Kablosuz çözümler arayanlar için gerekli bir güncelleme

Microsoft’un 3. nesil PDA işletim sistemi olan Pocket PC 2003, ağırlıklı olarak kablosuz iletişim için çözümler sunarken, önceki sürümlerde bulunan birçok soruna çözüm getirmeye çalışmış.

POCKET PC 2003 İnceleme
CHIP Online Notu 76

Yeni işletim sisteminin ilgi çeken özellikleri arasında, standart olan 3.5inç ekranlardan daha küçükler için destek sunması da yer alıyor. Windows CE .Net, v4.2 üzerinde çalışan Pocket PC 2003, bunun için üreticilerin Nand hafıza kullanmasına izin vermiş. Daha önceye kıyasla düşük fiyatının yanı sıra kullanılmadığı zamanlarda işletim sisteminin sıkıştırılarak saklanması ise gerçekten büyük bir avantaj. Dahili bir qwerty klavye için destek sunmasının yanı sıra uzaktan kumanda ve harici optik sürücüler gibi cihazlar için USB host olarak görev yapabilmesi ise Pocket PC’nin diğer etkileyici özellikleri arasında yer alıyor. XP ile aynı Bluetooth mimarisine sahip olan Pocket PC 2003’te çevirmeli ağ desteği de mevcut. Sistemin geliştirilmiş olan 2003 Phone sürümünde WMA ve Midi zil sesleri de artık destekleniyor.

Özetle

Microsoft kablosuz iletişim ağırlıkta olmak üzere, bir önceki sürümde problemli olan birçok nokta üzerinde oldukça çaba sarfetmiş. Özellikle kablosuz iletişimle ilgilenenler için uygun.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli POCKET PC 2003
Ürün Markası Pocket
CHIP Online Notu
76
Okuyucu Yorumları