Gamecom 380 ne kadar iyi?

Orta segment oyunculara uygun Gamecom 380 ne kadar iyi?

CHIP Online Notu 85
  • İdeal performans
  • Rahat kulak yastıkları
  • Uygun fiyat
  • Mikrofon ayrılmıyor
  • Ek kablo yok
  • Özensiz tasarım

Geçtiğimiz günlerde yine Plantronics'in farklı bir oyun kulaklığı olan Gamecom 780'i incelemiştik hatırlarsanız. Bugün yakından bakacağımız Gamecom 380'e göre bir üst segmentte yer alan Gamecom 780, 7.1 kanal desteği gösteren bir modeldi ve elbette ürünü fiyatı da ona göre bir çizgideydi. Bugün elimizdeki Gamecom 380 ise orta segment oyunseverlerin beğeneceği bir ürün olarak dikkat çekiyor. Herhangi bir 7.1 kanal desteği olmayan ve daha iddiasız bir model olan Gamecom 380, bakalım detaylarında bizlere neler sunuyor.

Rahat kulak yastıkları

Öncelikle Gamecom 380'i tasarımıyla ele alalım. Açıkçası kulaklık malzeme kalitesiyle özensiz görünüyor. Gayet sıradan bir plastik malzemeye sahip olan kulak köprüsü ve kadife kulak yastıklarıyla iddiasız bir tasarımda olan Gamecom 380, bu nedenle kullanıcıları bir tercihe sürükleyecek gibi görünüyor. Özellikle bazı oyunseverler kulaklık seçiminde kışkırtıcı tasarımların yanı sıra deri kulak yastıklarını, bazıları ise kadife malzemeyi tercih ediyor. Ancak şunu söyleyebiliriz ki, Gamecom 380'i başınıza taktığınızda kulakları çok sıkmıyor ve bu nedenle de uzun kullanım sürelerinde yorucu değil. Kulaklığın bu özelliğini beğendik.

Sol kulaklığın yanında bir mikrofon bulunuyor. Mikrofonu kullanmadığınız durumlarda yukarıya kaldırabilirsiniz. Ancak mikrofonu çıkartmanız mümkün değil. Yani oyun oynamadığınız durumlarda da Gamecom 380'i kullanmak isterseniz, mikrofon yanı başınızda olacak.

Yine sol kulaklığın hemen altında iki adet tekerlek bulunuyor. Bu tekerlekleri kullanarak oyun esnasında başparmağınızla sesi kısabiliyor veya kulaklığı kapatabiliyorsunuz.

Takım içi iletişime uygun

40 mm'lik kulaklıklara sahip olan Gamecom 380, genel olarak iyi iş veriyor. Ürünün sahip olduğu fiyatı da göz önünde bulundurarak fiyat/performans çizgisinde iyi bir seviyede olduğunu söyleyebiliriz. İyi bir oyun deneyimi yaşamanız mümkün. Öte yandan kulaklığın takım oyunları oynayan oyunseverlerin takım içi iletişimlerini de dikkate alması güzel. Gamecom 380, Noice-canceling özelliğine sahip mikrofonu ile takım içi iletişiminin dış gürültülerle sekteye uğramasını engelliyor.

3.5 inçlik kablosuyla PC veya diğer platformlarda da kullanabileceğiniz Gamecom 380'nin kablo uzunluğu 2 metre. Kablosunun oldukça sağlam yapıda olduğunu da bu noktada söyleyelim. Fakat daha önce incelediğimiz Asus Cerberus oyun kulaklığında da olduğu gibi bu kablo dahili olarak daha kısa olabilir ve kutu içeriğinde yer verilen ek bir kabloyla boyu uzatılabilirdi diye düşünüyoruz. Zira bilgisayara yakın mesafede kullandığınız durumlarda kablo uzunluğu yer yer rahatsız edici olabilir.

Özetle

5.1 ve 7.1 kanal ses teknolojileriyle harmanlanmış kulaklıkların aksine daha kendi halinde bir oyuncu kulaklığı olan Gamecom 380, ideal bir performans gösteriyor. Engelsiz takım içi iletişim için mikrofonun noise-canceling özelliğine sahip olması ve kulak yastıklarının rahatlığı oldukça memnun edici.

Gamecom 380'nin fiyatı ise 132 TL dolaylarında.

Kimler Almalı

Orta segmentte iyi ve uygun fiyatlı bir oyuncu kulaklığı arayan oyunseverler Gamecom 380'i beğeneceklerdir.

Alternatifleri

Eğer Gamecom 380'e alternatif olarak daha üst bir model arıyorsanız daha önce incelediğimiz yine Plantronics'in Gamecom 780 modelini veya Kingston HyperX Cloud'u inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Plantronics Gamecom 380
Ürün Markası Plantronics
CHIP Online Notu
85
Yapı Kablolu
Sürücü 40 mm
Frekans Tepkisi 20 Hz – 20 kHz
Kablo 2 m
Bağlantı 3.5 mm
Ağırlık 266 gr.
Okuyucu Yorumları