Geforce2 MX’lere Rağbet Sürüyor

Hem performansa önem veren hem de ucuz bir çözüm arayan kullanıcılara Nvidia, Geforce2 MX ekran chip’i ile hitap etmeyi başardı.

PowerGene MX İnceleme
CHIP Online Notu 80

Yani sürekli gelişen teknolojiye ayak uydurmak ve çok yüksek paralar harcamak istemeyen kullanıcılar için MX chipsetli ekran kartları mükemmel bir seçenek. Yukarda bahsi gecen MX chipsetli ekran kartlarından biri de bu ay inceleme fırsatı bulduğumuz PowerGene MX modeli. PowerGene MX, üzerinde 256-bitlik nVidia Geforce2 MX grafik hızlandırıcısı olan ve AGP 4x Bus teknolojisini kullanan 32 MB’lık ( SDRAM ) bir grafik kartı. TV-out özelliği sayesinde bilgisayardaki görüntünün TV'ye aktarılmasını sağlayan PowerGene MX ile evinizde ufak bir sinema kurmak mümkün. Çünkü bu kart DirectShow MPEG-1, MPEG-2 ve Indeo desteği vermesi sayesinde gerek VideoCD'lerde gerekse de DVD uygulamalarında daha iyi bir görüntü almanızı sağlayabiliyor. Windows 95 ve Windows 98 işletim sistemlerinde sorunsuzca çalışan PowerGene ile masaüstünde her türlü görüntü ayarlamalarını kolayca kontrol altında tutabilirsiniz.

CHIP’in Yorumu:
DirectX Texture Compression desteğine sahip olan PowerGene, Digital TwinView görüntü mimarisi ile hem monitöre hem de TV’ye aynı anda görüntüyü verebiliyor. Öyle ki NTSC ve PAL TV çıkışlarında 640x480 ve 800x600 çıkış alabileceğiniz gibi High Definition Video Processor (HDVP) ile tam ekran kare atlamadan da video izlemek mümkün oluyor. Bilindiği gibi piyasada bulunan bir çok Geforce2 MX modellerinde bellek olarak SD-Ram kullanılıyor.
DDR Ramlerinin ise MX’lerde yeni kullanılması ile birlikte daha yüksek bir 3D performansına ulaşıldığını testlerimizde görebilirsiniz. Böylece uygun fiyata daha yüksek bir performans isteyen kullanıcılara DDR bellekli MX ekran kartlarını önerebiliriz. Sonuç olarak PowerGene MX ekran kartının performans/fiyat oranına bakıldığında onun ortalamanın üstünde bir değere ulaştığını söyleyebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli PowerGene MX
Ürün Markası Powergene
CHIP Online Notu
80
Okuyucu Yorumları