Voyager Edge'e kulak vermeye değer mi?

Voyager Edge, Bluetooth kulaklık seti arayanları memnun edecek ölçüde mi?

CHIP Online Notu 87
  • Harika ses kalitesi
  • NFC ile kolay eşleşme
  • Şarj aparatı
  • Gürültü engelleme özelliği
  • Şık tasarım
  • Rüzgar direnci

Telefonla konuşurken Bluetooth'lu kulaklıkları kullanmaya bir kez başlayanlar için geri dönüş yolu oldukça zor. Öte yandan bugüne kadar herhangi bir Bluetooth kulaklık kullanmamış kişiler için de aksi zor geliyor genellikle. Ancak akıllı telefonların SAR değerleri nedeniyle ve elbette özellikle araç içinde telefon görüşmesi yapmak için uygun olmasıyla Bluetooth kulaklık setlerine son dönemde rağbet gösterildiği de aşikar. Bu tür kulaklık modellerini daha önce de pek çok kez incelemiştik. Şimdi bunlara bugün inceleyeceğimiz Plantronics'in Voyager Edge modelini de katıyoruz.

Keskin hatlar & konforlu yapı

Voyager Edge, keskin hatlara sahip bir Bluetooth kulaklık seti. Tasarımıyla çok beğendiğimizi hemen baştan söyleyelim. Kulağa rahat oturan yapısı sayesinde konforlu bir kullanım söz konusu. Siyah ve beyaz renkli modelleriyle tercih edilebilecek olan kulaklık seti, üzerinde birkaç tuşa yer veriyor. Bunlardan sol tarafta kulaklık güç butonunu, sağ kenarda ise ses seviyesi butonlarını görebiliyoruz. Burada ayrıca kulaklığı şarj edebilmek için microUSB yuvası da bulunuyor. Kulaklığın kuyruk kısmında ise sesli kontroller için kullanabileceğiniz bir buton mevcut.

Voyager Edge, çağrı cevaplayabileceğiniz veya reddedebileceğiniz yegane butonu ise orta noktada, merkez konumda bulunduruyor. Bu tuşa bir kez basarak çağrı cevaplayabiliyor veya daha uzun basarak reddedebiliyorsunuz. Ancak tuşun fazla hassas olması, kulaklığı kulağınıza takmaya çalışırken kazara çağrı cevaplamanıza veya reddetmenize neden olabilir. O nedenle kulaklığı takarken çevresinden tutmakta fayda var.

Ses performansı

Voyager Edge'in performansını oldukça beğendik. Yaptığımız telefon görüşmelerinde karşı tarafın sesi gayet net gelirken, bizim sesimizin de karşı tarafa net şekilde gittiğini öğrendik. Gürültü engelleme özelliği bulunan kulaklık, böylece çevre seslerinden sıyrılabilmenizi sağlıyor. Ayrıca kulaklık rüzgara karşı da dirençli olarak tasarlanmış. Fakat bu konuda biraz yetersiz kalınmış gibi. Özellikle son günlerde İstanbul'u vuran sert rüzgarlarda Voyager Edge'le dışarıda görüşme yapmakta yer yer zorlandık.

Voyager Edge'in bir diğer bahsetmek istediğimiz özelliği ise uzun pil ömrü sunması. Kulaklık halihazırda tek başına 6 saate kadar görüşme ve 7 güne kadar da bekleme süresi sunuyor. Fakat beraberinde getirdiği şarj aksesuarıyla bunu 10 saat kadar daha uzatmanız mümkün. Bu şarj aksesuarını önceden doldurduğunuzda, kulaklığı şarj etmek için yalnızca kitin üzerindeki yuvaya yerleştirmeniz yeterli oluyor.

Son olarak Voyager Edge'in kutu içeriğinde ayrıca araç şarj kitinin bulunduğunu da söyleyelim.

Özetle

Voyager Edge, öncelikle oldukça şık. Öte yandan üzerine düşen işi de gayet iyi yerine getiriyor. Çağrı performansı bir hayli iyi ve her ne kadar rüzgara karşı çok dirençli olduğunu söyleyemesek de gürültü engelleme özelliği işe yarıyor. Telefon görüşmelerinizi Voyager Edge ile rahatlıkla yapabileceğinizi düşünüyoruz. Bunda konforlu yapısının yanı sıra şarj kitiyle birlikte gelen uzun pil ömrünün de büyük katkısı var.

Voyager Edge, muadilleriyle yakın seviyede bir Bluetooth kulaklık seti. Ancak yine de genel olarak bu tip kulaklıkların fiyatı yüksek. Voyager Edge'in fiyatı 347 TL civarında.

Kimler Almalı

Bluetooth kulaklık seti olmadan görüşme yapamayan veya Bluetooth kulaklık setiyle artık tanışmak istediğine karar veren kullanıcılar Voyager Edge'i yakından inceleyebilirler. Oldukça memnun kalacaklarını düşünüyoruz.

Alternatifleri

Voyager Edge'e alternatif olarak bu kez farklı bir kategoriden ürünü tavsiye edeceğiz. Hem Bluetooth kulaklık hem akıllı saat olarak kullanılabilen Huawei Talkband B1, Voyager Edge'e yakın fiyatıyla da alternatif olarak tercih edilebilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Plantronics Voyager Edge
Ürün Markası Plantronics
CHIP Online Notu
87
Kablosuz Teknoloji Bluetooth 4.0
Kablosuz Mesafe 10 metreye kadar
Konuşma Süresi 6 saate kadar
Bekleme Süresi 7 güne kadar
Şarj Kiti 10 saate kadar
Gürültü Engelleme Var
Ağırlık 9 gr.
Okuyucu Yorumları