Plantronics RIG 515HD Lava'yı İnceledik!

RIG 515HD Lava: Hafifliğe ve tasarıma önem veren oyuncular için özel kulaklık.

CHIP Online Notu 88
  • Hafif ve modüler yapı
  • Müzik dinlerken başarılı
  • Noise-Reduction performansı
  • Sadece USB arabirimi var

Plantronics, ülkemizde genellikle müzik tutkunları ve oyunculara özel modelleri ile bilinen bir firma, diğer taraftan geçmişi ve uzmanlık alanları çok daha eskilere ve ofis ürünlerine kadar uzanıyor. Daha önce test ettiğimiz RIG 500E modeline hayli benzeyen yeni ürünümüz ise RIG 515HD.

Plantronics RIG'i İnceledik!

Ürün ilk bakışta RIG 500E'den tek (deri) kulak yastık seti ile gelmesi, sadece USB arabirimine sahip olması ve kırmızı renklerin ağırlıkta olduğu, yine çok başarılı görüntüsü ile ayrılmakta. Ürünle beraber gelen deri kulak yastıkları muhteşem bir noise-reduction performansına sahip ve bu da oyuncuların oyuna odaklanmasına yardım ediyor, ayrıca dışarıya da ses vermiyor. 40mW'lık çıkış gücüne sahip olan hoparlörler de hem oyunda, hem de müzik dinlerken son derece başarılı bir performans göstermekte.

Bununla birlikte kulaklık sadece 200 gram ağırlığında ve o kadar rahat ki, başınızda bir kulaklık olduğunu unutabilirsiniz bile. Son derece hafif bir malzemeden yapılmasına rağmen malzeme kalitesi başarılı ve yapısal olarak da oldukça esnek, ufak tefek kazalardan etkilenmesi hayli güç. Kablo üstünden bir ses kontrolü sunulmamasına rağmen, 7.1 Dolby Surround özelliğini tek tuşa dokunarak kapatmanız da mümkün.

Özetle

RIG 515HD, 7.1 kanal destekli bir kulaklık seti olduğundan üst seviye oyuncular için gayet ideal bir ürün. Elbette sabit bir mikrofon da bizlere sunuyor ki oldukça esnek yapıda, kullanımı da hayli rahat. RIG 515HD'yi piyasada 350 TL civarında bir fiyatla bulabileceğiniz bilgisini de verelim.

Kimler Almalı

Gerek esnek tasarımıyla dikkat çeken gerekse de 7.1 çevresel ses sağlayan bir kulaklık seti arayanlar, RIG 515HD Lava'yı satın almak isteyebilirler.

Alternatifleri

RIG 515HD'ye alternatif olarak yine Plantronics'in daha önce incelediğimiz benzer bir başka kulaklığı RIG 500E'yi de önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Plantronics RIG 515HD Lava
Ürün Markası Plantronics
CHIP Online Notu
88
Okuyucu Yorumları