Oyunculara özel Gamecom 788'i inceliyoruz

Oyunculara özel sunulan Plantronics Gamecom 788'i inceliyoruz.

CHIP Online Notu 81
  • Konfor
  • Dolby desteği
  • Plastik malzeme
  • Selefinden fark yaratmıyor

Oyunculara özel aksesuarlar da üreten Plantronics'in pek çok kulaklığını daha önce incelemiştik. Bugün inceleyeceğimiz daha önce ofisimize ziyaret eden Gamecom 780'in yenilenmiş hali olarak karşımıza çıkıyor. Özellik bazında Gamecom 780 ile pek fark yarattığını söyleyemeyeceğimiz Gamecom 788, tasarım noktasında da birkaç fark getiriyor. Şimdi bakalım Gamecom 788, bizlere neler sunuyor?

Dolby destekli

Gamecom 788, 7.1 kanal destekli bir kulaklık seti. Bu nedenle özellikle üst seviye oyuncular için uygun olduğunu söyleyebiliriz. Buna ses desteğiyle değil, öte yandan tasarımıyla da hazır olan Gamecom 788, tam boyutlu bir kulaklık seti. Elbette hemen kenarında bir mikrofon da bizlere sunuyor.

Konforlu yapısıyla beğendiğimiz Gamecom 788, kadife kaplamalı kulak yastıklarına sahip. Aynı malzemeye hemen kulak köprüsünde de rastlıyoruz. Böylece uzun soluklu oyun seanslarında rahat bir deneyim elde etmek mümkün. 40 mm'lik kulak sürücülerinin sol tarafında bir mikrofon bulunuyor. Mikrofon esnek yapıda, böylece istediğiniz gibi eğip bükebiliyorsunuz.

Gamecom 788 kablolu bir kulaklık seti. 2 metrelik kablosuyla yeterli mesafe sunan kulaklık, USB üzerinden bilgisayara bağlanabiliyor.

Az önce de söylediğimiz gibi Gamecom 788, Dolby 7.1 ses desteğiyle geliyor. Böylece oyunlarda iyi performans alabiliyorsunuz. Sol kulaklık ünitesi üzerinde mikrofon sesini veya ana sesi kısmak için gerekli düğmeler sunulmuş.

Özetle

Plantronics Gamecom 788, selefinden büyük farklar sunmuyor. Fakat bu, oyunculara hitap eden iyi bir kulaklık seti olduğu gerçeğini değiştirmiyor elbette. Dolby 7.1 ses desteğiyle özellikle FPS oyuncularının beğeneceklerini düşünüyoruz. Fakat fiyatının selef modele göre daha yüksek olması büyük handikap.

Plantronics Gamecom 788'in fiyatı ise 284 TL dolaylarında.

Kimler Almalı

Sıkı oyunculara hitap eden Plantronics Gamecom 788, uzun oyun seanslarında konfor arayan oyunseverler tarafından tercih edilebilir.

Alternatifleri

Plantronics Gamecom 788'e alternatif olarak başka bir kışkırtıcı oyun kulaklığı olan Asus Cerberus'u incelemenizi önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Plantronics Gamecom 788
Ürün Markası Plantronics
CHIP Online Notu
81
Ses Desteği 7.1 Dolby
Sürücüler 40 mm
Frekans Tepkisi 20 Hz – 20 kHz
Kablo Uzunluğu 2 metre
Bağlantılar USB
Okuyucu Yorumları