Plantronics RIG'i inceledik!

Oyun sistemleri dışında akıllı telefonlar için de ideal olan esnek yapılı bir kulaklık.

CHIP Online Notu 81
  • Çoklu kullanım senaryoları
  • Ses kalitesi
  • Kapsamlı mikser
  • Konforlu tasarım
  • Fiyatı daha uygun olabilirdi

Oyunculara özel aksesuarlar aldı başını gidiyor. Klavyeler, fareler, kulaklıklar, kontrolcüler sürekli güncellenmekte ve daha fazla sayıda firma bu alana girmekte. Yıllardır kulaklık alanına odaklanan ve adı Bluetooth kulaklıklarla özdeşleşen Plantronics'in oyunculara özel geliştirdiği RIG adlı kulaklığın özelliği, oyunlar dışında mobil cihazlarla birlikte kullanıma da izin veren esnek yapısı.

Kafa çevresini saran kulaklığın hoparlörleri ve bunlara ait süngerler geniş olduğu için dış sesler iyi biçimde izole ediliyor, kafanızı veya kulaklarınızı acıtmıyor. Konforlu yapıdaki kulaklığı uzun süre kullanmak rahatsızlık vermiyor ama kulaklığın biraz büyük göründüğünü belirtelim.

Kablolu yapısına ve stereo ses çıkışına kıyasla fiyatı biraz fazla kaçıyor ama esnek yapısı ve başarılı ses performansıyla kendini affettiriyor. Sade görünen RIG, beyaz ve siyah renk seçenekleriyle sunuluyor.

Çok oyunculu oyunlara uygun

Çok oyunculu oyunlara uygun

Kulaklığın üstünde herhangi bir kontrol düğmesi yok ama sol kısma denk gelen bağlantı fişine sunulan iki ayrı kablodan birini bağlayabilirsiniz. Kablolardan birinin ucunda bükülebilir mikrofon yer alıyor ve çok oyunculu oyunlar için ideal hale geliyor. Diğeriyse kablo üstünde ufak bir mikrofon içerip akıllı telefonlar için uygun görünüyor.

Kulaklıkla birlikte gelen mikser ise RIG'in beynini oluşturuyor. Bu kulaklığa yatırım yaptığınızda onu sadece bilgisayarda kullanmak zorunda değilsiniz. Yuvarlak biçimli mikseri masanıza yerleşip bilgisayar, PS4, PS3, Xbox 360, tablet ya da akıllı telefondan gelen sesi yönetebilirsiniz. Bu sayede, bir yandan oyun oynarken bir yandan da farklı bir kaynaktan gelen müziği dinleyebilir, hangisinin sesinin ne kadar çıkacağını kendiniz belirleyebilir, hatta telefon gelirse hemen konuşmaya başlayabilirsiniz.

Özetle

RIG'ın adeta beyni olan mikseri kullanarak tek platform üzerinden çevre cihazlarının seslerini yönetebilme fikri gerçekten oldukça hoş. Öte yandan ses kalitesi ve tasarımıyla da ilgi çekici olan Plantronics RIG, oyuncular tarafından incelenebilir.

Plantronics RIG'in fiyatı ise 313 TL civarında.

Kimler Almalı

Plantronics RIG, özellikle çoklu oyunculu oyunları oynayanlar tarafından yakından incelenebilir.

Alternatifleri

Plantronics RIG'e alternatif olarak yine benzer bir model olan Asus'un Strix DSP modelini önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Plantronics RIG
Ürün Markası Plantronics
CHIP Online Notu
81
Yapı Kablolu
Sürücü 40 mm
Frekans Tepkisi 20 – 20000 Hz
Bağlantılar USB, 3.5 mm
Platform PC, Mac, X360, PS4, PS3
Okuyucu Yorumları