Modüler sistemli kulaklık testte!

Modüler sistemli kulaklık olur mu? Plantronics'in oyunculara özel RIG500E modeli buna cevap veriyor.

CHIP Online Notu 90
  • Modüler tasarım
  • İki set kulak ünitesi
  • Hafif ve konforlu
  • Güçlü ses performansı
  • Uygun fiyat
  • Kablo karmaşası
  • Chat kontrolleri yok

Profesyonel oyunculuk yıllardan beri var, fakat artan yoğun ilgiyle birlikte artık eskisine nazaran daha geniş kitleleri peşinden sürüklüyor; dünya çapında ligler, şampiyonalarda oyuncular yeteneklerini konuşturuyor. Elbette oyunculara yönelik ürünler geliştiren firmaları da bu gelişim etkiliyor ve her defasında birbirinden farklı özelliklere sahip ürünleri sunuyorlar. Tıpkı bugün elimizde olan Plantronicis'in profesyonel oyuncular için geliştirdiği kulaklık seti gibi.

Fare seçenekleri arasında değiştirilebilir ağırlıklı modeller görüyorduk. Plantronics de benzer mantık üzerinden yola çıkarak, kulaklıklarını bu yönde geliştirmiş ve ortaya modüler sisteme sahip RIG500E çıkmış. Şimdi Plantronics'in bu kulaklığına daha yakından bakalım.

Modüler yapı

Modüler yapı

Plantronics RIG500E, modüler sistemli bir kulaklık seti. Kutusu içinde farklı parçalar halinde gelen RIG500E'yi, siz bir araya getiriyor ve ortaya istediğiniz biçimde bir kulaklık çıkartıyorsunuz. İki tip kulak ünitesinin sahibi olan RIG500E; bir kafa bandı, kulaklık çerçevesi, boom mikrofon ve USB Dolby adaptörü bizlere ayrı ayrı sunuyor.

Kulak üniteleri, dediğimiz gibi iki çeşit olarak sunuluyor. Bunlardan bir çifti izolasyon, bir çifti ise konfor gözetilerek hazırlanmış. Yani turnuvalarda, özel karşılaşmalarda tamamen oyuna kanalize olmak istiyorsanız bu kulaklıklardan izolasyonlu olanını; antrenman aşaması, twitch yayını, keyfi oyun seansları veya görüntülü görüşme gibi durumlar içinse, konforu gözeten havalandırmalı olanını tercih edebiliyorsunuz.

Kulaklığı inşa ederken kulaklık çerçevesi içine üst kısma kafa bandını, alt kısma da kulak ünitelerini takıyorsunuz. Çerçevede üniteleri istediğiniz gibi ayarlamanız için üç farklı slot konumlandırılmış. Boom mikrofonu da oyunlarda takabiliyor, müzik dinleyecekseniz çıkartabiliyorsunuz.

Turnuvada başarılı performans

Turnuvada başarılı performans

Plantronics RIG500E, 40mm'lik kulak ünitelerine sahip. Bunların yapısından az önce bahsettik; buna ilave olarak ünitelerin deri olduğunu ve gayet rahat olduklarını da söyleyelim. Bu arada kullanıma yönelik bir ekleme de yapalım: Oyunculara özel kulaklık setlerinden biri olan Logitech G35'teki gibi özelleştirilebilir kulak üstü kontroller bu kulaklıkta bulunmuyor.

RIG500E, kablolu bir kulaklık seti. 3.5 mm'lik jak ile rahatlıkla bağlanabilen set, ayrıca Dolby özelliklerini aktif hale getirebilmeniz için USB Dolby adaptör seçeneği de sunuyor. Jaka bu adaptörü takıyor ve PC'ye o şekilde bağlıyorsunuz. Ancak bu kullanım şeklinde kablo karmaşası yaşamanız mümkün.

Edineceğiniz RIG500E Surround Sound yazılımı ile kulaklığın Dolby 7.1 kanal ses özelliklerini aktif hale getirebiliyorsunuz. Bu aşamayı hallettikten sonra sizi ses performansı konusunda gayet memnun edeceğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Kulaklık, oyun için geliştirilmiş olmasının hakkını tam anlamıyla veriyor. Özellikle FPS oyunlarında memnun kalacağınızın altını çizelim. Ayrıca kulaklığa takılabilen esnek yapıda tasarlanmış boom mikrofonunun gürültü engelleme özelliğine sahip olduğunu ve böylece oyun içi konuşmalarda, arka plan gürültüsünü mümkün mertebe ortadan kaldırdığını da belirtelim. Böylece turnuvalarda izolasyonlu kulaklık ve boom mikrofon ile fazlasıyla memnun edici bir performans sunan RIG500E, performansıyla bizden tam not almayı başarıyor.

Özetle

Profesyonel oyunculara yönelik olarak geliştirilen Plantronics RIG500E, profesyonel olmayan, takım oyunlarına eğlence için eğilen oyunseverler tarafından da rahatlıkla tercih edilebilir yapıda. Modüler sisteme sahip olmasına karşın, bunu fiyat etiketine yüksek bir meblağla yansıtmayan RIG500E, rakiplerine yakın seyreden fiyat etiketine rağmen sunduğu ek özelliklerle avantaj yaratmayı başarıyor. Eğer sıkı bir oyuncuysanız Plantronics RIG500E'yi yakından incelemenizi tavsiye ederiz; sizin için ilgi çekici bir model olabilir.

Plantronics RIG500E, 490 TL civarında bir fiyat etiketine sahip.

Kimler Almalı

Plantronics RIG500E, profesyonel olarak oyunla ilgilenenlerin yanı sıra, oyun ekipmanları arasında özel ürünlere sahip olmayı isteyenler tarafından da ilgi çekici bulunabilir.

Alternatifleri

Plantronics RIG500E'ye alternatif olarak performansıyla beğenilen bir oyuncu kulaklığı olan Logitech G35'i de önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Plantronics RIG500E
Ürün Markası Plantronics
CHIP Online Notu
90
Bağlantılar USB / 3.5mm
Tip Kulak üstü
Frekans Tepkisi 20Hz – 20 kHz
Empedans 32ohm
Maks. Giriş Gücü 40mW
Sürücüler 40 mm
Ağırlık 200 gr.
Okuyucu Yorumları