsun kopmak istemeyenlerin seveceği BackBeat GO2'yi inceledik.

CHIP Online Notu 82
  • Kolay bağlantı
  • Şık tasarım
  • Ter ve neme dayanıklı
  • Dahili bataryalı kılıf
  • Ses performansı
  • Zayıf baslar
  • Mikrofon gürültülere açık
  • Pil ömrü daha uzun olabilirdi

Plantronics tarafından incelememiz için gönderilen BackBeat GO2'nin son günlerde karşımıza çıkan en eğlenceli ürünlerden biri olduğunu söyleyebiliriz. Zira yaz mevsimindeyiz ve özellikle tatil döneminde en az bizim kadar sizlerin de her an her yerde müzik dinlemekten hoşlanacağınızı varsayıyoruz.

BackBeat GO2, Bluetooth destekli kulaklık seti. Kablosuz yapısı sayesinde hem şık görünen hem de kullanım kolaylığı sunan cihaz, ilk bakışta oldukça çekici görünüyor. İncelediğimiz modeliyle siyah renkli gövdeye sahip olan BackBeat GO2, ayrıca beyaz renkli olarak da bulunabiliyor.

Mobil ortamlarda özgürce müzik dinlemek isteyenlerin beğeneceğini düşündüğümüz BackBeat GO2, ne gibi özelliklere sahip ve bize neler sunuyor? Şimdi yakından bakalım...

Kablosuz kulaklık

Bluetooth bağlantısı yoluyla çalışan bir kulaklık isteyenlere hitap eden BackBeat GO2, kablosuz yapısıyla oldukça şık ve kullanışlı. Siyah renkli modelinin yanı sıra beyaz renkli modele de sahip olan BackBeat GO2, Bluetooth yoluyla telefon ve tablet gibi cihazlarınızla bağlanıp hareket halindeyken sizi müziğe bağlıyor.

Tasarımıyla oldukça ilgi çekici duran cihaz, iki kulaklık ve onları birbirine bağlayan bir kablodan oluşuyor. Kulak sürücüleri biraz büyük yapıda, zira içinde bataryalarını taşıyor. Kulaklık ergonomisiyle her ne kadar rahat olsa da, yine de tasarımıyla bir parça kaba bulunabilir.

Kablosu üzerinde mini kontrol ünitesi de bulunduran BackBeat GO2, bu ünite üzerinden sesi açıp kısmanıza, şarkılar arasında geçiş yapmanıza ve çağrıları cevaplayabilmenize olanak tanıyor. BackBeat GO2 kulağınızda müzik dinlerken, o sırada gelen çağrıyı ortadaki minik tuşa basarak alabiliyor ve üzerindeki mikrofon sayesinde görüşmenizi yapabiliyorsunuz. Ardından müzik kaldığı yerden devam ediyor zaten.

BackBeat GO2'nin kulaklık tasarımıyla ilgili bahsetmek istediğimiz diğer bir nokta ise askeri sınıf nano tabaka ile kaplanmış olması. Bu sayede ter ve neme dayanıklı olan cihaz, sporla ilgilenenlerin vazgeçilmez bir cihazı olabilir.

Ses performansıyla ideal

BackBeat GO2, tasarımıyla olduğu kadar ses performansıyla da iyi seviyede. 6 mm'lik sürücüleriyle iyi seviyede ses verdiğini söyleyelim. Özellikle tatil günlerinde yanınızdan ayırmayacağınız bir gerçek. Diğer yandan spor yaparken de iyi bir arkadaş olabiliyor. Cihazı her iki platformda da denedik ve sonucu başarılı bulduk.

Toplamda 6 adet farklı EarPad ile gelen BackBeat GO2, böylece kulağınıza uygun olan kulak pedini bulabilmenizi sağlıyor. Bu sayede egzersiz yaparken kulaklığın kulağınızdan düşmesi gibi sıkıntıları ortadan kaldıran set, diğer yandan sesi kulak içinde daha iyi hapsedebiliyor. Ses izolasyonu konusunda da en az performansı kadar başarılı bulduğumuz cihazın, baslarla ilgili ise biraz eksiği var. Cihazın baslarını biraz zayıf bulduğumuzu bu noktada söyleyelim.

BackBeat GO2'yle telefon görüşmeleri yapılabildiğinden az önce bahsetmiştik. Görüşmelerde sesle ilgili bir sıkıntı yaşamıyorsunuz. Kulaklıklar gayet iyi bir ses seviyesi sunuyor. Fakat gürültülü ortamlarda mikrofon çevre gürültülerinden etkileniyor. Sesinizi izole etmekte zorlanıyor.

Şarj konusuna şık dokunuş

Bağladığınız 8 cihaza kadar kolay eşleşme sunan cihaz, peki nasıl şarj edilebiliyor ve pil ömrü ne kadar gidiyor? Sağ kulaklığın hemen arkasında gizli bir bölmede microUSB bağlantısı bulunuyor. Cihazın kutu içeriğinde bulunan USB kablosu yoluyla seti şarj edebiliyorsunuz.

Diğer yandan cihazın kutusundan çıkan şık taşıma kılıfı da şarj konusunda güzel bir alternatif sunuyor. Kılıfın dibinde minik bir batarya mevcut ve bir ucunda da microUSB bağlantısı bulunuyor. Böylece kılıfı şarj edebiliyor ve mobil ortamdayken kulaklıkların şarjı bittiğinde kılıf ile bunu aşabiliyorsunuz. Doğrusu Plantronics kısmen taşınabilir mobil şarj cihazı olarak hizmet veren bu kılıfla şarj konusunu iyi kotarmış. Ancak bu noktada BackBeat GO2'yi kılıfla birlikte aldığınızda fiyatın da biraz arttığını söyleyelim. Zira kulaklık tek olarak da satılıyor.

BackBeat GO2'nin pil ömrü ise dinlemelerde 4.5 saate kadar dayanabiliyor. Bu süre kısa bulunabilir belki, ancak kılıfla bu süreyi uzatabiliyorsunuz. BackBeat GO2, bekleme modunda ise DeepSleep özelliğiyle tam 6 aya kadar bekleyebiliyor.

Özetle

BackBeat GO2, şık tasarımı ve iyi ses performansıyla başarılı bir Bluetooth'lu kulaklık seti. İncelediğimiz en keyifli ürünlerden biri olmayı başaran kulaklığı, yakın zamanda tatile çıkacaklara, her an her yerde müzik dinlemekten hoşlananlara ve sporculara önerebiliriz.

BackBeat GO2'nin fiyatı ise 283 TL civarında.

Kimler Almalı

Elbette mobil ortamlarda müziğe bağlı kalmak isteyenler ve sporcular tarafından öncelikli olarak tercih edilecek olan BackBeat GO2, diğer yandan ses konusunu kablosuz olarak çözmek isteyenler tarafından da ilgi çekici bulunabilir.

Alternatifleri

BackBeat GO2'ye alternatif olarak daha ucuz seçenekler de elbette piyasada bulunuyor. Bunlar arasında Creative WP 250'ye de göz atabilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Plantronics BackBeat GO2
Ürün Markası Plantronics
CHIP Online Notu
82
Kulaklık 3. Nesil 6 mm sürücüler
Frekans Tepkisi 20 – 20.000 Hz
Dinleme Süresi 4.5 saate kadar
Bekleme Süresi 6 aya kadar
Cihaz Bağlantısı 8 cihaza kadar kolay eşleşme
EarPad 6 adet
Bağlantılar microUSB, Bluetooth 2.1
Okuyucu Yorumları