Intel'li PolyPad i8 testte!

8 inç ekranın Intel Atom işlemcisiyle birleştiği uygun fiyatlı PolyPad i8'i test ettik!

CHIP Online Notu 90
  • Intel mobil işlemci
  • Alüminyum gövde
  • IPS HD ekran
  • Başarılı performans
  • Kamera performansı
  • HDMI yok

Tablet pazarında son zamanlarda büyük ekranlar yeni bir trend yaratıyor. Özellikle teknoloji devlerinin yeni tanıttıkları tabletleri arasında büyük ekranlı modeller başı çekiyor. Ancak buna karşın küçük boyutlu tabletler arasında da yeni modeller kendine yer bulmaya devam ediyor. PolyPad tarafından üretilen ve inceleme şansı bulduğumuz i8 modeli de bu tabletlerden biri olarak dikkat çekiyor.

8 inç ekran boyutuyla "mini" tabletler arasında bulunan PolyPad i8, alüminyum gövdesi ve ince tasarımıyla şık bir model. Ancak tasarımından ziyade tablet hakkında bahsedilmesi gereken en önemli detay, Intel mobil işlemciye sahip olması. Ayrıca tabletin bulunduğu segmentte yer alan diğer tabletlerle de sıkı bir rekabete girmesi i8'in bir başka önemli özelliği. Şimdi PolyPad i8'e daha yakından bakalım.

Alüminyum tasarım

PolyPad i8, 8 inç boyutunda bir tablet. Ekranın 16:10 görüntüleme oranına sahip olması onun tasarımına da yansıyor. iPad mini 4:3 görüntüme oranına sahipti hatırlarsanız ve bu ebat tabletin 134 mm olan genişliğine yansıyordu. PolyPad'in i8 modeli ise 16:10 görüntüleme oranıyla daha dar bir ekran sunuyor. 123 mm'lik ekran genişliğini 212 mm'lik bir uzunluk tamamlıyor. Tabletin kalınlığı ise 8.2 mm. Böylece tabletin oldukça ince olduğunu da söylemek mümkün.

Tabletin tamamı alüminyum bir gövdeye sahip. Bu da hem hissiyat hem görünüş olarak tabletin kalitesini yansıtıyor. Dikdörtgen kasası ve keskin kenarlarıyla tabletin tasarımını beğendik. Yalnız arkasında yer alan model numarası ve diğer yazıların çok büyük kullanılmasını rahatsız edici bulduğumuzu da söyleyelim.

Tabletin çevresine baktığımızda bağlantılarıyla oldukça sade olduğunu görüyoruz. Bir kenarda ses ve güç butonları ile microSD kart girişine yer verilirken diğer kenarda herhangi bir bağlantı göremiyoruz. Üst yüzeyde bir kulaklık ve microUSB bağlantısı bulunuyor, alt yüzeyde ise çift taraflı hoparlörleri görüyoruz. Tablette bir HDMI bağlantısı bulunmuyor olması üzücü. Bu nedenle tableti fiziksel bağlantıyla televizyona bağlayamıyorsunuz.

Intel Atom Clover Trail+

PolyPad i8, işlemci olarak Intel platformunu kullanıyor. Intel'in mobil işlemcilerinden Atom Clover Trail+'ı kullanan i8, Z2580 Atom işlemciyle büyük iş başarıyor. 2.0 GHz hızında çalışan çift çekirdekli işlemci tabletin performansına büyük güç kazandırıyor. Bunu yaptığımız testlerle de yakından gördük.

Tabletin işlemcisine 1 GB değerinde RAM eşlik ediyor. Grafik noktasında PowerVR SGX 544 MP grafik yongasını görüyoruz. Ayrıca tabletin 16 GB dahili depolama alanıyla geldiğini de söyleyelim. Ayrıca bu alanı microSD kart ile 32 GB daha arttırabiliyorsunuz. Tableti ilk açtığınızda kullanılabilir depolama alanı ise yaklaşık 12 GB civarında. Bu da oldukça yeterli bir değer.

PolyPad i8'in ekranı az önce de bahsettiğimiz gibi 8 inç boyutunda. Ekran çözünürlüğü ise 1280x800; yani HD bir görüntü sunuyor. IPS panelin parlaklığı ve sunduğu görüntü hayli güzel. Ekranın üst kısmında bir 2.0 megapiksel ön kamera, arkada ise 5.0 megapiksel arka kamera bulunuyor. Kameraların performansına da az sonra değineceğiz.

Tabletin performans notlarına geçmeden kablosuz bağlantılarından da bahsedelim. 802.11 b/g/n Wi-Fi, Bluetooth ve GPS'i destekleyen tablet, işletim sistemi olaraksa Android 4.2'yi kullanıyor.

Test notları

PolyPad i8, performansıyla oldukça başarılı bir model. Yaptığımız testlerde aldığımız sonuçları ekran boyutuyla kendisiyle aynı kategoride olan daha önce incelediğimiz diğer tabletlerle de kıyasladık.

AnTuTu
test sonucuna göre tam 21822 skorunu alan i8, bu sonuçla AnTuTu tarafından "Harika" şeklinde değerlendiriliyor. Bu sonuçla daha önce incelediğimiz Reeder A8R, Ezcool miniPad, Exper EasyPad T8Q, Asus MeMO Pad 8 ve Artes Tiny'den daha iyi bir grafik elde eden PolyPad i8, CPU Prime'da ise Memo Pad 8'in bir tık gerisinde görünüyor. PolyPad i8'in CPU Prime'dan aldığı sonuç ise 2254 puan.


Grafik noktasında 3DMark ve Epic Citadel'de çalıştırdığımız PolyPad i8, her ikisinden de iyi sonuçlar aldı. Epic Citadel'de 58.9 FPS sonucunu alan tablet, 3DMark'ta yaptığımız üç testte de grafik performansıyla iyi durumda olduğunu gösterdi. Ice Storm'da 8140 puan toplayan tablet, Ice Storm Extreme'de 4679, Ultimate'de ise 7693 puanı gördü.

Tableti internet gezintileri için HTML5 performansı içinse Vellamo ile test ettik. PolyPad i8, bundan da 2085 puanı alarak iyi grafiğini yükseltmeyi başardı.

Performansıyla başarılı

Tabletin uygulama testleriyle oldukça başarılı bir grafik yakaladığı ortada. Peki, tablet oyun performansıyla ne durumda? PolyPad i8'le geçirdiğimiz süre boyunca pek çok oyun oynama fırsatı bulduk. Bunlar arasında Cut the Rope, Angry Birds ve Hungry Shark gibi düşük grafik gücü gerektiren oyunlar olduğu gibi FIFA 14 ve GT Racing 2 gibi zorlayıcı oyunlar da bulunuyor. Tabletin keyifli bir oyun deneyimi sunduğunu söyleyelim; gayet akıcı bir şekilde oyun oynamak mümkün.

PolyPad i8'in işletim sistemi performansı da yine aynı şekilde. Android 4.2 ile gelen tablette ekranlar arası geçişler akıcı, uygulama yönetimi oldukça rahat. Saf Android sunan tablet, konu kameraya gelince ise ne yazık ki pek bekleneni veremiyor. 5.0 megapiksel olan arka kamerayla yaptığımız çekimler oldukça grenliydi. Pek bir şey beklememek lazım. Ön kamera ise görüntülü görüşme yapabilecek seviyede.

PolyPad i8'in bataryası ise yine kategorisindeki diğer pek çok tablet gibi 4000 mAh civarında. Normal kullanımlarda günü rahatlıkla çıkartabilmek mümkün. Yaptığımız testlerde ekran parlaklığı tamamen açıkken ve arka planda pek çok uygulama çalışır durumdayken 15 dakikalık sürede %5 değer kaybı gördüğümüzü söyleyelim. Bu tip yoğun kullanımlarda ortalama 5 saati rahatlıkla görebilmek mümkün. Daha dengeli kullanımlarda 10 saate yakın performans alabilirsiniz.

Özetle

Intel işlemcisiyle dikkat çekici görünen PolyPad i8, başarılı bir model. Gerek tasarımı gerek performansıyla beğenilecek türde bir tablet ortaya çıkartmış PolyPad. Tabletin üzerinde bir HDMI bağlantısı bulunmaması ve kamera performansının vasat olması ise eksik yanları. Bunlar dışında mini boyutta iyi bir tablet almak isteyenlerin de beğenisini kazanacaktır diye düşünüyoruz. Bize verilen bilgiye göre PolyPad i8'in fiyatının ise 499 TL olduğunu söyleyelim.

Kimler Almalı

Mini tablet kategorisinde iyi bir model arayanlar PolyPad i8'i yakından inceleyebilirler. PolyPad i8, özellikle Intel Atom işlemcisiyle performans beklentisini karşılıyor.

Alternatifleri

PolyPad i8'e alternatif olarak boyutuyla aynı kategoriyi paylaştığı Artes Tiny, Asus MeMO Pad 8 ve Exper EasyPad T8Q modellerini verebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli PolyPad i8
Ürün Markası Polypad
CHIP Online Notu
90
İşletim SistemiAndroid 4.2
İşlemciIntel Z2580 Atom Clover Trail+
İşlemci Hızı2.0 GHz
Çekirdek (CPU)2
Ekran TeknolojisiIPS
Ekran Boyutu8.0 inç
Ekran Çözünürlüğü1280 x 800 px
Grafik İşlemciPowerVR SGX 544 MP
Bellek (RAM)1 GB
Dahili Depolama16 GB
Arttırılabilir Depolama32 GB
Ön Kamera2.0 MP
Arka Kamera5.0 MP
Wi-FiVar
NFCYok
3GYok
GPSVar
LTE (4G)Yok
BluetoothVar
MicroSDVar
HDMIYok
USBVar
Pil Kapasitesi4000 mAH
Boyutlar212.7 x 123.5 x 8.2 mm
Ağırlık365 gr.
Okuyucu Yorumları